Connect with us
Promo

Silka Light fasadni akusti─Źni i termo sistem

Gradovi su atraktivna mesta za ┼żivot koja po svojoj strukturi pru┼żaju dostupnost brojnim sadr┼żajima i to je ujedno i jedan od naj─Źe┼í─çih razloga koji opredeljuje ljude da upravo grad odaberu kao mesto za ┼żivot. Me─Ĺutim, kakva je situacija sa zaga─Ĺiva─Źima u gradovima? Jedan od zaga─Ĺiva─Źa koji konstantno ─Źujemo, ali premalo govorimo o njemu jeste buka. Iako ─Źesto biramo da je ignori┼íemo, nimalo nije jednostavno u┼żivati u popodnevnom odmoru u svom domu uz zvuke saobra─çaja, buke sa obli┼żnjeg gradili┼íta ili preglasne muzike koja dopire iz susednog stana. Mada nismo uvek toga svesni, buka nepovoljno uti─Źe na na┼í odmor, raspolo┼żenje, produktivnost na poslu i sveukupnu na┼íu dobrobit.

Lak┼ía konstrukcija, odli─Źna zvu─Źna izolacija

SILKA LIGHT - Fasadni sistem za zvu─Źnu i termo izolaciju objekata

SILKA LIGHT / foto: Xella

U gra─Ĺevinarstvu, buka predstavlja jedan od naj─Źe┼í─çih izazova komfornog stanovanja. Svaki segment konstrukcije uti─Źe na nivo buke unutar stambenog objekta, ali svakako najzna─Źajniji jeste materijal od koga su izgra─Ĺeni fasadni zidovi. Spolja┼ínji omota─Ź ujedno predstavlja i najve─çu povr┼íinu na objektu i direktnu barijeru izme─Ĺu stanara i buke. Me─Ĺutim, kako pomiriti visoku gustinu materijala koja optere─çuje konstrukciju sa izuzetnim zvu─Źnim karakteristikama? Lako, uz Silka Light. U pitanju je inovativno sistemsko re┼íenje u borbi protiv buke koje dolazi iz kompanije Xella.

Vrhunska zvu─Źna i termo izolacija, manja zapreminska masa proizvoda, protivpo┼żarnost (A1 klase reakcije na po┼żar), stabilnost, trajnost i br┼ża gradnja, samo su neke od karakteristika ovog sistema. Ekonomi─Źan i efikasan, Silka Light fasadni sistem se izdvaja kao jedinstveno re┼íenje na doma─çem tr┼żi┼ítu, za za┼ítitu od buke na spolja┼ínjim zidovima.

Idealan sistem za izgradnju fasadnih zidova

SILKA LIGHT - Idealan sistem za izgradnju fasadnih zidova

foto: Xella

Zahvaljuju─çi izuzetnim karakteristikama kao i ekonomi─Źnosti blokova, Silka Light fasadni sistem predstavlja optimalno re┼íenje za izgradnju svih vrsta objekata koji zahtevaju adekvatan nivo zvu─Źne izolacije. Potpuno prirodan sastav izdvaja Silka Light sistem kao ekolo┼íko re┼íenje pogodno za izgradnju savremenih objekata prema svim standardima moderne i odr┼żive gradnje. Sa peporu─Źenim pozicijama Silka Light blokova u kombinaciji sa razli─Źitim vrstama obloga, posti┼żu se zavidne vrenosti po pitanju zvu─Źne i termo izolacije.

Fasadni zidovi

Njihova primarna uloga jeste da ┼ítite objekat od spolja┼ínjih uticaja, da budu postojani i trajni, ali i istovremeno pru┼że za┼ítitu od zvu─Źnih i temperaturnih kolebanja. Primenjen za izgradnju spolja┼ínjih zidova, Silka Light fasadni sistem sa svega 10 cm EPS ili mineralne vune zadovoljava tra┼żenu U vrednost zida (UÔëĄ0,3 W/m┬▓K) u skladu sa Pravilnikom o energetskoj efikasnosti.

Silka Light fasadni sistem sa svega 10 cm EPS ili mineralne vune zadovoljava tra┼żenu U vrednost zida (UÔëĄ0,3 W/m┬▓K) u skladu sa Pravilnikom o energetskoj efikasnosti

foto: Xella

Zidovi prema grejanom prostoru / zidovi izme─Ĺu stambenih jedinica

Kada su u pitanju zidovi izme─Ĺu stambenih jedinica, odnosno zidovi unutar prostora koji se obostrano zagreva, pravilnik propisuje U vrednost UÔëĄ0,9 W/m┬▓K. Upotrebom Silka Light blokova u kombinaciji sa svega 5 cm Multipora, EPS-a ili mineralne vune, ostvaruju se propisi po pitanju termike i zvu─Źne izolacije od 52dB predvi─Ĺenih aktuelnom zakonskom regulativom.

Zidovi prema negrejanom prostoru

Zahtev za zidove prema negrejanom prostoru propisuje koeficijent toplotne provodljivosti UÔëĄ0,4 W/m┬▓K, koji se ostvaruje dodavanjem 8 cm Multipora, EPS-a ili mineralne vune na Silka Light blok. Istovremeno, posti┼że se predvi─Ĺena zvu─Źna izolaciona mo─ç za ovu poziciju od 52dB.

Novi koncept Silka Light, zvu─Źnu izolaciju podi┼że na vi┼íi nivo obezbe─Ĺuju─çi ┼żeljeni komfor i kvalitetne uslove stanovanja

foto: Xella

Silka Light 3u1 rešenje

Zvu─Źna izolacija danas nije nedosti┼żna i ne predstavlja luksuz. Naprotiv, zvu─Źni komfor predstavlja potrebu koju nam name─çe moderno ┼żivotno okru┼żenje. Zahvaljuju─çi savremenim materijalima i inovativnim fasadnim sistemima poput Silka Light, mogu─çe je ostavariti idealnu zvu─Źnu izolaciju na spolja┼ínjim zidovima, ─Źvtsto─çu i nosivost a sve to bez prevelikog optere─çivanja konstrukcije.

Projektantima i investitorima sada je na raspolaganju 3 u 1 Silka Light re┼íenje: fasadni sistem, adekvatna termika i savr┼íena zvu─Źna izolacija spolja┼ínjih zidova. Novi koncept Silka Light, zvu─Źnu izolaciju podi┼że na vi┼íi nivo obezbe─Ĺuju─çi ┼żeljeni komfor i kvalitetne uslove stanovanja.

xella logo