Connect with us
Promo

CALEFFI CODE┬« – Va┼í pametni sistem za grejanje

Termoregulacija nudi velike prednosti u pogledu ugodnosti i u┼ítede energije. Me─Ĺutim, nije uvek lako posti─çi dobre rezultate, posebno kod starijih sistema i kod onih sa malo ┼íansi za intervenciju.

Ipak, danas, tehnolo┼íka inovacija omogu─çava razvoj sve efikasnijih komponenti za kontrolu sistema klimatizacije i grejanja stambenih zgrada, garantuju─çi upravljanje brojnim parametrima putem be┼żi─Źne tehnologije. CALEFFI CODE┬« je pametan sistem koji samostalno reguli┼íe ambijentalne uslove svake prostorije nezavisno da li je to lokalni ili centralni sistem. Maksimalna udobnost i u┼íteda zahvaljuju─çi be┼żi─Źnom sistemu za svaki radijator, senzor i regulator ÔÇ×gatewayÔÇŁ omogu─çuju upravljanje temperaturom pomo─çu mobilne aplikacije (Android i iOS). Lako se ugra─Ĺuje u sisteme automatizacije zgrada, CALEFFI CODE┬« sa svojim kompaktnim i modernim dizajnom uklapa se u svaki enterijer, a dostupan je u dve boje (crna i bela).

Jednostavan za kori┼í─çenje, nastao kao produkt istra┼żivanja Caleffi Hydronic Solutions, omogu─çuje da se izvr┼íi niz operacija, od najjednostavnijih, poput razlikovanja i programiranja razli─Źitih zona, do najslo┼żenijih, poput daljinskog upravljanja sistemom grejanja i klimatizacije. Razvijanje Interneta omogu─çilo je razvoj takozvanih IoT ure─Ĺaja (Internet of things) drugim re─Źima, komponenti koje koriste─çi mre┼żu me─Ĺusobno komuniciraju i mogu da prikupljaju i prenose podatke i informacije, kojima se daljinski upravlja za najrazli─Źitije potrebe, tako─Ĺe preko aplikacija za pametne telefone.

Jednostavan za kori┼í─çenje, nastao kao produkt istra┼żivanja Caleffi Hydronic Solutions, omogu─çuje da se izvr┼íi niz operacija, od najjednostavnijih, poput razlikovanja i programiranja razli─Źitih zona, do najslo┼żenijih, poput daljinskog upravljanja sistemom grejanja i klimatizacije. Razvijanje Interneta omogu─çilo je razvoj takozvanih IoT ure─Ĺaja (Internet of things) drugim re─Źima, komponenti koje koriste─çi mre┼żu me─Ĺusobno komuniciraju i mogu da prikupljaju i prenose podatke i informacije, kojima se daljinski upravlja za najrazli─Źitije potrebe, tako─Ĺe preko aplikacija za pametne telefone

foto: Eta┼ż d.o.o.

CALEFFI CODE┬« je sistem sastavljen od ─Źetiri osnovna elementa:

  • napredne termo glave COMFORT CONTROL,
  • senzora koji detektuje stvarne temperature ambijenta sa pobolj┼íanom ta─Źno┼í─çu u odnosu na tradicionalne senzore (u PRO verziji sa kontaktom za regulaciju kotla),
  • regulatora GATEWAY koji omogu─çava svim ure─Ĺajima da komuniciraju jedni sa drugima i aplikacijom za upravljanje. PRO verzija omogu─çava kori┼í─çenje ─Źak i kada nema dostupne Wi-Fi mre┼że uz pomo─ç mini SIM kartice (┼íto je ─Źest slu─Źaj kod vikendica).
  • aplikacija za upravljanje se mo┼że preuzeti iz App Store za iOS ure─Ĺaje i sa Google Play za Android ure─Ĺaje.

Zbog svojih karakteristika, CALEFFI CODE┬« je idealan ne samo za instalaciju u nezavisnim sistemima grejanja, ve─ç i u centralnim sistemima grejanja (npr. mo┼że biti re┼íenje i za manje hotele), reguli┼íu─çi na taj na─Źin temperature svake zasebne stambene jedinice. Regulator gateway mo┼że istovremeno da upravlja do 256 ure─Ĺaja ili 64 zone, a zahvaljuju─çi Modbus protokolu, CALEFFI CODE┬« se tako─Ĺe mo┼że lako integrisati u postoje─çe sisteme automatizacije zgrade. Mogu se povezati sa generatorom toplote, ne samo kroz normalan kontakt ON/OF, ve─ç i kori┼í─çenjem OPENTHERM tehnologije. Ovo tako─Ĺe obezbe─Ĺuje informacije o trendu temperature okoline, ─Źime se optimizuje proizvodnja energije i smanjuje potro┼ínja. Zahvaljuju─çi ovoj vezi, CALEFFI CODE┬« je dakle, termo upravlja─Źki sistem VIII kategorije u skladu sa E.P. Direktivom.

CALEFFI CODE® je pametan sistem koji samostalno reguliše ambijentalne uslove svake prostorije nezavisno da li je to lokalni ili centralni sistem

foto: Eta┼ż d.o.o.

Aplikacija CALEFFI CODE┬« mo┼że jednostavno i direktno da kontroli┼íe sve sistemske funkcije i vrednost sobne temperature. Svakom zonom se mo┼że upravljati zasebno kreiraju─çi prilago─Ĺene programe koji se mogu lako modifikovati. Pomo─çu brzih funkcija mogu se podesiti razli─Źiti re┼żimi: Auto (automatski), Eco (u┼íteda energije), Clean (─Źi┼í─çenje), Boost (brzo zagrevanje), Holiday (odmor) i OFF (re┼żim protiv zamrzavanja).

Brze funkcije omogu─çavaju promenu temperature u neo─Źekivanim ili trenutnim situacijama: na primer, CLEAN i BOOST sni┼żavaju temperaturu ili je podi┼żu ako su prozori otvoreni, dok ECO smanjuje temperaturu bez menjanja definisanih pode┼íavanja. Instalacija je jednostavna, a sedmi─Źno, dnevno i satno programiranje olak┼íava upitnik, koji kroz nekoliko jednostavnih pitanja identifikuje ┼żivotni stil korisnika i predla┼że po─Źetni plan. Konfigurisanje i upravljanje zahteva Wi-Fi mre┼żu i mobilni ure─Ĺaj, ali uvek je mogu─çe izvesti neke operacije ─Źak i bez mre┼że. U slu─Źaju bilo kakve neispravnosti aplikacija nudi uslugu obave┼ítavanja korisnika, ali i daljinske intervencije servisera, ─Źime se ubrzava re┼íavanje bilo kakvih problema.

Konfigurisanje i upravljanje zahteva Wi-Fi mre┼żu i mobilni ure─Ĺaj, ali uvek je mogu─çe izvesti neke operacije ─Źak i bez mre┼że

foto: Eta┼ż d.o.o.

CALEFFI CODE┬« kao i sve druge Caleffi proizvode mo┼żete na─çi na preko 20 prodajnih mesta firme Eta┼ż. Sedi┼íte firme je u ┼áumatova─Źkoj 2, Vr─Źin – Beograd, a vi┼íe informacija mo┼żete na─çi na sajtu firme www.etaz.rs.

Eta┼ż logo

ETA┼Ż d.o.o.
┼áumatova─Źka 2, 11224 Vr─Źin
T. +381 11 6100 200
office@etaz.co.rs
www.etaz.rs