Connect with us
Arhitektura

Serija doga─Ĺaja o arhitekturi od danas do 16. decembra

Ve─Źeras sa po─Źetkom u 18:30 ─Źasova u Galeriji nauke i tehnike SANU, ─Éure Jak┼íi─ça 2, bi─çe otvorena peta me─Ĺunarodna izlo┼żba ÔÇ×O ARHITEKTURI 2017 ÔÇŁ.

U organizaciji Asocijacije za razvoj odr┼żive urbane zajednice ÔÇô STRAND, u Beogradu ─çe se odr┼żati serija doga─Ĺaja O ARHITEKTURI 2017 koje obuhvataju predavanja, radionce, konferencija i izlo┼żba, sa istoimenom temom.

Flickering story, Jelena Nikoli─ç

Tema ovogodi┼ínje izlo┼żbe fokusirana je na nekoliko tematskih celina: kompleksnost arhitekture, obnova gradova obnovom arhitekture, suo─Źavanje s budu─çno┼í─çu, digitalano doba i inovacije u arhitekturi, umetnosti, nauci i tehnologiji.

Toni Masli─ç izla┼że instalaciju The Musicians

Radovi na izlo┼żbi

Izlo┼żba u Galeriji nauke i tehnike prati─çe pomenute tematske celine putem crte┼ża, projekata, modela, video radova i prostornih instalacija. Bi─çe prikazani projekti od unutra┼ínje arhitekture odnosno enterijera do arhitektonskih i urbanisti─Źkih projekata i istra┼żivanja u oblasti nauke i umetnosti odnosno sveobuhvatna skala od mikro do makro koja ima za cilj da prika┼że vi┼íezna─Źnost i kompleksnost arhitekture.

Nova arhitektura u kontekstu nasle─Ĺene matrice kao deo tematske celine ÔÇ×Obnova gradova obnovom arhitektureÔÇť prikazana je u projektima N1 Housing i N8 Housing studija Simovi─ç, zatim u projektu prve faze relokacije Filolo┼íko-umetni─Źkog fakulteta u Kragujevcu autora Natalije Bogdanovi─ç i Alekse ─Éuri─ça i u konceptualnom re┼íenju vrti─ça grupe autora iz Podgorice.

Vizije razvoja uz inovativne pristupe u kontekstu digitalnog doba prikazane su u okviru istra┼żiva─Źkih projekata kao ┼íto je Hotterdam koji je imao za cilj bolje razumevanje i merenje temperature odnosno urbane toplote u Roterdamu u Holandiji autora Franka van der Hovena i Aleksandra Vandla.

U kategoriji Inovacije u umetnosti vizuelni umetnik Toni Masli─ç izla┼że instalaciju┬áThe Musicians, umetnica Jelena Nikoli─ç izla┼że digitalnu svetlosnu instalaciju┬áFlickering story, Aleksandra Suboti─ç prikazuje istra┼żivanje o digitalnom slikarstvu dok arhitekta i umetnik Andreas Kalakas prikazuje skultpuru┬áAqua Love┬ái projekat┬áThe Wanderers┬ákoji se bavi trenutnom krizom imigracije.

Izvor: gradnja.rs