Connect with us

Arhitektura

Serija događaja o arhitekturi od danas do 16. decembra

Objavljeno

:

Večeras sa početkom u 18:30 časova u Galeriji nauke i tehnike SANU, Đure Jakšića 2, biće otvorena peta međunarodna izložba „O ARHITEKTURI 2017 ”.

U organizaciji Asocijacije za razvoj održive urbane zajednice – STRAND, u Beogradu će se održati serija događaja O ARHITEKTURI 2017 koje obuhvataju predavanja, radionce, konferencija i izložba, sa istoimenom temom.

Flickering story, Jelena Nikolić

Tema ovogodišnje izložbe fokusirana je na nekoliko tematskih celina: kompleksnost arhitekture, obnova gradova obnovom arhitekture, suočavanje s budućnošću, digitalano doba i inovacije u arhitekturi, umetnosti, nauci i tehnologiji.

Toni Maslić izlaže instalaciju The Musicians

Radovi na izložbi

Izložba u Galeriji nauke i tehnike pratiće pomenute tematske celine putem crteža, projekata, modela, video radova i prostornih instalacija. Biće prikazani projekti od unutrašnje arhitekture odnosno enterijera do arhitektonskih i urbanističkih projekata i istraživanja u oblasti nauke i umetnosti odnosno sveobuhvatna skala od mikro do makro koja ima za cilj da prikaže višeznačnost i kompleksnost arhitekture.

Nova arhitektura u kontekstu nasleđene matrice kao deo tematske celine „Obnova gradova obnovom arhitekture“ prikazana je u projektima N1 Housing i N8 Housing studija Simović, zatim u projektu prve faze relokacije Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu autora Natalije Bogdanović i Alekse Đurića i u konceptualnom rešenju vrtića grupe autora iz Podgorice.

Vizije razvoja uz inovativne pristupe u kontekstu digitalnog doba prikazane su u okviru istraživačkih projekata kao što je Hotterdam koji je imao za cilj bolje razumevanje i merenje temperature odnosno urbane toplote u Roterdamu u Holandiji autora Franka van der Hovena i Aleksandra Vandla.

U kategoriji Inovacije u umetnosti vizuelni umetnik Toni Maslić izlaže instalaciju The Musicians, umetnica Jelena Nikolić izlaže digitalnu svetlosnu instalaciju Flickering story, Aleksandra Subotić prikazuje istraživanje o digitalnom slikarstvu dok arhitekta i umetnik Andreas Kalakas prikazuje skultpuru Aqua Love i projekat The Wanderers koji se bavi trenutnom krizom imigracije.

Izvor: gradnja.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno