Connect with us
Arhitektura

Resto bar Prague – Prirodno i urbano u dobroj kombinaciji

Nedavno je po─Źeo sa radom novi ugostiteljski objekat na Spensu u Novom Sadu. Naj─Źe┼í─çi cilj ugostite- ljskih objekata je da se nalaze na frekventnim putnim pravcima kako bi bili lak┼íe dostupni ve─çem broju gostiju. Resto bar Prague se istovremeno nalazi na izuzetno frekventnom pe┼ía─Źkom koridoru izme─Ĺu Spensa i Promenade, a pritom je i izdvojen i izolovan unutar svog nezavisnog mikro sistema.

šank

Resto bar Prague u Novom Sadu

Lokal je izdu┼żen u osnovi i svojom du┼żom stranom je okrenut ka terenu za golf, terenu za mali fudbal, fontani i sopstvenoj otvorenoj ba┼íti. Na taj na─Źin postoji direktna veza sa svojevrsnom oazom unutar gusto izgra─Ĺenog prostora.

resto bar prague

Prigušena atmosfera i tamniji tonovi

// Prirodno okru┼żenje na koje se lokal oslanja projektanti su poku┼íali da prenesu i unutar lokala koriste─çi prirodne materijale i dodatno zelenilo.

Prigu┼íena atmosfera i tamniji tonovi su posledica velike osun─Źanosti fasade i prosvetljenosti prostora, ali i ┼żelje za stvaranjem intimnijeg ambijenta za posetioce. Resto bar je moderan koncept ugostiteljskog objekta koji istovremeno mo┼że da odgovori poslovnim ljudima u vreme doru─Źka i ru─Źka, ali isto tako uz laganu muziku mo┼że biti po┼żeljno mesto za ve─Źernje dru┼żenje sa prijateljima, a sa druge strane veza sa prirodnim okru┼żenjem i njegova izolovanost su dobro mesto za roditelje sa decom. Kroz odabir name┼ítaja i detalja projektanti su poku┼íali da istovremeno odgovore potrebama pomenutih grupa.

resto bar

Moderan koncept ugostiteljskog objekta

Saradnja izme─Ĺu timova Modelart Arhitekti i Centra za digitalni dizajn, pri Fakultetu tehni─Źkih nauka, je u vi┼íe navrata dala zanimljiv spoj izme─Ĺu: tradicionalnog arhitektonskog projektovanja, savremenog digitalnog dizajna i modernog zanatskog pristupa.

plafon

Spušten dekorativni plafon od mdf-a

Ovde je namenski dizajniran i izveden spu┼íten dekorativni plafon od mdf-a, koji se sastoji iz sa─ça promenljive veli─Źine i gustine, ┼íto stvara zanimljivu dinami─Źnu strukturu.

enterijer

Moderan enterijer Resto bar Prague

Plafon se sastoji iz potkonstrukcije koja definiše oblik saća i vertikalnih rebara od mdf-a. Vertikalni elementi su promenljive visine što dodatno stvara dinamiku u prostoru, a njihova osnovna uloga je poboljšanje akustike u prostoru.

plafon

Plafon se sastoji iz potkonstrukcije koja definiše oblik saća i vertikalnih rebara od mdf-a

Na pojedinim temenima izme─Ĺu sa─ça postavljena je spot rasveta koja dodatno nagla┼íava geometriju plafona. Ovakvim pristupom se posti┼że specifi─Źan dizajn koji proisti─Źe iz geometrije samog prostora, ┼íto krajnji korisnici uvek vrednuju jer prepoznaju autenti─Źan arhitektonski jezik na datom mestu.

Vinska polica

Vinska polica

Lokacija: Novi Sad
Godina izgradnje: 2020.
Površina: 180 m2
Autori: Modelart Arhitekti + Centar za digitalni dizajn; Jelena Mitov, Dejan Mitov, Slobodan ─ćiri─ç, Krsto Radovanovi─ç, Marko Vu─Źi─ç i Milana Mitrovi─ç
Fotografija: Dušan Petković

Modelart Arhitekti
Šafarikova 8, 21000 Novi Sad, Srbija
T. +381 21 302 4523
M. +381 62 283 725
office@modelart.rs
www.modelart.rs