Connect with us
Promo

Modernizacija proizvodnje stiropora za zvučnu izolaciju u Valjevu

SRPSKI I REGIONALNI LIDER U PROIZVODNJI TERMOIZOLACIONIH MATERIJALA INVESTIRAO U KVALITETNIJU PROIZVODNJU ZVUČNO-IZOLACIONIH PLOČA OD STIROPORA, KOJE SE SVE VIŠE UGRAĐUJU U PODNE KONSTRUKCIJE STAMBENIH I POSLOVNIH OBJEKATA.

Austrotherm d.o.o, osim raznih tipova termoizolacionih, proizvodi i EPS-ploče za zvučnu izolaciju od udarne buke (Austrotherm EPS® T650). Te ploče su se godinama u Valjevu proizvodile na jednostavnoj mašini sa valjcima, koja je podrazumevala elastifikaciju pojedinačnih ploča debljina 1, 2 ili 3 cm. Kapacitet takve proizvodnje iznosi tek oko 30 m³ u jednoj osmočasovnoj smeni.

Blok-presa za elastifikaciju stiropora

Moderna blok-presa koja presuje odjednom ceo blok od stiropora

Uskoro tome dolazi kraj, s obzirom na investiciju u nabavku moderne blok-prese koja će presovati odjednom ceo blok od stiropora (dimenzija 5,00m x 1,30m x 1,00m), nakon čega će se iz bloka isecati pojedinačne ploče zahtevane debljine. Ova blok presa omogućava kvalitetnu elastično-plastičnu deformaciju stiropora. Primera radi, pritisnom silom od oko 350 t/m² se blok širine 1,30 m sabija na širinu od samo 40 cm, nakon čega se ostvaruje oko 20% plastične deformacije. Proizvodni kapacitet će na ovaj način biti nemerljivo veći u odnosu na kapacitet ostvariv uz dosadašnju proizvodnu metodu i iznosiće oko 15 blokova (15 x 6,5 = 97,5 m³) po času!

Na ovaj način će Austrotherm d.o.o. adekvatno odgovoriti na zahteve tržišta u Srbiji i u regionu, koje pokazuje sve veće interesovanje za stiropor, kao dobro rešenje za zvučnu izolaciju u podnim konkstrukcijama, odnosno kao kvalitetnu zaštitu od udarne buke.

moderne blok-prese koja će presovati odjednom ceo blok od stiropora

Ploča Austrotherm EPS® T650 se postavlja u podnu konstrukciju, po pravilu direktno na termoizolacionu ploču od stiropora. U zavisnosti od debljine, ona redukuje nivo buke prouzrokovane mehaničkim udarima u rasponu od 21 dB do 28 dB. Za one koji to ne znaju: Redukcija buke, odnosno poboljšanje zvučne izolacije od samo 10 dB predstavlja duplo manju buku za ljudsko čulo sluha!

AUSTROTHERM d.o.o.
predstavništvo za Beograd
(kancelarija za marketinško-tehničku podršku)
Arčibalda Rajsa 27, 11030 Beograd
T. +381 11 2369 280
office-beograd@austrotherm.rs
www.austrotherm.rs