Connect with us
Energetska efikasnost

Putem kredita za energetsku efikasnost i va┼í dom mo┼że biti termoizolovan

Široka paleta proizvoda grupacije FRAGMAT omogućava hidro i termo izolovanje objekta od temelja do krova

Fragmat s d.O.O. ┼áid, privredno dru┼ítvo za proizvodnju termoizolacionih i hidroizolacionih materijala ve─ç deceniju i po uspe┼íno posluje kao ─Źlanica
Grupacije fragmat iz slovenije.

Istina je da se o energetskoj efikasnosti mnogo pi┼íe i pri─Źa poslednjih godina. Sam pojam je, ─Źini se, postao op┼íte prihva─çen, ali ljudi jo┼í uvek ne znaju koji sve ─Źinioci uti─Źu na energetsku efikasnost, ta─Źnije ┼íta je ono ┼íto bi oni trebalo da znaju o svakom aspektu i, kona─Źno, ┼íta je ono ┼íto ─çe im smanjiti ra─Źune za grejanje i hla─Ĺenje, a pri tome ne─çe dovesti do lo┼íijeg kvaliteta ove dve komponente. Zato je pitanje energetske efikasnosti vrlo kompleksno.

Na┼ía kompanija u ponudi ima veliki izbor proizvoda za termoizolovanje objekata od temelja do krova. U ponudi imamo termoizolacione stiropore, fasadne i podne, stirodure raznih debljina kao i sistemske termoizolacione plo─Źe za podno grejanje.

U razvijenim evropskim dr┼żavama je ─Źak 90% objekata je termoizolovano fasadnim sistemima sa stiroporom. Veliki deo tih objekata je izolovan putem kredita za energetsku efikasnost koji u velikoj meri olak┼íavaju finansiranje izrade i ugradnje termoizolacionih sistema.

Fragmat S / izolacija od temelja do krova

foto: Fragmat S / izolacija od temelja do krova

Po ugledu na evropske zemlje i mi se trudimo da na┼í proizvodni program termoizolacija ┼íto povoljnije i jednostavnije ponudimo budu─çim potro┼ía─Źima.

Pre odabira adekvatnog materijala potrebno je dobro proveriti ┼íta vam se nudi, ┼íta pi┼íe na deklaraciji i, naravno, ko je proizvo─Ĺa─Ź. Ne postoji varijanta jeftinijeg stiropora za fasade. Tako─Ĺe je bitan i odabir proverenih majstora, koji bi mogli da uti─Źu na kvalitet materijala, kako za EPS-stiropor za fasade, tako i za ostali prate─çi materijal (lepkovi, mre┼żice, zavr┼íni slojeviÔÇŽ).
Svaki dobar majstor sa dobrim i kvalitetnim materijalima daje garanciju za fasadu zbog odgovornosti na svoj rad, tako da cena nije jedini vodi─Ź ka dobroj fasadi.

Sa tim ciljem ÔÇ×ERSTEÔÇť i ÔÇ×UniCredit BankÔÇť banke u ponudi imaju kredite za energetsko izolovanje preko kojih se dobijaju i finansijski podsticaji u visini od 15 do 20% ukupnog iznosa kredita.

┼áiroka paleta termoizolacionih proizvoda koje mo┼żete finansirati putem podsticajnih kredita grupacije FRAGMAT je na zvani─Źnom sajtu ÔÇ×GEFFÔÇť-a Green Economy Financing Facility, ovde mo┼żete prona─çi sve na┼íe termoizolacione proizvode sa deta- ljnim karakteristikama i podru─Źjima primene kao i na┼íe distributere preko kojih mo┼żete kupiti na┼íe proizvode putem podsticajnih kredita za energetsko izolovanje objekata.

Za sve bli┼że informacije u vezi kupovine na┼íih proizvoda putem podsticajnih kredita predla┼żemo Vam da posetite najbli┼żu filijalu ÔÇ×ERSTEÔÇť ili ÔÇ×UniCredit BankÔÇť banke.

Kvalitetan ÔÇ×energetski paso┼íÔÇť znatno uve─çava tr┼żi┼ínu vrednost objekta. Izolovani objekti su mnogo komforniji za boravak i rad. Samim tim objekti koji su termoizolovani znatno smanjuju tro┼íkove tokom cele godine.Energetski izolovan objekat mo┼że da sa─Źuva i do 50% energije.

Fragmat S / EPS kutija

foto: Fragmat S / EPS kutija

Stiroporom izolovani objekti su mnogo komforniji za boravak i rad. Koliko je zimi dobar termoizolator protiv hladno─çe u tolikoj meri i leti pri velikim vru─çinama spre─Źava prodor topline u unutra┼ínjost prostorija. Samim tim objekti koji su izolovani stiroporom znatno smanjuju tro┼íkove tokom cele godine.

Pored termi─Źkih svojstava je odli─Źni zvu─Źni izolator sa dobrim mehani─Źkim svojstvima. U ┼żivotnom ciklusu ne menja oblik i svojstva. Idealan za gradnju niskonergetskih pasivnih ku─ça.
U razvijenim dr┼żavama je ─Źak 90% fasada izolovano upravo stiroporom jer u ve─çini sistema toplotne izolacije zbog svojih karakteristika je nezamenljiv. Stiropor za gra─Ĺevinarstvo je samogasiv. Lako se ugra─Ĺuje i obra─Ĺuje.

Investicija u toplotnu izolaciju stiroporom sa energetkog stanovni┼íta veoma brzo se vra─ça, svaki kilogram ispravno upotrebljenog EPS-a u pedeset godina u┼ítedi 400 litara ulja za lo┼żenje.

Radi svoje energetske efikasnosti, jednostavnosti ugradnje i povoljnosti, termi─Źko izolovanje stiroporom je u dana┼ínje vreme na vode─çem mestu u ovom podru─Źju gra─Ĺevinarstva.

Fragmat logo

FRAGMAT S d.o.o. 
Branka Erića 7, 22240 Šid
T. +381 22 710 666
T. +381 22 710 633

Distributivni centar BEOGRAD
Sur─Źinska 11f, 11077 Ledine
T. +381 11 2260 129
T. +381 11 2260 382

office@fragmat.rs
www.fragmat.eu