Connect with us

Energetska efikasnost

Putem kredita za energetsku efikasnost i vaš dom može biti termoizolovan

Objavljeno

:

Fragmat S d.o.o. - Hidroizolacija i termoizolacija za udoban život

Široka paleta proizvoda grupacije FRAGMAT omogućava hidro i termo izolovanje objekta od temelja do krova

Fragmat s d.O.O. Šid, privredno društvo za proizvodnju termoizolacionih i hidroizolacionih materijala već deceniju i po uspešno posluje kao članica
Grupacije fragmat iz slovenije.

Istina je da se o energetskoj efikasnosti mnogo piše i priča poslednjih godina. Sam pojam je, čini se, postao opšte prihvaćen, ali ljudi još uvek ne znaju koji sve činioci utiču na energetsku efikasnost, tačnije šta je ono što bi oni trebalo da znaju o svakom aspektu i, konačno, šta je ono što će im smanjiti račune za grejanje i hlađenje, a pri tome neće dovesti do lošijeg kvaliteta ove dve komponente. Zato je pitanje energetske efikasnosti vrlo kompleksno.

Naša kompanija u ponudi ima veliki izbor proizvoda za termoizolovanje objekata od temelja do krova. U ponudi imamo termoizolacione stiropore, fasadne i podne, stirodure raznih debljina kao i sistemske termoizolacione ploče za podno grejanje.

U razvijenim evropskim državama je čak 90% objekata je termoizolovano fasadnim sistemima sa stiroporom. Veliki deo tih objekata je izolovan putem kredita za energetsku efikasnost koji u velikoj meri olakšavaju finansiranje izrade i ugradnje termoizolacionih sistema.

Fragmat S / izolacija od temelja do krova

foto: Fragmat S / izolacija od temelja do krova

Po ugledu na evropske zemlje i mi se trudimo da naš proizvodni program termoizolacija što povoljnije i jednostavnije ponudimo budućim potrošačima.

Pre odabira adekvatnog materijala potrebno je dobro proveriti šta vam se nudi, šta piše na deklaraciji i, naravno, ko je proizvođač. Ne postoji varijanta jeftinijeg stiropora za fasade. Takođe je bitan i odabir proverenih majstora, koji bi mogli da utiču na kvalitet materijala, kako za EPS-stiropor za fasade, tako i za ostali prateći materijal (lepkovi, mrežice, završni slojevi…).
Svaki dobar majstor sa dobrim i kvalitetnim materijalima daje garanciju za fasadu zbog odgovornosti na svoj rad, tako da cena nije jedini vodič ka dobroj fasadi.

Sa tim ciljem „ERSTE“ i „UniCredit Bank“ banke u ponudi imaju kredite za energetsko izolovanje preko kojih se dobijaju i finansijski podsticaji u visini od 15 do 20% ukupnog iznosa kredita.

Široka paleta termoizolacionih proizvoda koje možete finansirati putem podsticajnih kredita grupacije FRAGMAT je na zvaničnom sajtu „GEFF“-a Green Economy Financing Facility, ovde možete pronaći sve naše termoizolacione proizvode sa deta- ljnim karakteristikama i područjima primene kao i naše distributere preko kojih možete kupiti naše proizvode putem podsticajnih kredita za energetsko izolovanje objekata.

Za sve bliže informacije u vezi kupovine naših proizvoda putem podsticajnih kredita predlažemo Vam da posetite najbližu filijalu „ERSTE“ ili „UniCredit Bank“ banke.

Kvalitetan „energetski pasoš“ znatno uvećava tržišnu vrednost objekta. Izolovani objekti su mnogo komforniji za boravak i rad. Samim tim objekti koji su termoizolovani znatno smanjuju troškove tokom cele godine.Energetski izolovan objekat može da sačuva i do 50% energije.

Fragmat S / EPS kutija

foto: Fragmat S / EPS kutija

Stiroporom izolovani objekti su mnogo komforniji za boravak i rad. Koliko je zimi dobar termoizolator protiv hladnoće u tolikoj meri i leti pri velikim vrućinama sprečava prodor topline u unutrašnjost prostorija. Samim tim objekti koji su izolovani stiroporom znatno smanjuju troškove tokom cele godine.

Pored termičkih svojstava je odlični zvučni izolator sa dobrim mehaničkim svojstvima. U životnom ciklusu ne menja oblik i svojstva. Idealan za gradnju niskonergetskih pasivnih kuća.
U razvijenim državama je čak 90% fasada izolovano upravo stiroporom jer u većini sistema toplotne izolacije zbog svojih karakteristika je nezamenljiv. Stiropor za građevinarstvo je samogasiv. Lako se ugrađuje i obrađuje.

Investicija u toplotnu izolaciju stiroporom sa energetkog stanovništa veoma brzo se vraća, svaki kilogram ispravno upotrebljenog EPS-a u pedeset godina uštedi 400 litara ulja za loženje.

Radi svoje energetske efikasnosti, jednostavnosti ugradnje i povoljnosti, termičko izolovanje stiroporom je u današnje vreme na vodećem mestu u ovom području građevinarstva.

Fragmat S logo

FRAGMAT S d.o.o. ŠID
Branka Erića 7, 22240 Šid
T. +381 22 710 666
M. +381 62 8026 889

Distributivni centar BEOGRAD
Surčinska 11f, 11077 Ledine
Tel/Fax : +381 11 2260 129
+381 11 2260 382

e-mail: office@fragmat.rs
web site: www.fragmat.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno