Connect with us
Promo

Re┼íenje za neograni─Źeno trajanje fasade

Zorka-Opeka ve─ç generacijama proizvodi fasadnu opeku koja prkosi vremenu, pru┼ża izuzetan estetski ugo─Ĺaj, uspe┼íno ┼ítiti od vru─çine, hladno─çe, vlage, te poseduje potpuna protivpo┼żarna svojstva.

Tradicionalna gradnja predstavlja osnovu dugoro─Źnosti objekta zato i danas mo┼żete videti veliki broj istorijskih gra─Ĺevina od opeke koje odolevaju vremenu. Fasadna opeka je jedan od najstarijih gra─Ĺevinskih materijala. Poseduje izuzetne termi─Źke sposobnosti (otpornost na atmosferske prilike, cikli─Źno smrzavanje i zagrevanje, visoku mehani─Źku ─Źvrsto─çu, paropropusnost i odli─Źnu mo─ç akumulacije toplote). Fasadna opeka je potpuno prirodni materijal koji obezbe─Ĺuje sigurnost i postojanost i pru┼ża prostor za kreativnost pri kombinovanju boja, rasporeda i dekoracije. To je materijal koji ne zahteva dodatno odr┼żavanje, boja ne gubi na sjaju i zato je idealno re┼íenje arhitekata za unutra┼ínje ili spolja┼ínje ure─Ĺenje, za porodi─Źne ku─çe ili poslovne i stambene zgrade.

Asortiman fasadne opeke ─Źine tri osnovne boje: bela, crvena i braon opeka kao i varijacije u pogledu vidljivih povr┼íina (glatka, reljefna) ┼íto omogu─çava kombinaciju koja zadovoljava razli─Źite potrebe, stilove i ukuse. Svi proizvodi kompanije Zorka-Opeka su proizvedeni u skladu sa najvi┼íim standardima kvaliteta Evropske Unije i u skladu sa energetskom efikasno┼í─çu – savremenom potrebom tr┼żi┼íta i propisa. Za sigurnu gradnju, potrebno je imati proverenog partnera i odli─Źan proizvod! Ovim povodom razgovarali smo sa Bojanom Dabi─çem, direktorom prodaje kompanije Zorka-Opeka d.o.o.

Evropski standard za efikasnost

Zorka-Opeka je zapo─Źela nove cikluse proizvodnje fasadne opeke. Zbog ─Źega se pravila pauza u proizvodnji i koji je razlog relansiranja ovog proizvoda?

Zorka-Opeka je jedini proizvo─Ĺa─Ź fasadne opeke u regionu i svakako je u pitanju proizvod koji je za┼ítitno lice fabrike. Shodno potrebama tr┼żi┼íta za na┼íim Klimabloc asortimanom, nismo bili u mogu─çnosti gotovo ─Źetiri godine i da proizvodimo fasadnu opeku i da zadovoljimo tr┼żi┼íte Klimabloc-om. Dobrom organizacijom ukazala nam se prilika za ograni─Źenu proizvodnju opeke koja je ve─ç kompletno raspore─Ĺena po tr┼żi┼ítu.

Koje sve vrste fasadne opeke ima u ponudi Zorka-Opeka? Koja je najbolja boja za fasadu i zbog ─Źega?

U ponudi imamo crvenu, belu i braon fasadnu opeku. U pitanju je stvar izbora. Crvena i bela fasadna opeka su potpuno prirodne, a u braon varijanti postoje dodaci kojima dobijamo braon boju. Zahvaljuju─çi dodacima braon opeka ima karakteristike takozvane ,,klinkerÔÇť opeke, a kao najva┼żniju istakao bih upijanje vlage koje je na minimumu.

Mo┼żete li da nam navedete izolacione osobine ovog proizvoda i na koji na─Źin dolazi do obezbe─Ĺivanja ukupne energetske efikasnosti objekta?

Fasadna opeka u ,,sendvi─ŹÔÇť sistemu: Klimabloc + izolacija + fasadna opeka zaista daje jedno od najdugove─Źnijih re┼íenja koja mi tr┼żi┼ítu mo┼żemo da ponudimo. Ipak, cilj fasadne opeke nije na termi─Źkim karakteristikama kao ┼íto je u pitanju slu─Źaj kod Klimabloc-a. Tokom vremena Zorka-Opeka je uspela tr┼żi┼ítu da ponudi slede─ça re┼íenja:

  • Klimabloc ÔÇô re┼íenje za fasadne zidove sa najboljom termi─Źkom izolacijom,
  • Klimabloc ÔÇô re┼íenje za pregradne zidove unutar stanova,
  • Klimabloc AKU ÔÇô re┼íenje za pregradne zidove izme─Ĺu stanova u smislu zvu─Źne izolacije,
  • Ventilacione blokove ÔÇô re┼íenje za ventilacije,
  • Fasadnu opeku ÔÇô re┼íenje za neograni─Źeno trajanje fasade.

Fasade blok

Da li fasadna opeka pru┼ża izolaciju od buke?

Za izolaciju od buke predstavili smo dva re┼íenja. To su Klimabloc 20 AKU i Klimabloc 25 AKU. U pitanju su proizvodi za pregradne zidove. Fasadna opeka predstavlja re┼íenje same fasade, ali mo┼żemo re─çi da kao takva pru┼ża dodatnu izolaciju od buke sa strane fasadnog zida.

Kako se odr┼żava fasadna opeka tokom du┼żeg vremenskog perioda? Koji je ÔÇ×┼żivotni vekÔÇť ovakve fasade?

┼Żivotni vek fasadne opeke je neograni─Źen. Ne zahteva dodatna odr┼żavanja. To govore istorijski objekti, ali kako mi govorimo o proizvodu Zorka- Opeke, koja je sa radom po─Źela 1977. godine, mo┼żemo re─çi da iza sebe imamo objekte sa kraja sedamdesetih godina koji govore umesto nas.

www.zorka-opeka.rs

ZORKA OPEKA
Obrenova─Źki put bb, 15000 ┼áabac
+381 15 000 0000
kontakt@zorka-opeka.rs
www.zorka-opeka.rs