Connect with us
Materijali

ZORKA OPEKA – Proizvedeno da traje

Slogan kao strateški pristup kompanije

Intervju: ─Éor─Ĺe Radulovi─ç, direktor kompanije ZORKA OPEKA

─Éor─Ĺe Radulovi─ç, direktor kompanije ZORKA OPEKA

─Éor─Ĺe Radulovi─ç, direktor kompanije ZORKA OPEKA

Zorka Opeka predstavlja firmu koja uspe┼íno posluje ve─ç 40 godina. Proizvodnja se zasniva na sirovinskoj bazi u neposrednoj blizini, pri ─Źemu se prvenstveno misli na povr┼íinski kop ÔÇťJovanovi─ça brdoÔÇŁ koje je od deponije fabrike udaljen nepunih 500m. Lokacija fabrike u Donjem Crniljevu je 20 km od op┼ítine Koceljeva, a 38 km od prvog ve─çeg industrijskog sedi┼íta – ┼áapca, odnosno 100 km od glavnih centara u Srbiji, Beograda i Novog Sada. ┼áta je ono ┼íto ih izdvaja od drugih? Zorka Opeka je 2008. godine lansirala proizvodnu liniju KLIMABLOC koja se ve─ç dugi niz godina proizvodi u EU. Kako posluju? Zorka Opeka je ciglana. Zorka Opeka je tim… Zorka Opeka su ljudi…

Rukovode─çi se njihovim postulatom, razgovarali smo sa glavnim ─Źovekom ovog nadasve uspe┼ínog tima, direktorom ─Éor─Ĺem Radulovi─çem o planovima, uspesima, timskom radu, energetski efikasnoj gradnji u Srbiji…

NAJPRE NAM, GOSPODINE RADULOVI─ćU, RECITE ZA┼áTO JE PO VAMA U VA┼áEM POSLU TIM TAKO VA┼ŻAN I KAKO JE ISTI ORGANIZOVAN DA BI TAKO BESPREKORNO RADIO?

Timski rad je pokreta─Ź uspeha svake kompanije. Firma koja svoj rad temelji na pojedincima, a zanemaruje zajedni─Źki rad svih zaposlenih puno ─çe te┼że ostvariti uspeh od firme koja ceni i insistira na timskom radu. Na┼í moto u firmi je ÔÇ×niko od nas nije toliko dobar koliko smo svi zajednoÔÇť. Svi ─Źlanovi tima imaju zajedni─Źke ciljeve i ve┼ítine koje se komplementiraju i deluju u sinergiji. Kontinuirano u─Źenje kako kroz dijalog i diskusiju, tako i kroz poha─Ĺanje raznih seminara specijalizovanih za podru─Źja edukacije i u─Źenja deo su na┼íe strategije i organizacije.

Vredan tim ─Źini uspe┼ínu kompaniju - ZORKA OPEKA

Vredan tim ─Źini uspe┼ínu kompaniju – ZORKA OPEKA

BILI SU VAM U POSETI STUDENTI IZ ŠAPCA KOJI SU MOGLI DA SE UPOZNAJU SA TEHNOLOKIM PROCESOM KOJIM NASTAJU NAJBOLJI BLOKOVI ZA GRADNJU. DA LI I VI MISLITE DA KOD NAS NEMA DOVOLJNO EDUKOVANIH RADNIKA I KOLIKO VREMENA VAM JE POTREBNO DA OD POČETNIKA NAPRAVITE KOMPETENTNU OSOBU ZA OBAVLJANJE POSLA U KOMPANIJI ZORKA OPEKA?

U Srbiji kao i uostalom u celom svetu de┼íavaju se strukturne promene, pre svega u strukturi stanovni┼ítva, zaposlenih, privrede, li─Źnih i dru┼ítvenih vrednosti. Napraviti kompetentnu osobu od po─Źetnika je zahtevan proces koji iziskuje i vreme i posve─çenost, a samo vreme zavisi kako od kandidata tako i od pozicije za koju ga/je obu─Źavamo.

OP┼áTI JE UTISAK DA SE U SRBIJI ZAISTA GRADI, DA LI VI PRIME─ćUJETE TAJ POZITIVAN TREND KOD NAS I KOLIKO JE NA┼áE TR┼ŻI┼áTE ZAKONSKI REGULISALO PROVERU KVALITETA NA TERENU KAKO BI SE ODVOJILI KVALITETNI OD ONIH MANJE KVALITETNIH?

U sektoru gra─Ĺevinarstva ose─ça se dinami─Źan rast privrede i projekata, prema mojoj slobodnoj proceni ─Źak i do 30%, a deo toga je svakako vidljiv i kroz broj izdatih gra─Ĺevinskih dozvola, kao i uz sam rast vrednosti izvedenih radova. Takav rast omogu─çio nam je da nas kvalitet bude prepoznat u svim zna─Źajnijim projektima. Regulativa u Srbiji se unapre─Ĺuje i verujemo da ─çe ubudu─çe i doma─çe zakonodavstvo, ali pre svega kontrola sertifikata i onoga ┼íto pi┼íe u deklaraciji proizvo─Ĺa─Źa, biti u skladu sa praksom u razvijenim ekonomijama. Osnov za ispitivanje koji se koristi je u regulativi Evropske unije i striktno se pridr┼żavamo upravo ovih merila kako bi na┼íi proizvodi bili u skladu sa najvi┼íim standardima. Jedna smo od retkih ciglana koja poseduje i CE sertifikat ra─Ĺen u Austriji prema najvi┼íim standardima kvaliteta, i time nam je omogu─çeno da na┼íe proizvode plasiramo i izvan na┼íe zemlje, kako u zemljama okru┼żenja tako i u EU.

Energetska efikasnost na prvom mestu - ZORKA OPEKA

Energetska efikasnost na prvom mestu – ZORKA OPEKA

GLAVNA PREDNOST VA┼áEG SISTEMA JE ÔÇťPLA─ćAJTE ISTO, A KASNIJE ┼áTEDITE!ÔÇŁ NA KOJI NA─îIN OVO OSTVARUJETE ZA SVOJE KLIJENTE?

Prednost gradnje KLIMABLOC-om je prvenstveno u njegovim izvrsnim termi─Źkim karakteristikama koje krajnjim korisnicima omogu─çavaju u┼ítedu u zagrevanju i hla─Ĺenu prostora. Dodatne pogodnosti su svakako brzina gradnje; zbog velikih dimenzija u odnosu na klasi─Źni blok ─Źime se ┼ítedi 35% vremena, sistem ┼żljebova koji majstorima omogu─çuje efikasnost i ni┼żu potro┼ínju maltera i 45% u odnosu na klasi─Źan blok, ─Źime investitori dobijaju efektivnost. Zato je KLIMABLOC preporu─Źeno re┼íenje svih profesionalaca u gra─Ĺevinskoj industriji.

www.zorka-opeka.rs

Klimabloc

Klimabloc – ZORKA OPEKA

U EVROPSKOJ UNIJI KU─ćA SA NISKOM ENERGETSKOM POTRO┼áNJOM JE STANDARD, A PREMA USVOJENIM EU NORMAMA, KU─ćA S NISKOM ENERGETSKOM POTRO┼áNJOM JE ONA ─îIJA JE POTRO┼áNJA MANJA OD 70 kWh/m2 GODI┼áNJE. U NA┼áOJ ZEMLJI, VA┼áA KOMPANIJA JE DALA SVOJ DOBRINOS ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI ZGRADA OBEZBEDIV┼áI KLIMABLOC. KOJE SU NJEGOVE MNOGOBROJNE PREDNOSTI?

Da bi dobili ku─çu sa niskom energetskom potro┼ínjom potrebno je da celokupno planiranje bude uskla─Ĺeno ┼żeljenim energetskim stepenom. Na┼í doprinos energetskoj efikasnosti zgrada, kao i samoj za┼ítiti okoline vidljiv je upravo u asortimanu KLIMABLOC proizvoda izra─Ĺenih od potpuno prirodnih materijala, bez ikakvih ve┼íta─Źkih dodataka. Odlikuje nas prirodna sirovina, sposobnost akumulacije toplote, otpornost na po┼żar, odli─Źna termi─Źka svojstva, zvu─Źna izolacija, kao i sama jednostavnost izgradnje.

KOJI SU USLOVI KVALITETA NA KOJIMA INSISTIRA VA┼áA KOMPANIJA U PONUDI PROIZVODA ILITI ┼áTA JEDNA OPEKA MORA DA SADR┼ŻI, ODNOSNO ┼áTA NE SME DA SADR┼ŻI?

Osnova je glina. Velika prednost na┼íe kompanije je ┼íto imamo sopstvene kopove gline, i to najkvalitetnije opekarske gline. Ovo je resurs koji omogu─çava da se uz izuzetno usavr┼íen tehnolo┼íki proces proizvedu vrhunski proizvodi. Kompletan proces kontrole sirovine je direktno ispra─çen od strane na┼íih tehnologa, kao i redovnih kontrola ovla┼í─çenog tela BTI iz Austrije, ─Źime se omogu─çava sigurnost u proizvod. Strategija kompanije ostaje na osnovama proizvodnje najkvalitetnijeg proizvoda i stoga ne pratimo konkurenciju ve─ç postavljamo nove standarde na tr┼żi┼ítu kvaliteta.

Sopstveni kopovi najkvalitetnije gline - ZORKA OPEKA

Sopstveni kopovi najkvalitetnije gline – ZORKA OPEKA

NOVI PROIZVOD NA TR┼ŻI┼áTU KOJI STE UVELI JE ZVU─îNI BLOK KLIMABLOC 25 AKU. RECITE NAM NE┼áTO VI┼áE O OVOM PROIZVODU?

Obzirom na sve ve─çe zahteve tr┼żi┼íta, kao i same pozive investitora, preduzima─Źa kao i krajnjih korisnika koji se susre─çu sa problemom buke izme─Ĺu stanova, Zorka Opeka je u svoj redovni asortiman uvrstila i specijalni proizvod KLIMABLOC 25 AKU koji ima sposobnost odli─Źne zvu─Źne izolacije od ─Źak 54 dB za obostrano malterisane zidove. Osnovna namena KLIMABLOC 25 AKU je za gradnju zvu─Źno izolacijskih pregrada izme─Ĺu dva stana. Osim odli─Źnih zvu─Źnih svojstava, KLIMABLOC 25 AKU poseduje i veliku sposobnost akumulacije toplote, ─Źime se smanjuje uticaj spolja┼ínje temperature i velikih temperaturnih razlika u samim objektima.

Fasadna opeka za lep izgled i zaštitu objekta

Fasadna opeka za lep izgled i zaštitu objekta

ZA KRAJ, RECITE NAM NE┼áTO O PLANOVIMA VA┼áE KOMPANIJE ZA SLEDE─ćU GODINU I REZULTATIMA KOJE STE OSTVARILI U OVOJ, A NA KOJE STE POSEBNO PONOSNI?

Zorka Opeka je imala jo┼í jednu izuzetno uspe┼ínu godinu. Pove─çali smo kako kapacitet tako i prodaju i istovremeno uveli novi proizvod KLIMBLOC 25 AKU koji se odli─Źno implementirao na tr┼żi┼íte. Na┼í kvalitet prepoznat je od strane struke i vidljiva je njegova primena u svim zna─Źajnijim objektima.

Planovi kompanije usmereni su na budu─çnost, i uklju─Źuju period od naredne 3 godine, a viziju posedujemo i za petogodi┼ínji plan. Za slede─çu godinu pripremamo tehnolo┼íke inovacije kojima ─çemo tr┼żi┼ítu Srbije ponuditi proizvode i usluge kojima ─çe gra─Ĺevinska industrija jos vi┼íe pove─çati svoju efektivnost i osna┼żiti energetsku efikasnost, i kojima ─çe ZORKA OPEKA zadr┼żati status lidera u proizvodnji opekarskih proizvoda. Kako je jo┼í uvek sve u samom razvoju, vi┼íe o tome u nekom narednom razgovoru. U novu godinu ulazimo i sa novim sloganom koji reflektuje na┼í strate┼íki pristup: ZORKA OPEKA ÔÇô PROIZVEDENO DA TRAJE!

www.zorka-opeka.rs

ZORKA OPEKA
Obrenova─Źki put bb, 15000 ┼áabac
+381 15 000 0000
kontakt@zorka-opeka.rs
www.zorka-opeka.rs