Connect with us
Novosti

TOP Rasveta za dvorište 2023

Kontakt sa prirodom i potreba za boravakom u njoj iskonski se nalaze u svakom ─Źoveku, nije li tako? Iako smo to malo bili zaboravili, pandemija korona virusom nas je podsetila i vratila na fabri─Źko pode┼íavanje. Prednost ku─çe i dvori┼íta, dobila je, ponovo, svoju emotivnu i ekonomsku vrednost. U danima kada nam vremenske prilike to dozvole, najvi┼íe vremena provodimo u dvori┼ítu. Cve─çe, zelenilo, garniture za sedenje i prigu┼íeno svetlo, ─Źine se kao idealni uslovi za ure─Ĺenje prostora za u┼żivanje i povratak energije. Ono ┼íto posebno daje notu idealnog jeste osvetljenje. U nastavku vam predstavljamo koja je to top rasveta za dvori┼íte u teku─çoj godini.

Top rasveta za dvori┼íte ima dvojaku funkciju. Prvo, nu┼żno je da pru┼żi adekvatno spoljno osvetljenje koje ─çe doprineti lak┼íem funkcionisanju u dvori┼ítu no─çu, ali koje ─çe pru┼żiti i izvesnu dozu sigurnosti. Me─Ĺutim, spoljna rasveta ima i veliku dekorativnu funkciju, ─Źime se vra─çamo na gore pomenuto u┼żivanje u dvori┼ítu.

Isti─Źu─çi zna─Źaj obe funkcije, proizvo─Ĺa─Źi rasvete posvetili su veliku pa┼żnju usavr┼íavanju razli─Źitih vidova emitovanja svetlosti, te je tr┼żi┼íte danas opremljeno ┼íirokom ponudom reflektora, sistema, lampi, sijalica, svetiljki, fenjera i sl.

Top rasveta za dvori┼íte je odli─Źna kombinacija svih emitera svetlosti koji ─çe zadovoljiti i funkcionalni i estetski deo rasvete u dvori┼ítu. Pa tako, smatra se da su led reflektori vi┼íe nego korisni kao osvetljenje za ulazak u dvori┼íte i ku─çu, pru┼żaju─çi dovoljnu preglednost i sigurnost. Me─Ĺutim, budu─çi da pru┼żaju veliku koli─Źinu svetlosti, savetuje se da to budu senzorni reflektori koji ─çe se paliti na senzor, odnosno na pokret. Prilikom pribli┼żavanja ulazu ─çe se upaliti, a potom, kada nikoga ne bude u blizini, oni ─çe se ugasiti.

Dot spoljna rasveta

Dot spoljna rasveta za dvorište / foto: E.L.L

Kada je dekoracija u pitanju i estetski deo spoljne rasvete, tu na scenu nastupaju lampe, sijalice, visilice, adekvatna zidna, vise─ça rasveta, podna, ugradna i plafonska rasveta. Koliko je uloga dekorativne rasvete govori usavr┼íavanje postoje─çih i stvaranje novih modela lampi, razli─Źitog oblika, dimenzija i inspiracije. Shodno tome, izdvajamo proizvo─Ĺa─Źe ─Źiji se modeli izdvajaju kao top rasveta za dvori┼íte:

  • E. L. L. ÔÇô u svojoj ┼íirokoj ponudi nudi neobi─Źne podne lampe koje svojim izgledom podse─çaju na lokvanje. Metalni sto─Źi─çi sa integrisanom led lampom, koji se postavljaju u blizini le┼żaljki, pored stolica i delova za sedenje. Multifunkcionalna prenosiva lampa, koja mo┼że biti stona, podna, vise─ça, zidna. Postavkom ovih lampi, dvori┼íte dobija nestvaran, estetski neodoljiv izgled;
  • Rabalux ÔÇô je pa┼żnju obratio kako na funkcionalnost, tako i na dizajn. Poseduje sve vidove rasvete, od podne, preko vise─çe, ugradne, zidne i plafonske, sa modelima lampi i sijalica, ─Źiji se dizajn kre─çe od rusti─Źnog, preko tradicionalnog do modernog. Bez obzira da li se ka─Źe na zid, ugra─Ĺuju u pod, zid ili plafon, kao da li su postavljene du┼ż staza u dvori┼ítu, vrtu, pored bazena, stepeni┼íta, izra─Ĺene su od kvalitetnog materijala, ner─Ĺaju─çeg ─Źelika, i kao takve otporne su na ki┼íu, vlagu, pra┼íinu, te nema bojazni da ─çe u nekom momentu prestati sa radom;
  • Artemide ÔÇô pru┼ża ─Źitavu kolekciju inovativnih elemenata spoljne rasvete, koji ne samo da doprinose odli─Źnom, nestvarnom dizajnu, oni se savr┼íeno uklapaju u prirodno okru┼żenje, ne naru┼íavaju─çi prirodni koncept i ljudsku percepciju;
  • Novodworski ÔÇô brend koji pru┼ża ┼íiroku ponudu zidni, podnih lampi, plafonjera, reflektora na bazi led tehnologije. Njegovi modeli spoljne rasvete su inovativni, kvalitetni, estetski neodoljivi i kao takvi pravo re┼íenje i top rasveta za dvori┼íta.
rasveta

Noćna rasveta rasveta za dvorište

Koji god brend da odaberete, bilo bi dobro da se posavetujete sa arhitektom koji ─çe na osnovu procene va┼íeg dvori┼íta, napraviti najbolju mogu─çu kombinaciju modela lampi i drugih svetiljki, a time i stvoriti atmosferu idealnu za opu┼ítanje i u┼żivanje na duge staze, Na osnovu svega, jasno vam je da je rasveta dvori┼íta jedan od klju─Źnih elemenata za njegovo ure─Ĺenje i da se nikako ne sme prevideti ili olako shvatiti. Ulaganjem u svetlosnu rasvetu va┼íeg dvori┼íta, ula┼żete u svoj mir i kvalitetan ┼żivot. Ukoliko va┼í izbor bude navedena top rasveta za dvori┼íte, budite sigurni da ─çe kom┼íije biti ljubomorne na vas.