Connect with us
Enterijer

Više udobnosti, sigurnosti i fleksibilnosti u kupatilu

Bila je to revolucija u skrivenoj instalaciji: hansgrohe iBox universal. To je bilo pre 22 godine, a uspešan proizvod se koristi u milionima kupatila širom sveta, Na ovogodišnjem ISH-u, premium brend hansgrohe predstavlja iBox universal 2, novu generaciju svoje pionirske skrivene tehnologije.

Pojednostavljeni koraci instalacije i nova tehnička poboljšanja čine instalaciju još praktičnijom, bržom i sigurnijom nego ranije. Pored toga, on takođe daje instalateru veću sigurnost planiranja za napore instalacije.

Jednostavno i povoljno

Opremljen novim kliznim kućištem za duboku ugradnju, iBox universal 2 se uklapa lako i bez sečenja, bez obzira na dubinu na kojoj je ugrađeno kućište. Hidroizolacija je čvrsto povezana sa kliznim kućištem i stoga je automatski sastavni deo vodonepropusne instalacije. Zahvaljujući novom montažnom prstenu, nova skrivena jedinica može se lako ugraditi u, na ili ispred zida. iBox universal 2 je posebno fleksibilan u pogledu mogućnosti ugradnje: osnovno telo se prilagođava bilo kojoj standardnoj dubini zida između 80 i 108 milimetara. iBox universal 2 nudi pravo rešenje za svaku situaciju ugradnje: produžna rozeta omogućava praktičnu instalaciju čak i u slučaju predubokih zidnih konstrukcija.

iBox universal 2 je napravljen od ekspandiranog polipropilena (EPP). Ovaj održivi materijal pruža veoma dobru apsorpciju zvuka i toplotnu izolaciju. Prvo grubo poravnanje iBox universal 2 je dečija igra sa integrisanim kružnim nivoom. Nalazi se na kutiji od ekspandiranog polipropilena, kao i slikovni prikaz jednostavne instalacije. Dokumentacija o poklopcu za čišćenje je stoga ne samo uvek pri ruci, već i odmah na uvid kada je to potrebno. Poklopac za čišćenje takođe štiti skrivenu jedinicu od prašine i oštećenja tokom ugradnje i transporta.

iBox universal 2 je napravljen od ekspandiranog polipropilena (EPP). Ovaj održivi materijal pruža veoma dobru apsorpciju zvuka i toplotnu izolaciju. Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

iBox universal 2 je napravljen od ekspandiranog polipropilena (EPP). Ovaj održivi materijal pruža veoma dobru apsorpciju zvuka i toplotnu izolaciju. Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

Novo (tiho) vreme u kupatilu

Svestrani i reciklirajući polipropilen od plastične pene (EPP) iBox universal 2 posebno se odlikuje svojim izolacionim svojstvima, otpornim na temperaturu i upijanjem zvuka. Između ostalog, ovo obezbeđuje zvučno razdvajanje svih delova proizvoda koji nose vodu i time smanjuje buku protoka u kupatilu. Odsustvo uznemirujućih zvukova značajno doprinosi razvoju kupatila u prostor za dobro osećanje. Individualno odabrani okovi, personalizovana oprema i pametne funkcije takođe daju svoj doprinos. iBox universal 2 nudi veliku slobodu dizajna u kupatilu, jer se može kombinovati sa svim hansgrohe gotovim setovima. Za starije linije potrebna je samo adapterska ploča za ugradnju.

Nova ugradna tela

U skladu sa nadogradnjom iBox universal 2, hansgrohe takođe predstavlja dva nova rešenja miksera za tuš i kadu. Na primer, dobro poznata i popularna kontrola tuša ShowerSelect dobija vizuelno i tehničko naprednije rešenje sa termostatom ShowerSelect Comfort. Tipka Select na termostatu na celoj površini napravljena je od metala i stoga je posebno izdržljiva i laka za čišćenje. Da bi ispunio sve zahteve kupaca, hansgrohe termostat je dostupan u tri geometrijske linije dizajna (okrugla, zaobljena, ugaona) i pet FinishPlus površina. Elegantni dizajnerski trikovi čine da termostat izgleda kao da lebdi ispred zida.

Ugradni termostatski mikser, ShowerSelect Comfort / Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

Ugradni termostatski mikser, ShowerSelect Comfort / Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

Zahvaljujući integrisanoj kontroli protoka sa funkcijom zaustavljanja, ShowerSelect Comfort obezbeđuje održivo korišćenje vode. ShowerSelect Comfort takođe duguje svoje ime praktičnoj kontroli količine vode preko posebne, uske poluge. hansgrohe DuoTurn ugradni mikser ubeđuje svojim tankim jezikom dizajna. Sa visinom rozete od samo 7 milimetara i filigranskom temperaturnom ručkom na visini od samo 40 milimetara, hansgrohe DuoTurn nudi visoku slobodu kretanja i udobnost. Rukovanje ugradnim mikserom je posebno intuitivno.

Potrošači se mogu birati, a količina vode i temperatura regulisati preko okretnog mehanizma koji više ne zahteva povlačenje prilikom prebacivanja. Donja ručka omogućava korisnicima da udobno podese željenu temperaturu. Gornja ručka omogućava korisnicima da pređu sa nadglavnog na ručni tuš i kontrolišu količinu vode samo jednim okretom. hansgrohe DuoTurn je takođe dostupan u širokom asortimanu površina FinishPlus (mat crna, mat bela, brušena bronza).

hansgrohe DuoTurn ugradni mikser, koji impersionira jasnim i smanjenim jezikom dizajna, koji odgovara svakom ambijentu kupatila / Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

hansgrohe DuoTurn ugradni mikser, koji impersionira jasnim i smanjenim jezikom dizajna, koji odgovara svakom ambijentu kupatila / Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

Stare kolekcije slavina mogu se kombinovati sa novim iBox universal 2 zahvaljujući praktičnom adapteru. Pored privatne upotrebe, iBox universal 2 se može koristiti u javnom sektoru ili u projektnom poslovanju, pošto je u skladu sa aktuelnim svetskim standardima i promenljiv je sa različitim sistemima instalacije, tipovima priključaka i fitinzima. U uobičajenom hansgrohe kvalitetu, ispunjava tehnički standard dokazan milionima puta, pouzdan je i izdržljiv.

Hansgrohe logo

www.hansgrohe.rs