Connect with us
Enterijer

Više udobnosti, sigurnosti i fleksibilnosti u kupatilu

Bila je to revolucija u skrivenoj instalaciji: hansgrohe iBox universal. To je bilo pre 22 godine, a uspešan proizvod se koristi u milionima kupatila širom sveta, Na ovogodišnjem ISH-u, premium brend hansgrohe predstavlja iBox universal 2, novu generaciju svoje pionirske skrivene tehnologije.

Pojednostavljeni koraci instalacije i nova tehni─Źka pobolj┼íanja ─Źine instalaciju jo┼í prakti─Źnijom, br┼żom i sigurnijom nego ranije. Pored toga, on tako─Ĺe daje instalateru ve─çu sigurnost planiranja za napore instalacije.

Jednostavno i povoljno

Opremljen novim kliznim ku─çi┼ítem za duboku ugradnju, iBox universal 2 se uklapa lako i bez se─Źenja, bez obzira na dubinu na kojoj je ugra─Ĺeno ku─çi┼íte. Hidroizolacija je ─Źvrsto povezana sa kliznim ku─çi┼ítem i stoga je automatski sastavni deo vodonepropusne instalacije. Zahvaljuju─çi novom monta┼żnom prstenu, nova skrivena jedinica mo┼że se lako ugraditi u, na ili ispred zida. iBox universal 2 je posebno fleksibilan u pogledu mogu─çnosti ugradnje: osnovno telo se prilago─Ĺava bilo kojoj standardnoj dubini zida izme─Ĺu 80 i 108 milimetara. iBox universal 2 nudi pravo re┼íenje za svaku situaciju ugradnje: produ┼żna rozeta omogu─çava prakti─Źnu instalaciju ─Źak i u slu─Źaju predubokih zidnih konstrukcija.

iBox universal 2 je napravljen od ekspandiranog polipropilena (EPP). Ovaj odr┼żivi materijal pru┼ża veoma dobru apsorpciju zvuka i toplotnu izolaciju. Prvo grubo poravnanje iBox universal 2 je de─Źija igra sa integrisanim kru┼żnim nivoom. Nalazi se na kutiji od ekspandiranog polipropilena, kao i slikovni prikaz jednostavne instalacije. Dokumentacija o poklopcu za ─Źi┼í─çenje je stoga ne samo uvek pri ruci, ve─ç i odmah na uvid kada je to potrebno. Poklopac za ─Źi┼í─çenje tako─Ĺe ┼ítiti skrivenu jedinicu od pra┼íine i o┼íte─çenja tokom ugradnje i transporta.

iBox universal 2 je napravljen od ekspandiranog polipropilena (EPP). Ovaj odr┼żivi materijal pru┼ża veoma dobru apsorpciju zvuka i toplotnu izolaciju. Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

iBox universal 2 je napravljen od ekspandiranog polipropilena (EPP). Ovaj odr┼żivi materijal pru┼ża veoma dobru apsorpciju zvuka i toplotnu izolaciju. Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

Novo (tiho) vreme u kupatilu

Svestrani i recikliraju─çi polipropilen od plasti─Źne pene (EPP) iBox universal 2 posebno se odlikuje svojim izolacionim svojstvima, otpornim na temperaturu i upijanjem zvuka. Izme─Ĺu ostalog, ovo obezbe─Ĺuje zvu─Źno razdvajanje svih delova proizvoda koji nose vodu i time smanjuje buku protoka u kupatilu. Odsustvo uznemiruju─çih zvukova zna─Źajno doprinosi razvoju kupatila u prostor za dobro ose─çanje. Individualno odabrani okovi, personalizovana oprema i pametne funkcije tako─Ĺe daju svoj doprinos. iBox universal 2 nudi veliku slobodu dizajna u kupatilu, jer se mo┼że kombinovati sa svim hansgrohe gotovim setovima. Za starije linije potrebna je samo adapterska plo─Źa za ugradnju.

Nova ugradna tela

U skladu sa nadogradnjom iBox universal 2, hansgrohe tako─Ĺe predstavlja dva nova re┼íenja miksera za tu┼í i kadu. Na primer, dobro poznata i popularna kontrola tu┼ía ShowerSelect dobija vizuelno i tehni─Źko naprednije re┼íenje sa termostatom ShowerSelect Comfort. Tipka Select na termostatu na celoj povr┼íini napravljena je od metala i stoga je posebno izdr┼żljiva i laka za ─Źi┼í─çenje. Da bi ispunio sve zahteve kupaca, hansgrohe termostat je dostupan u tri geometrijske linije dizajna (okrugla, zaobljena, ugaona) i pet FinishPlus povr┼íina. Elegantni dizajnerski trikovi ─Źine da termostat izgleda kao da lebdi ispred zida.

Ugradni termostatski mikser, ShowerSelect Comfort / Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

Ugradni termostatski mikser, ShowerSelect Comfort / Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

Zahvaljuju─çi integrisanoj kontroli protoka sa funkcijom zaustavljanja, ShowerSelect Comfort obezbe─Ĺuje odr┼żivo kori┼í─çenje vode. ShowerSelect Comfort tako─Ĺe duguje svoje ime prakti─Źnoj kontroli koli─Źine vode preko posebne, uske poluge. hansgrohe DuoTurn ugradni mikser ube─Ĺuje svojim tankim jezikom dizajna. Sa visinom rozete od samo 7 milimetara i filigranskom temperaturnom ru─Źkom na visini od samo 40 milimetara, hansgrohe DuoTurn nudi visoku slobodu kretanja i udobnost. Rukovanje ugradnim mikserom je posebno intuitivno.

Potro┼ía─Źi se mogu birati, a koli─Źina vode i temperatura regulisati preko okretnog mehanizma koji vi┼íe ne zahteva povla─Źenje prilikom prebacivanja. Donja ru─Źka omogu─çava korisnicima da udobno podese ┼żeljenu temperaturu. Gornja ru─Źka omogu─çava korisnicima da pre─Ĺu sa nadglavnog na ru─Źni tu┼í i kontroli┼íu koli─Źinu vode samo jednim okretom. hansgrohe DuoTurn je tako─Ĺe dostupan u ┼íirokom asortimanu povr┼íina FinishPlus (mat crna, mat bela, bru┼íena bronza).

hansgrohe DuoTurn ugradni mikser, koji impersionira jasnim i smanjenim jezikom dizajna, koji odgovara svakom ambijentu kupatila / Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

hansgrohe DuoTurn ugradni mikser, koji impersionira jasnim i smanjenim jezikom dizajna, koji odgovara svakom ambijentu kupatila / Copyright: hansgrohe/Hansgrohe SE

Stare kolekcije slavina mogu se kombinovati sa novim iBox universal 2 zahvaljuju─çi prakti─Źnom adapteru. Pored privatne upotrebe, iBox universal 2 se mo┼że koristiti u javnom sektoru ili u projektnom poslovanju, po┼íto je u skladu sa aktuelnim svetskim standardima i promenljiv je sa razli─Źitim sistemima instalacije, tipovima priklju─Źaka i fitinzima. U uobi─Źajenom hansgrohe kvalitetu, ispunjava tehni─Źki standard dokazan milionima puta, pouzdan je i izdr┼żljiv.

Hansgrohe logo

www.hansgrohe.rs