Connect with us
Novosti

MultiSplit sistem u kombinaciji sa HYDRO-M

HYDRO-M nova unutrašnja jedinica za proizvodnju tople vode

HYDRO-M je jedinstveno rešenje za klimatizaciju, toplovodno podno grejanje i proizvodnju tople vode za potrebe domaćinstva za MULTISplit sisteme. Clivet predstavlja nova unutrašnju jedinicu za proizvodnju tople vode do 60 °C, kako bi se u jednom uređaju kontrolisao sistem za klimatizaciju, podno grejanje i proizvodnju potrošne tople vode.

Zahvaljujući HYDRO-M-u, samo jedna spoljna jedinica za MULTISplit sisteme dovoljna je za istovremeno napajanje unutrašnjih SPLIT jedinica, sistema toplih podova i rezervoar za toplu vodu u domaćinstvu.

MultiSplit sistem u kombinaciji sa HYDRO-M

Ova kombinacija garantuje komfor korisnicima tokom cele godine:

  • tokom leta sistem će raditi kao klima uređaj, a HYDRO-M će intervenisati u trenucima kada je potrebna topla voda za domaćinstvo,
  • sredinom sezone radiće samo HYDRO-M za potrebe tople vode u objektu,
  • u zimskom periodu HYDRO-M će omogućiti zagrevanje vode za potrebe podnog grejanja ili fancoila, dok će u potpunosti omogućiti potrebu za toplom vodom u domaćinstvu u svakom trenutku.

Operativne granice MULTISplit sistema sa HYDRO-M su veoma obimne, garantuju grejanje čak i kada je spoljašnja temperatura i do -20 °C, a toplu vodu za domaćinstvo sa temperaturama vazduha na otvorenom od -20 °C do + 43 °C, dok je hlađenje zagarantovano i pod spoljašnjim temperaturama vazduha do + 50 °C. Na taj način osiguran je komfor korisnika čak i u ekstremnim uslovima. Modul je opremljen je sa 8 kW toplotne snage, rezervnim grejačem od 3 kW, tankom od 5 litara za proširenje kapaciteta i mrežastim filterom za sistemsku vodu.

Clivet HYDRO-M šema

foto: Clivet / HYDRO-M šema

HYDRO-M ima mogućnost isporuke uz seriju dodataka za unapređenje sistema kao što su tankovi za toplu vodu od 200, 300 ili 500 litara, priključak na solarni sistem napajanja i trokraki preklopni ventil. Može se instalirati u objektima i sistemima gde već postoji instaliran bojler, koji dalje može delovati kao izvor tople vode spremne za korišćenje.

Izražena kompaktnost zajedno sa konekcionim cevima koje mogu da dostignu i do 35 m, osigurana je instalacija sistema u različitim arhitektonskim rešenjima, čak i u izazovnim raudaljinama u smislu udaljenosti spoljašnje jedinice od unutrašnje.
Svim jedinicama MULTISplit sistema, uključujući HYDRO-M, može se upravljati iz iste aplikacije, na samo jedan klik.

Davide Ghirardo, Clivet menadžer proizvoda komentariše:

MULTISplit sistemi sa unutrašnjom jedinicom za proizvodnju tople vode su izuzetno prilagodnljivi i omogućavaju vam da kombinujete dve prednosti – brzinu grejanja prostora koju nudi klimatizacija i komfor koji pruža podno grejanje.
Oni takođe omogućavaju proizvodnju tople vode za sanitarnu upotrebu, na taj način čine zaista fleksibilan i kompletan sistem.

Clivet, koji je oduvek vodio računa o pravilnom korišćenju energije, razvio je  INTELLIPLANT, softversko rešenje najnovije generacije za optimizaciju klimatizacionih sistema.

Clivet logo

info@clivet.it
www.clivet.com/en