Connect with us
Novosti

MultiSplit sistem u kombinaciji sa HYDRO-M

HYDRO-M je jedinstveno re┼íenje za klimatizaciju, toplovodno podno grejanje i proizvodnju tople vode za potrebe doma─çinstva za MULTISplit sisteme. Clivet predstavlja nova unutra┼ínju jedinicu za proizvodnju tople vode do 60 ┬░C, kako bi se u jednom ure─Ĺaju kontrolisao sistem za klimatizaciju, podno grejanje i proizvodnju potro┼íne tople vode.

Zahvaljujući HYDRO-M-u, samo jedna spoljna jedinica za MULTISplit sisteme dovoljna je za istovremeno napajanje unutrašnjih SPLIT jedinica, sistema toplih podova i rezervoar za toplu vodu u domaćinstvu.

MultiSplit sistem u kombinaciji sa HYDRO-M

Ova kombinacija garantuje komfor korisnicima tokom cele godine:

  • tokom leta sistem ─çe raditi kao klima ure─Ĺaj, a HYDRO-M ─çe intervenisati u trenucima kada je potrebna topla voda za doma─çinstvo,
  • sredinom sezone radi─çe samo HYDRO-M za potrebe tople vode u objektu,
  • u zimskom periodu HYDRO-M ─çe omogu─çiti zagrevanje vode za potrebe podnog grejanja ili fancoila, dok ─çe u potpunosti omogu─çiti potrebu za toplom vodom u doma─çinstvu u svakom trenutku.

Operativne granice MULTISplit sistema sa HYDRO-M su veoma obimne, garantuju grejanje ─Źak i kada je spolja┼ínja temperatura i do -20 ┬░C, a toplu vodu za doma─çinstvo sa temperaturama vazduha na otvorenom od -20 ┬░C do + 43 ┬░C, dok je hla─Ĺenje zagarantovano i pod spolja┼ínjim temperaturama vazduha do + 50 ┬░C. Na taj na─Źin osiguran je komfor korisnika ─Źak i u ekstremnim uslovima. Modul je opremljen je sa 8 kW toplotne snage, rezervnim greja─Źem od 3 kW, tankom od 5 litara za pro┼íirenje kapaciteta i mre┼żastim filterom za sistemsku vodu.

Clivet HYDRO-M šema

foto: Clivet / HYDRO-M šema

HYDRO-M ima mogu─çnost isporuke uz seriju dodataka za unapre─Ĺenje sistema kao ┼íto su tankovi za toplu vodu od 200, 300 ili 500 litara, priklju─Źak na solarni sistem napajanja i trokraki preklopni ventil. Mo┼że se instalirati u objektima i sistemima gde ve─ç postoji instaliran bojler, koji dalje mo┼że delovati kao izvor tople vode spremne za kori┼í─çenje.

Izra┼żena kompaktnost zajedno sa konekcionim cevima koje mogu da dostignu i do 35 m, osigurana je instalacija sistema u razli─Źitim arhitektonskim re┼íenjima, ─Źak i u izazovnim raudaljinama u smislu udaljenosti spolja┼ínje jedinice od unutra┼ínje.
Svim jedinicama MULTISplit sistema, uklju─Źuju─çi HYDRO-M, mo┼że se upravljati iz iste aplikacije, na samo jedan klik.

Davide Ghirardo, Clivet menad┼żer proizvoda komentari┼íe:

MULTISplit sistemi sa unutra┼ínjom jedinicom za proizvodnju tople vode su izuzetno prilagodnljivi i omogu─çavaju vam da kombinujete dve prednosti – brzinu grejanja prostora koju nudi klimatizacija i komfor koji pru┼ża podno grejanje.
Oni tako─Ĺe omogu─çavaju proizvodnju tople vode za sanitarnu upotrebu, na taj na─Źin ─Źine zaista fleksibilan i kompletan sistem.

Clivet, koji je oduvek vodio ra─Źuna o pravilnom kori┼íc╠üenju energije, razvio je┬á INTELLIPLANT, softversko re┼íenje najnovije generacije za optimizaciju klimatizacionih sistema.

Clivet logo

info@clivet.it
www.clivet.com/en