Connect with us
Novosti

MultiSplit sistem u kombinaciji sa HYDRO-M

Objavljeno

:

HYDRO-M nova unutrašnja jedinica za proizvodnju tople vode

HYDRO-M je jedinstveno rešenje za klimatizaciju, toplovodno podno grejanje i proizvodnju tople vode za potrebe domaćinstva za MULTISplit sisteme. Clivet predstavlja nova unutrašnju jedinicu za proizvodnju tople vode do 60 °C, kako bi se u jednom uređaju kontrolisao sistem za klimatizaciju, podno grejanje i proizvodnju potrošne tople vode.

Zahvaljujući HYDRO-M-u, samo jedna spoljna jedinica za MULTISplit sisteme dovoljna je za istovremeno napajanje unutrašnjih SPLIT jedinica, sistema toplih podova i rezervoar za toplu vodu u domaćinstvu.

MultiSplit sistem u kombinaciji sa HYDRO-M

Ova kombinacija garantuje komfor korisnicima tokom cele godine:

  • tokom leta sistem će raditi kao klima uređaj, a HYDRO-M će intervenisati u trenucima kada je potrebna topla voda za domaćinstvo,
  • sredinom sezone radiće samo HYDRO-M za potrebe tople vode u objektu,
  • u zimskom periodu HYDRO-M će omogućiti zagrevanje vode za potrebe podnog grejanja ili fancoila, dok će u potpunosti omogućiti potrebu za toplom vodom u domaćinstvu u svakom trenutku.

Operativne granice MULTISplit sistema sa HYDRO-M su veoma obimne, garantuju grejanje čak i kada je spoljašnja temperatura i do -20 °C, a toplu vodu za domaćinstvo sa temperaturama vazduha na otvorenom od -20 °C do + 43 °C, dok je hlađenje zagarantovano i pod spoljašnjim temperaturama vazduha do + 50 °C. Na taj način osiguran je komfor korisnika čak i u ekstremnim uslovima. Modul je opremljen je sa 8 kW toplotne snage, rezervnim grejačem od 3 kW, tankom od 5 litara za proširenje kapaciteta i mrežastim filterom za sistemsku vodu.

Clivet HYDRO-M šema

foto: Clivet / HYDRO-M šema

HYDRO-M ima mogućnost isporuke uz seriju dodataka za unapređenje sistema kao što su tankovi za toplu vodu od 200, 300 ili 500 litara, priključak na solarni sistem napajanja i trokraki preklopni ventil. Može se instalirati u objektima i sistemima gde već postoji instaliran bojler, koji dalje može delovati kao izvor tople vode spremne za korišćenje.

Izražena kompaktnost zajedno sa konekcionim cevima koje mogu da dostignu i do 35 m, osigurana je instalacija sistema u različitim arhitektonskim rešenjima, čak i u izazovnim raudaljinama u smislu udaljenosti spoljašnje jedinice od unutrašnje.
Svim jedinicama MULTISplit sistema, uključujući HYDRO-M, može se upravljati iz iste aplikacije, na samo jedan klik.

Davide Ghirardo, Clivet menadžer proizvoda komentariše:

MULTISplit sistemi sa unutrašnjom jedinicom za proizvodnju tople vode su izuzetno prilagodnljivi i omogućavaju vam da kombinujete dve prednosti – brzinu grejanja prostora koju nudi klimatizacija i komfor koji pruža podno grejanje.
Oni takođe omogućavaju proizvodnju tople vode za sanitarnu upotrebu, na taj način čine zaista fleksibilan i kompletan sistem.

Clivet, koji je oduvek vodio računa o pravilnom korišćenju energije, razvio je  INTELLIPLANT, softversko rešenje najnovije generacije za optimizaciju klimatizacionih sistema.

Clivet logo

Clivet S.p.A.
Sede Legale: Via Camp Lonc, 25
32032 Z.I. Villapaiera
Feltre (BL) – Italy
info@clivet.it
www.clivet.com/en

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno