Connect with us

Budućnost

Mikro stanovanje u novom ruhu urbanih domova

Objavljeno

:

Opod Tube House

Trend mikro-stanovanja zaista je oplemenjen tokom poslednje decenije, a sada je nastupilo i novo doba malih urbanih domova. Napravljen od strane organizacije „James Lav Cibertecture“,tzv. Opod Tube House je napravljen od pregradne betonske cevi i dizajniran kao pristupačan dom za mlade ljude koji se bore sa troškovima stanovanja u glavnim svetskim gradovima.

Opod Tube House

Nedavno otkrivene u Hong Kongu, kuće sa malim cevima stvorene su od repurgovanih betonskih cevi koje mere manje od osam metara u prečniku. Cevi su dizajnirane da prime jednu ili dve osobe i obezbede oko 1000 kvadratnih metara životnog prostora. Unutrašnjost je opremljena standardnim sadržajima, uključujući dnevni boravak sa klupom koja se pretvara u krevet, mini frižider, kupatilo, tuš i dovoljno prostora za odeću i lične stvari.

Cevi se lako mogu ubaciti i mogu se lako instalirati

Prema rečima arhitekte koji stoji iza ovog dizajna, Džejmsa Lava, inspiracija iza malih cevnih domova je praktičnost, kako za mlade koji traže kuće, tako i gradske vlade pokušavaju da pruže pristupačne opcije. Iako su strukture daleko od lakih jer teže po 22 tone po komadu, oni zahtevaju malo u smislu instalacije.

Cevi se lako mogu ubaciti i mogu se instalirati u bilo koje male neiskorišćene prostore koji se obično nalaze u gradovima. Arhitekta predviđa celokupne cevovodne zajednice instalirane u stazama, ispod mostova itd., a kako kaže koncept je izvodljiv za bilo koje gradsko okruženje: „Ponekad je ostalo malo zemljišta između objekata koji su prilično uski, tako da nije lako da izgradi novu zgradu. Na ovoj način bismo mogli iskoristiti tu zemlju. “

Prevedeno sa stranice: www.inhabitat.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno