Connect with us
Novosti

SHARE Srbija 2023: Upoznajte govornika Marka Dabrovića

Marko Dabrovic╠ü, stariji partner u 3LHD, Hrvatska, razgovarac╠üe o ÔÇ×Kolaborativnim ┼żivotnim i radnim prostorimaÔÇť prikazujuc╠üi tri svoja najnovija projekta.

Peto izdanje Me─Ĺunarodnog arhitektonskog foruma SHARE Srbija 2023 odr┼żac╠üe se 16. novembra u hotelu Metropol Palace, na kojem c╠üe biti odr┼żane dve paralelne konferencije na temu ÔÇ×Arhitektura za komforniji ┼żivotÔÇť i ÔÇ×Projektovanje fasadaÔÇť. Marko Dabrovic╠ü je jedan od ─Źetiri osniva─Źa 3LHD, vrhunske evropske arhitektonske firme sa sedi┼ítem u Zagrebu.

Marko Dabrovi─ç, stariji partner 3LHD Studio

Marko Dabrovi─ç, stariji partner 3LHD Studio

3LHD je kolaborativni arhitektonski studio, posebno zainteresovan za integraciju arhitekture, umetnosti i (urbanog) pejza┼ża, pristup koji je rezultirao nizom projekata i realizacija u Hrvatskoj i inostranstvu. Marko Dabrovic╠ü c╠üe na forumu predstaviti tri svoja najnovija projekta, sa fokusom na dizajnu zajedni─Źkih radnih i ┼żivotnih prostora i integraciji novih tehnologija i materijala u svoje dizajne.

Rimac Campus

Integralno zami┼íljen kao park sa proizvodnim pogonom i poslovnom zgradom maksimalno uklopljenim u pejza┼ż, kampus je od predstavljanja jedan od naj─Źe┼íc╠üe spominjanih arhitektonskih projekata u hrvatskim i svetskim medijima. Glavni element koncepta je centralna osovina kampusa oko koje se nalaze javni prostori ÔÇô jezero sa trgom i restoran kao centralno mesto susreta zaposlenih sa posetiocima i gostima kampusa.

SHARE Me─Ĺunarodni arhitektonski forum Srbija 2023

Photo: Rimac Campus ┬ę 3LHD

Zgrada Campus Infobip oblikovana je slaganjem – razli─Źite funkcije su postavljene jedna na drugu: parking u prizemlju, tri sprata poslovnih prostora, javni sprat sa restoranom i konferencijskom salom i na kraju tri sprata sa sme┼ítajnim jedinicama. Za razliku od uobi─Źajenog postavljanja javnih prostora u prizemlje poslovnih zgrada, svi javni prostori u Kampusu se nalaze na ─Źetvrtom spratu. Oba projekta su koncipirana u saradnji sa investitorima, kampusi potpuno prilago─Ĺeni korisnicima, prostori za interakciju i saradnju.

SHARE Me─Ĺunarodni arhitektonski forum Srbija 2023

Photo: Campus Infobip ┬ęJure Zivkovic

Stambeni blok Park Kne┼żeva obezbe─Ĺuje pe┼ía─Źku vezu izme─Ĺu Branimirove i Bornine ulice i pristup javnim objektima u unutra┼ínjosti bloka. Sme┼íten u donjem delu grada Zagreba, u zoni stambeno – industrijskog bloka nekada┼ínje fabrike Nada Dimic╠ü i fabrike Penkala, ovaj veliki prazan prostor u strogom centru grada, omoguc╠üio je kvalitetnu urbanisti─Źko – arhitektonsku intervenciju Zgrade unutar bloka sada su okru┼żeni parkom, u interakciji sa zelenilom zbog svoje promenljive visine i tlocrta. Sadr┼żajno objedinjuje nekoliko tipologija: stanovanje, poslovni prostor i urbani park.

SHARE Me─Ĺunarodni arhitektonski forum Srbija 2023

Photo: Residential block Park Kne┼żeva ┬ęJure Zivkovic

SHARE Serbia Forum je platforma za arhitekte i gra─Ĺevinske profesionalce koji ┼żele da ostanu ispred trendova u industriji. Sa fokusom na edukaciju, inspiraciju i umre┼żavanje, forum privla─Źi preko 300 u─Źesnika iz svih krajeva Srbije, kao i cenjene goste iz vodec╠üih arhitektonskih kuc╠üa ┼íirom Evrope i ┼íire.

Karte su sada u prodaji

Ulaznice su u prodaji na zvani─Źnom sajtu doga─Ĺaja. Do 1. oktobra sve karte imaju povla┼íc╠üene cene.

Kontaktirajte organizatore
share@share-architects.com

Share arhitects logo