Connect with us

Građevina

Koliko je poslovanje stabilno usled rasta cena građevinskog materijala?

Objavljeno

:

KlimaBloc Selection Zorka-Opeka

Trend rasta cena građevinskog materijala aktuelan je od početka ove godine. Visok skok osetio se u martu i aprilu, ali porast i dalje ne staje. Razloga je mnogo, ali stručnjaci za ovu industriju i ekonomisti smatraju da je glavni razlog korona kriza i usporen lanac snadbevanja. Osim toga, na visoke cene utiče i rast cene brodskog transporta.

O ovoj temi razgovarali smo i sa Bojanom Dabićem, menadžerom prodaje, regija Srbija i izvoz, u kompaniji Zorka Opeka.

Zorka Opeka posluje godinama u okvirima svojih maksimalnih proizvodnih mogućnosti i shodno tome ima unapred rasprodat asortiman. Poslovanje je na stabilnom nivou.

Velika potražnja za građevinskim materijalima dovela je do jedne značajne razlike u samom poslovanju, a to je da kupci konačno mogu proveriti garancije iza kojih proizvođači stoje; to u praksi znači da dogovorena isporuka robe nikada ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje, kao ni isporuka partnerima koji su taj status sticali godinama unazad. Naša poslovnost se ogleda u garanciji cene, u garanciji obaveza kojih se prihvatimo, u isporuci robe u dogovoreno vreme. Naše cene ne umeju da variraju na nedeljnom nivou, a decenijsko partnerstvo ne stavljamo u drugi plan na konto veće izvozne zarade, što predstavlja kratkoročni, uglavnom, individualni uspeh. Zorka Opeka predstavlja tim koji stoji iza mnogih individualnih reči, koje nam obezbeđuju sigurno i dugoročno poslovanje. Naša tržišna vodeća pozicija je neupitna, stekli smo partnere koji za nas predstavljaju čvrst oslonac, ali su i oni stekli nas.

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno