Connect with us
Gra─Ĺevina

Rast cena materijala u gra─Ĺevinskom sektoru posledica je vi┼íe faktora

Za razliku od pro┼íle godine kada su cene gra─Ĺevinskog materijala mirovale ili ─Źak i┼íle nani┼że, od po─Źetka 2021. bele┼że se zna─Źajna poskupljenja. Poskupele su gotovo sve vrste materijala i jo┼í uvek se ne zna kada ─çe se situacija stabilizovati.

Predrag Vasiljevic

Rast cena materijala u gra─Ĺevinskom sektoru posledice je vi┼íe faktora

O ovoj temi razgovarali smo i sa┬áPredragom Vasiljevi─çem, direktorom prodaje u kompaniji REHAU Srbija – divizija za prozore i vrata. Kako se kompanija REHAU nosi sa trenutnom situacijom, pro─Źitajte u nastavku.

Rast cena materijala u gra─Ĺevinskom sektoru posledica je vi┼íe faktora. Sa jedne strane, smanjene proizvodnje u prethodnoj godini usled uticaja Covida, a sa druge strane pove─çanje potra┼żnje u 2021. Nedostatak materijala po mom mi┼íljenju odrazio se na sve oblasti gra─Ĺevinarstva, pa samim tim i na na┼íu bran┼íu.

Uska grla u proizvodnji nama bitnih materijala, ─Źelika i PVC-a, dovode do za sada nezapam─çenog rasta cena, ┼íto dalje uzrokuje nestabilnost tr┼żi┼íta, kao i veoma kratke rokove va┼żenja ponuda. Iz tog razloga, svi u─Źesnici u lancu prinu─Ĺeni su da svoje cene prilagode situaciji tr┼żi┼íta, ┼íto naravno uti─Źe i na na┼íe poslovanje.

REHAU kompanija uspe┼íno se nosi sa nedostatkom materijala, uz neznatno produ┼żene rokove isporuke. Moram da istaknem da nam je posebno drago ┼íto na┼íi partneri imaju razumevanja za trenutnu situaciju, te da i oni zajedno sa nama pronalaze optimalne na─Źine funkcionisanja u ovim izmenjenim uslovima poslovanja.

Naš glavni cilj u ovom momentu je da obezbedimo što je moguće redovnije snabdevanje i time normalno funkcionisanje velikog broja naših partnera.