Connect with us
Promo

Savremeni i izuzetno energetski efikasni aluminijumski prozori – Tehnomarket LINEAL

Prozori i vrata od aluminijuma iz LINEAL serije dizajnirani su u Tehnomarketu sa ciljem da maksimalno iskoriste prednosti aluminijuma u izradi prozora i vrata nove generacije, sa posebnim zahtevima u vezi energetske efikasnosti objekata.

Primenom aluminijuma obezbe─Ĺena je stabilna i elegantna forma krila i ┼ítoka sa ravnim linijama, dok je pobolj┼íana toplotna izolacija ostvarena poja─Źanim termi─Źkim prekidom u vidu pro┼íirenih poliamidnih traka saposebnim, integrisanim sun─Ĺerastim ispunama.

LINEAL nudi dva tipa konstrukcije profila sa termo prekidom, prvi sa osnovom od aluminijuma i drugi u kombinaciji aluminijumska konstrukcija – drvena unutra┼ínja obloga. Sistem je modularnog tipa, tako da se razli─Źitim kombinacijama elemenata izdvaja ┼íest podsistema razli─Źitih dubina ugradnje po─Źev od 54mm u aluminijumu pa sve do 104mm u luksuznoj kombinaciji aluminijum-drvo.

Zdrav ┼żivot efikasna stolarija

Tehnomarket LINEAL serija nudi dva tipa konstrukcije profila sa termo prekidom

Prozori LINEAL THERM 77 predstavljaju vrhunski model u aluminijumskoj seriji, dizajniran za proizvodnja savremenih, izuzetno energetski efikasnih prozora i balkonskih vrata. Ovi prozori nude opciju kori┼í─çenja dvoslojnih i troslojnih paketa stakla ┼íirine do 55mm, koja pored termo izolacije nude i izuzetnu za┼ítitu od buke (40dB), ┼íto je od posebnog zna─Źaja u urbanim sredinama. Pored smanjenja buke u va┼íem prostoru, LINEAL THERM 77 prozori obezbe─Ĺuju i vrhunsku toplotnu izolaciju, uz pomo─ç specijalnih poliamidnih traka, integrisanih sun─Ĺerastih ispuna i posebnim centralnim gumama. Rezultat ovih dizajnerskih re┼íenja je nizak koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m┬▓K, potvr─Ĺenim atestiranjem u presti┼żnom institutu IFT Rosenheim u Nema─Źkoj.

Prozori LINEAL W-THERM 104 predstavljaju sam vrh ponude kompanije Tehnomarket, kao idealna kombinacija postojanog i ─Źvrstog aluminijuma i unutra┼ínje obloge od punog, prirodnog drveta koja na najbolji mogu─çi na─Źin oplemenjuje svaki stambeni i poslovni prostor. Kao i aluminijumskih prozori iz serije LINEAL, W-THERM 104 prozor projektovan je za kori┼í─çenje dvoslojnih i troslojnih paketa stakla do 60mm ┼íirine, ┼íto, uz dodatnu drvenu oblogu u enterijeru, nudi jo┼í bolju zvu─Źnu (43dB) i toplotnu izolaciju sa izuzetno niskim koeficijentom termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m┬▓K, svrstavaju─çi W-THERM 104 u kategoriju prozora pogodnih za ugradnju u pasivne ku─çe.

TEHNOLOGIJA

Inovativna sistemska re┼íenja sa razli─Źitim ugradnim dubinama od 54 do 104mm i pobolj┼íanim termi─Źkim karakteristikama, namenjena su savremenim korisnicima i investitorima posebnih, modernih zahteva. Svih ┼íest sistema je projektovano da pru┼że maksimalnu efikasnost u izolovanju, uz minimalan utro┼íak materijala, a da istovremeno ispo┼ítuju sve aktuelne evropske i svetske norme o energetskoj efikasnosti i ekologiji.

LINEAL serija profila za prozore i vrata od aluminijuma

Tehnomarket sistem LINEAL za maksimalan komfor stanovanja

MODULARNOST

Jednostavan pristup u konstruisanju linije Lineal i u izboru osnovnih komponenti, doprineo je njenoj modularnosti, koja dalje kombinovanjem osnovnih profila i malog broja prate─çih kompomenti, nudi ─Źitav niz razli─Źitih podsistema ┼íirokog spektra karakteristika.

DIZAJN

─îiste povr┼íine i jasne geometrijske forme se izvrsno uklapaju u razli─Źite enterijerske opcije, gde luksuzna materijalizacija i minimalisti─Źki dizajn suptilno oplemenjuju svaki prostor. Dizajn ravnih i glatkih povr┼íina prozorkih ramova nastao je kao odgovor na zahtev savremenih projektanata i aktuelne moderne arhitekture.

ENERGETSKA EFIKASNOST

Postignuta je kao rezultat pravilno pozicioniranih i idealno dimenzionisanih osnovnih elemenata: aluminijumskih profila, poliamidnih traka i EPDM zaptivki, sa osnovnim ciljem da se redukuju toplotni gubici i obezbedi maksimalni konfor stanovanja (za sistem za W-MAX 104 mogu─çe je posti─çi Uw=0,84W/m┬▓K).

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com