Connect with us
Enterijer

Put ka odr┼żivosti koji brine o planeti: Vrhunski nivo odr┼żivosti u proizvodnji vrhunskih materijala

Cosentino je vode─çi brend koji proizvodi arhitektonske povr┼íine koje nisu samo instrumenti u dizajnerskim aplikacijama, ve─ç i menjaju na─Źin na koji ┼żivimo, radimo i brinemo o planeti.

Na svom inspirativnom putu ka odr┼żivosti, Cosentino tako─Ĺe nastoji da obezbedi da se atributi proizvoda visokih performansi i niske vrednosti silicijuma odr┼że tokom procesa proizvodnje. Kompanija po┼ítuje ┼żivotnu sredinu i stanje ljudi kroz razli─Źite aspekte. Kroz stalne inovacije, Cosentino nastoji da obezbedi pozitivan uticaj na ┼żivote ljudi, razvoj njihovih zajednica i planetu na kojoj ┼żivimo.

U Cosentinu su posve─çeni tra┼żenju benefita koji imaju ve─çu vrednost sa ┼íirim zna─Źajem. Oboga─çeni i izbalansirani pozitivnim uticajem svega ┼íto rade. Dobro za ┼żivote ljudi, razvoj njihovih zajednica i planetu na kojoj ┼żivimo.

Rast koji uskla─Ĺuje prednosti dana┼ínjice sa onima u budu─çnosti. Rast koji je odgovoran, vode─çi ra─Źuna o posledicama na┼íe aktivnosti. Potro┼ínja se smanjuje kroz efikasnost proizvodnje. Efikasno kori┼í─çenje prirodnih resursa i podsticanje kori┼í─çenja obnovljive energije se vr┼íi na vi┼íe na─Źina.

  • Upotrebom 38.000 solarnih panela i proizvodnjom 100% obnovljive elektri─Źne energije.
  • 99% vode se ponovo koristi, a ne postoji nijedan oblik ispu┼ítanja materija u reke i mora.
  • Kompanija je posve─çena radu ka zelenijoj i odr┼żivijoj budu─çnosti stvaraju─çi pionirske brendove u industriji kao ┼íto su Silestone┬« sa HibriK┬« tehnologijom i ugljeni─Źno neutralni Dekton┬«.

Potro┼ínja se reguli┼íe kroz cirkularnu ekonomiju. Ula┼że se tako da dana┼ínji otpad postane resurs sutra┼ínjice. Vi┼íe od 3 miliona m┬▓ plo─Źa napravljeno je od recikliranog materijala.

Dekton kolekcije Onirika i Pietra Kode u Artinvestu

Dekton je ugljeni─Źno neutralna ultrakompaktna mineralna povr┼íina sa optimizovanim proizvodnim procesom inspirisanim lepotom i estetikom prirodnog kamena koji prevazilazi prirodu, posti┼żu─çi najvi┼íe performanse proizvoda.

Sa velikom raznoliko┼í─çu boja i veli─Źina, Dekton inspiri┼íe budu─çnost arhitekture i dizajna stvaraju─çi prostore sa ose─çajem gde lepota i funkcionalnost koegzistiraju u savr┼íenoj sinergiji.

─îinjenica da je ugljeni─Źno neutralan materijal je samo kruna njegovih vrhunskih karakteristika.

Onirika Awake mermerni lavabo / Foto: Artinvest

Onirika Awake mermerni lavabo / Foto: Artinvest

Onirika predstavlja putovanje. Zaobilazni put u na┼íim snovima gde granice izme─Ĺu snova i stvarnosti nestaju. Kolekcija koja objedinjuje poetsku i jedinstvenu lepotu kamenja usavr┼íenu Dekton┬« tehnologijom, kao one snove u kojima posmatramo i nejasno ose─çamo kontrolu, ali samo najdublji deo na┼íeg uma zaista razume. Kolekcija je nazvana u ─Źast rasko┼íne inspiracije dva sveta preneta u mramornim bojama kako bi zarobila na┼íe o─Źi i donela u bilo koji prostor ose─çaj koji razumemo, ali ne mo┼żemo da objasnimo.

Pietra Kode

Ovo putovanje nas vodi u Italiju. Vi─çenca, Travertino i Ceppo su u centru ove bezvremenske kolekcije. Kamenje koje nas tera da putujemo kroz prostor i vreme. Oslanjaju─çi se na najbolje ┼íto priroda mo┼że da ponudi, Pietra Kode je kolekcija ukorenjena u italijansku klasi─Źnu arhitekturu sa pogledom ka budu─çnosti, onu koja se neprimetno uklapa u kodekse savremenog dizajna. Pietra Kode je svestran alat u rukama arhitekata i kreativaca podjednako.

Pietra Kode Mramorio kuhinja sa radnom povrsinom/ Foto: Artinvest

Pietra Kode Mramorio kuhinja sa radnom površinom/ Foto: Artinvest

Fasade, podovi, kupatila, kuhinje, name┼ítaj i mnoge druge aplikacije o┼żivljavaju kroz Dektonovu neuporedivu predstavu.

Marmorio

To je suštinski rimski kamen.

Njegova porozna prugasta struktura daje elegantan, svetao i lagan izgled za bilo koji dizajn i inspiri┼íe se iz Travertina Navona, ┼íto je prirodni kamen va─Ĺen u blizini Tivolija, isto─Źno od Rima.

Pietra Kode Ceppo radna povrsina/ Foto: Artinvest

Pietra Kode Ceppo radna površina/ Foto: Artinvest

Ceppo

Mo─çan dizajn pun li─Źnosti koji ostavlja zavr┼íni dodir na bilo kom enterijeru ili eksterijeru.

Struktura ispunjena oblicima u savršenom skladu sa bogatim detaljima u tonovima sive i plave koja se savršeno uklapa u klasiku i savremene sredine.

Jedinstven stil koji se isti─Źe.

 

Dekton logo

Artinvest logo

ARTINVEST d.o.o.
Banova─Źka 46, 22300 Stara Pazova
T. +381 22 366 866
office@artinvest.co.rs
www.artinvesthome.com