Connect with us
Građevina

KEJ Garden Residence – Budućnost na Dunavu

Objavljeno

:

Kej Garden Residence, Galens Invest

Kej Garden Residence koncept gradnje je osmišljen sa ciljem da budućim stanarima pruži iskustvo kvalitetnog života. Ceo projekat je vođen idejom da jednog dana Kej garden residence postane sinonim udobnog, sigurnog i komfornog načina života.

KEJ
Nekadašnji almaški kraj

U nekim prošlim vremenima, ovaj deo grada čuven je po svojim prvim naseljenicima. Naime, u 18. veku, iz sela Almaš, u severozapadnoj Bačkoj, Turci su proterali sve stanovnike. Razbeglo stanovništvo je naselilo deo kraj Dunava. Na, tada još močvarnom tlu, nikle su prve kuće. Kako su decenije prolazile, nekada mokro tle je postalo jedno od razvijenijih delova grada. Današnji almaški kraj je od zaborava sačuvao duh starog vremena u Almaškoj ulici i velelepnoj Almaškoj crkvi.

Izgradnjom modernog stambeno-poslovnog objekta, ovaj kraj grada će zasijati posebnim sjajem! Kej garden residence koncept gradnje je osmišljen sa ciljem da budućim stanarima pruži iskustvo kvalitetnog života. Ceo projekat je vođen idejom da jednog dana Kej garden residence postane sinonim udobnog, sigurnog i komfornog načina života.

KEJ
Garden Residence

„Ako prostori nisu dizajnirani tako da poštuju genius loci (duh prostora), oni će izgubiti svoj identitet. Poštovati genius loci, znači prepoznati identitet mesta koji mora biti predstavljen kroz nove interpretacije, a ne kroz kopije starih modela…“

Da bi bila prihvaćena, svaka promena u urbanoj sredini ne sme predstavljati jednobrazan odraz individualnih potreba, već potreba društva u celini.

Kej Garden Residence, Galens Invest

Kej Garden Residence, Galens Invest

Samo tako, ona postaje integralni deo gradskog lica, unapređujući njegovu ukupnu sliku. Ovo se postiže samo kroz istinsko razumevanje i poštovanje ukupnog društvenog nasleđa sredine u kojoj se promene projektuju.

Zahvaljujući poštovanju navedenih principa, projekti kompanije Galens Invest predstavljaju odraz jedinstvenih karakteristika okruženja u kome nastaju, oplemenjujući DUH PROSTORA u jednom novom, savremenom kontekstu koji osim pružanja modernih stambeno-poslovnih mogućnosti trajno unapređuje i ukupnu urbanu sliku mesta u kome se realizuju. Projekti kompanije Galens Invest donose važne i vredne promene u kojima interesovanje pronalaze ne samo njihovi budući, direktni korisnici, već i šira zajednica.

REČ ARHITEKTE
Arhitektonsko nasleđe

„Kej garden residence“ predstavlja savremeni stambeno-poslovni kompleks koji je projektovan na tlu jednog od nastarijih delova grada, u Almaškom kraju. Arhitektonsko nasleđe Almaškog kraja, blizina reke Dunav koja čini jedan od najvažnijih prirodnih elemenata po kojem prepoznajemo Novi Sad, kao i blizina glavnih urbanih celina u gradu kao što su centar grada sa svim njegovim sadržajima, Petrovaradin, Dunavski park, šetalište na Beogradskom keju i Univerzitetski kampus, inspirisale su naš arhitektonski tim da koristeći pomenute prednosti lokacije kreira koncept ovog kompleksa.

Nalazeći uporište u duhu mesta (genus loci) koncept „Kej Garden Residence-a“ je formiran tako što je čitav kompleks zamišljen kao celina koja je struktuirana od jednostavnih kubističkih formi koja svojim položajem i orijentacijom teži ka što većem iskorišćenju vizura ka Dunavu i Petrovaradinu, a svojom poluzatvorenom formom ovaj prostor učini sigurnim i prijatnim za stanovanje.

Kej Garden Residence, Galens Invest

Kej Garden Residence, Galens Invest

Pored atraktivne lokacije i bogate istorije kraja, kvalitetu stanovanja u „Kej Garden Residence-u“ doprinosi i raznovrsnost sadržaja koji dopunjuju celovitost ovog kompleksa čineći od njega koncept „grada u gradu“. Sadržaji kao što su megamarket, dečiji vrtić, igraonica i druge uslužne delatnosti unutar kompleksa, kao i planirani sportsko-rekreativni sadržaji i parkovski uređen prostor u neposrednoj blizini kompleksa, doprinose zadovoljenju većine potreba njegovih korisnika.

Stanovi su projektovani tako da svojom funkcionalnom organizacijom, težnjom da se dobije što veća osvetljenost i provetrenost prostora, kao i što lepše vizure, sačinjavaju prostor po meri čoveka čime se korisnicima pruža komfor i visok kvalitet stanovanja. Podzemne garaže obezbeđuju parking prostor za svaku stambenu celinu, dok se u dvorištu dala prednost zelenilu i raznim sadržajima koji od unutrašnjosti kompleksa sačinjavaju harmonični atrijumski vrt u kome će stanovnici kompleksa imati zadovoljstvo boravka.

REKA
Otkrivanje vrednosti

Kej Garden Residence predstavlja novo poglavlje novosadske priče. U njemu se na jedinstven način spaja bogato nasleđe i moderan koncept stanovanja koji garantuje miran život u samom centru grada, u zaleđu Bačke ravnice, na Dunavskoj obali i pogledom na obronke Fruške gore. Zahvaljujući jedinstvenom konceptu gradnje, okruženom zelenim površinama i prirodnim obeležjima grada, Novi Sad sa kompleksom Kej garden residence dobija jedno novo i savremeno lice. Sve to Kej garden residence čini idealnim mestom za stanovanje ili obavljanje poslovne delatnosti, pri čemu on postaje jedna od najpoželjnijih budućih urbanih gradskih celina.

// Novi Sad je grad čija priča nikada ne prestaje. Tu priču stvarali su i danas stvaraju oni koji u njemu otkrivaju vrednosti koje se prenose sa generacije na generaciju, pronalazeći ljubav kraj reke u kojoj se ogledaju sve njegove osobenosti koje ga čine jednim od najlepših evropskih gradova.

Kej Garden Residence, Galens Invest

Kej Garden Residence, Galens Invest

// Srećni su oni koji pogledom u reku mogu prepoznati sebe, pronalazeći radost u njenom sigurnom toku i činjenici da svako novo jutro dočekuju na obali koju su opevali mnogi, a dive joj se svi.

Svaki projekat kompanije Galens Invest zahvaljujući svojim jedinstvenim karakteristikama i kvalitetu predstavlja buduću sliku modernog grada. Kej Garden Residence je kompleks koji nudi mogućnost modernog stanovanja koje predstavlja budućnost kraj reke kako u pogledu ukupne urbanističke slike na koju će uticati, tako i kroz pružanje šanse potencijalnim kupcima da započnu svoj život i vlastitu budućnost na jednoj od najlepših gradskih lokacija.

BUDUĆNOST NA DUNAVU

Galens Invest

Iako mlad tim, uz svesrdno zalaganje, kompanija Galens je od prvog dana uspevala da svojim klijentima obezbedi kvalitetne, sigurne i pouzdane stambene i poslovne prostore. Jednostavnost dizajna, kvalitet i efikasnost procesa poslovanja, kao i poštovanje rokova, odlike su zbog kojih je Galens danas sinonim za poverenje. Trudeći se da sa svakom izgrađenom zgradom bude sve bolji, implementacijom novih detalja, materijala i sistema upravljanja, Galens svakodnevno podiže kvalitet života svojih klijenata.

Polazeći od činjenice da stan nisu zidovi i kvadrati, nego ogledalo porodice i pojam sigurnosti za buduće generacije, kompanija Galens rado pristupa svom poslu svesna svoje ogromne odgovornosti. Najbolji pokazatelj profesionalnog uspeha kompanije predstavlja nagrada Biznis partner koju je Galens osvojio 2015. godine. Ova nagrada simbolizuje rezultat visokog stepena zadovoljstva klijenata, što je bio jedan od glavnih preduslova za dobijanje priznanja, kao i potvrdu poslovne uspešnosti i regionalne prepoznatljivosti. Kompanija Galens će i u narednom periodu, primenom najnovijih sistema upravljanja, kao i savremenih materijala i detalja u gradnji, pospešivati jednu od glavnih odlika svog poslovanja – inovativnost i kreativnost.

 

www.galens.rs

GALENS INVEST
Hajduk Veljkova 11, Master centar, V sprat, 21000, Novi Sad
+381 21 427 716
+381 64 649 58 80
office.invest@galens.rs
www.galens.rs

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno