Connect with us
Novosti

Jubilarna MKOIEE – deset godina predanog rada na boljoj budućnosti

Jubilarna 10. Međunarodna konferencija o obnovljivim izvorima električne energije

Društvo za obnovljive izvore električne energije, pri SMEITS-u, u suorganizaciji sa Institutom za arhitekturu i urbanizam Srbije i Privrednom komorom Srbije, a uz finansijsku podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije organizuje 10. Međunarodnu konferenciju o obnovljivim izvorima električne energije.

Jubilarna 10. Međunarodna konferencija o obnovljivim izvorima električne energije biće održana 17. i 18. oktobra 2022. godine, u sali 2 Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

Široka primena i sve veći značaj obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih postrojenja opravdava organizovanje jubilarne, 10. Međunarodne konferencije o obnovljivim izvorima električne energije, koja ima za cilj da na jednom mestu okupi istraživače, naučnike, kreatore politike, stručnjake iz oblasti industrije kako bi prikazali i razmenili svoja istraživačka iskustva.

PRIJAVITE SE

Ciljevi konferencije su: promovisanje naučnih i stručnih ideja i rezultata istraživanja, razvoja i korišćenja OIEE, unapređenje tehnologija za korišćenje OIEE kao osnovnih ili dopunskih izvora električne energije, informisanje i obrazovanje javnosti o prednostima i mogućnostima korišćenja OIEE, promovisanje lokalnih i globalnih interesa u primeni OIEE, promovisanje racionalne upotrebe potrošača električne energije sa ciljem smanjivanja njihove potrošnje i postizanja veće energetske efikasnosti, afirmacija OIEE kao održivih izvora električne energije, predlaganje rešenja primerenih ekonomskoj moći i budućem razvoju, kao i razmena ideja i stavova o OIEE.

Neke od tema su konferencije su:

  • Energetski izvori i skladištenje energije
  • Energetska efikasnost u kontekstu primene OIEE
  • Životna sredina, održivost i politika
  • Aplikacije i usluge

SMEITS logo

Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS)
Društvo za obnovljive izvore električne energije (DOIEE)
Kneza Miloša 7a/II, 11000 Beograd
Tel. 011 3230 041
office@smeits.rs
www.smeits.rs