Connect with us
Novosti

Jubilarna MKOIEE ÔÇô deset godina predanog rada na boljoj budu─çnosti

Dru┼ítvo za obnovljive izvore elektri─Źne energije, pri SMEITS-u, u suorganizaciji sa Institutom za arhitekturu i urbanizam Srbije i Privrednom komorom Srbije, a uz finansijsku podr┼íku Ministarstva prosvete, nauke i tehnolo┼íkog razvoja Republike Srbije organizuje 10. Me─Ĺunarodnu konferenciju o obnovljivim izvorima elektri─Źne energije.

Jubilarna 10. Me─Ĺunarodna konferencija o obnovljivim izvorima elektri─Źne energije bi─çe odr┼żana 17. i 18. oktobra 2022. godine, u sali 2 Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

┼áiroka primena i sve ve─çi zna─Źaj obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih postrojenja opravdava organizovanje jubilarne, 10. Me─Ĺunarodne konferencije o obnovljivim izvorima elektri─Źne energije, koja ima za cilj da na jednom mestu okupi istra┼żiva─Źe, nau─Źnike, kreatore politike, stru─Źnjake iz oblasti industrije kako bi prikazali i razmenili svoja istra┼żiva─Źka iskustva.

PRIJAVITE SE

Ciljevi konferencije su: promovisanje nau─Źnih i stru─Źnih ideja i rezultata istra┼żivanja, razvoja i kori┼í─çenja OIEE, unapre─Ĺenje tehnologija za kori┼í─çenje OIEE kao osnovnih ili dopunskih izvora elektri─Źne energije, informisanje i obrazovanje javnosti o prednostima i mogu─çnostima kori┼í─çenja OIEE, promovisanje lokalnih i globalnih interesa u primeni OIEE, promovisanje racionalne upotrebe potro┼ía─Źa elektri─Źne energije sa ciljem smanjivanja njihove potro┼ínje i postizanja ve─çe energetske efikasnosti, afirmacija OIEE kao odr┼żivih izvora elektri─Źne energije, predlaganje re┼íenja primerenih ekonomskoj mo─çi i budu─çem razvoju, kao i razmena ideja i stavova o OIEE.

Neke od tema su konferencije su:

  • Energetski izvori i skladi┼ítenje energije
  • Energetska efikasnost u kontekstu primene OIEE
  • ┼Żivotna sredina, odr┼żivost i politika
  • Aplikacije i usluge

SMEITS logo

Savez ma┼íinskih i elektrotehni─Źkih in┼żenjera i tehni─Źara Srbije (SMEITS)
Dru┼ítvo za obnovljive izvore elektri─Źne energije (DOIEE)
Kneza Miloša 7a/II, 11000 Beograd
Tel. 011 3230 041
office@smeits.rs
www.smeits.rs