Connect with us
Novosti

TOT PROMET – Uvek korak ispred dana┼ínjice

Potrebu za energetskom efikasnosti i u┼ítedom energije smo u firmi Totpromet d.o.o. iz Be─Źeja uvideli jo┼í pri otvaranju firme. Zato od samog po─Źetka ula┼żemo u nove tehnologije grejanja, hla─Ĺenja i ventilacije, kao i u edukaciju zaposlenih da bi uvek bili korak ispred dana┼ínjice. Pro┼íle godine smo pored toga po─Źeli i sa prodajom i ugradnjom sistema pametne ku─çe.

Ove godine Vam predstavljamo tri brenda. Prvi je sistem za plafonsko grejanje i hla─Ĺenje NGBSH iz Ma─Ĺarske zajedno sa njihovim sistemom za automatizaciju i kontrolu po prostorijama iCon. Njihov sistem plafonskog grejanja i hla─Ĺenja ─Źine najsavremeniji na─Źin kontrole temperature. Rad ovih sistema je niskoenergetski, a nude mnoge prednosti u odnosu na druge sisteme zbog smanjenja promaje i buke. Postoji (1) aktivni betonski sistem, gde se cevi u tablama postavljaju na oplatu betona pre betoniranja. Sistem (2) spu┼ítenog plafona, koji se ugra─Ĺuje direktno u strukturu spu┼ítenog plafona. Paneli su unapred sastavljeni i proizvode se u du┼żinama od 1 do 5 metara. Ti paneli se posle prekrivaju gipsanim plo─Źama. I postoji jo┼í (3) malterisani sistem, u kom se cevi postavljaju direktno na plafon, koje se naknadno malteri┼íu. Ova vrsta grejanja i hla─Ĺenja mo┼że i na zid da se postavi.

Za poslovne objekte postoje paneli za plafonsko grejanje i hla─Ĺenje, koji se suspendiraju iznad radnih povr┼íina. Ovi sistemi imaju niz prednosti ispred klasi─Źnih sistema grejanja ili hla─Ĺenja.

Drugi brend je sistem pametne ku─çe Chameleon. Ovaj sistem je otvoren sistem, kojim mo┼żemo povezati i opametiti razne svakodnevne proizvode, kao ┼íto su svetla, roletne, kamere, alarmni sistem i sli─Źno, kao i proizvode i sisteme pametnih ku─ça drugih proizvo─Ĺa─Źa kao ┼íto su Loxone, Fibaro, iNels, Amazon Alexa, Google Home, Apple Homekit, itd. Tako─Ĺe je mogu─ça potpuna integracija gore pomenutog sistema za automatizaciju grejanja i hla─Ĺenja iCon. Pomo─çu ovog sistema, ku─ça mo┼że sama da zatvara prozore, spu┼íta roletne, gasi svetla, itd. i tako dodatno doprinese energetskoj efikasnosti ku─çe.

Tre─çi brend ove godine je decentralizovani ventilacioni sistem inVENTer iz Nema─Źke. InVENTer je jedan od najstarijih proizvo─Ĺa─Źa decentralizovanog ventilacionog sistema sa povratom toplote.

Zahvaljuju─çi razvoju nove tehnologije i oblika ventilatora su i izuzetno tihi tokom rada. Pomo─çu ovih ventilacionih jedinica mo┼że da se ostvari povrat toplote do 92%, koji bi se izgubio klasi─Źnim provetravanjem prostorija. Izuzetno su mali potro┼ía─Źi elektri─Źne energije, tako da sa njihovim ventilacionim jedinicama mo┼żemo dodatno u┼ítedeti.

Sva tri brenda ─çe biti predstavljena u demo stanu na┼íe kompanije, kada se zavr┼íi izgradnja nove zgrade u Be─Źeju, koja ─çe u potpunosti biti opremljena NGBS-ovim aktivnim betonskim sistemom plafonskog grejanja i hla─Ĺenja, ─Źine─çi je jednom od najbolje opremljenih zgrada kada je grejanje u pitanju u Srbiji.

NGBS logo

TOT PROMET d.o.o.
Partizanska 79, 21220 Be─Źej
M. +381 63 511 968
office@ngbsh.rs
www.ngbsh.rs