Connect with us
Novosti

TOT PROMET – Uvek korak ispred današnjice

Potrebu za energetskom efikasnosti i uštedom energije smo u firmi Totpromet d.o.o. iz Bečeja uvideli još pri otvaranju firme. Zato od samog početka ulažemo u nove tehnologije grejanja, hlađenja i ventilacije, kao i u edukaciju zaposlenih da bi uvek bili korak ispred današnjice. Prošle godine smo pored toga počeli i sa prodajom i ugradnjom sistema pametne kuće.

Ove godine Vam predstavljamo tri brenda. Prvi je sistem za plafonsko grejanje i hlađenje NGBSH iz Mađarske zajedno sa njihovim sistemom za automatizaciju i kontrolu po prostorijama iCon. Njihov sistem plafonskog grejanja i hlađenja čine najsavremeniji način kontrole temperature. Rad ovih sistema je niskoenergetski, a nude mnoge prednosti u odnosu na druge sisteme zbog smanjenja promaje i buke. Postoji (1) aktivni betonski sistem, gde se cevi u tablama postavljaju na oplatu betona pre betoniranja. Sistem (2) spuštenog plafona, koji se ugrađuje direktno u strukturu spuštenog plafona. Paneli su unapred sastavljeni i proizvode se u dužinama od 1 do 5 metara. Ti paneli se posle prekrivaju gipsanim pločama. I postoji još (3) malterisani sistem, u kom se cevi postavljaju direktno na plafon, koje se naknadno malterišu. Ova vrsta grejanja i hlađenja može i na zid da se postavi.

Za poslovne objekte postoje paneli za plafonsko grejanje i hlađenje, koji se suspendiraju iznad radnih površina. Ovi sistemi imaju niz prednosti ispred klasičnih sistema grejanja ili hlađenja.

Drugi brend je sistem pametne kuće Chameleon. Ovaj sistem je otvoren sistem, kojim možemo povezati i opametiti razne svakodnevne proizvode, kao što su svetla, roletne, kamere, alarmni sistem i slično, kao i proizvode i sisteme pametnih kuća drugih proizvođača kao što su Loxone, Fibaro, iNels, Amazon Alexa, Google Home, Apple Homekit, itd. Takođe je moguća potpuna integracija gore pomenutog sistema za automatizaciju grejanja i hlađenja iCon. Pomoću ovog sistema, kuća može sama da zatvara prozore, spušta roletne, gasi svetla, itd. i tako dodatno doprinese energetskoj efikasnosti kuće.

Treći brend ove godine je decentralizovani ventilacioni sistem inVENTer iz Nemačke. InVENTer je jedan od najstarijih proizvođača decentralizovanog ventilacionog sistema sa povratom toplote.

Zahvaljujući razvoju nove tehnologije i oblika ventilatora su i izuzetno tihi tokom rada. Pomoću ovih ventilacionih jedinica može da se ostvari povrat toplote do 92%, koji bi se izgubio klasičnim provetravanjem prostorija. Izuzetno su mali potrošači električne energije, tako da sa njihovim ventilacionim jedinicama možemo dodatno uštedeti.

Sva tri brenda će biti predstavljena u demo stanu naše kompanije, kada se završi izgradnja nove zgrade u Bečeju, koja će u potpunosti biti opremljena NGBS-ovim aktivnim betonskim sistemom plafonskog grejanja i hlađenja, čineći je jednom od najbolje opremljenih zgrada kada je grejanje u pitanju u Srbiji.

NGBS logo

TOT PROMET d.o.o.
Partizanska 79, 21220 Bečej
M. +381 63 511 968
office@ngbsh.rs
www.ngbsh.rs