Connect with us
Arhitektura

Deveta me─Ĺunarodna konferencija MoNGeometrija 2023.

Poštovane arhitekte,

Pozivamo vas na predavanja gostuju─çih predava─Źa Fulvia Wirza i Kiumarsa Sharifmoghaddama, kao i na izlo┼żbu u okviru devete me─Ĺunarodne konferencije MoNGeometrija 2023.

Svi doga─Ĺaji ─çe se odr┼żati u amfiteatru i holu centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu.

Predavanje Fulvia Wirza ─çe se odr┼żati u ─Źetvrtak, 8. juna 2023. u 10 ─Źasova.

Fulvio je arhitekta i dizajner, partner u Wirz Architects-u i trenutno radi kao vi┼íi predava─Ź na Univerzitetu u Isto─Źnom Londonu kao vo─Ĺa programa MA u arhitekturi i urbanizmu. Tako─Ĺe je ┼íef laboratorije za digitalnu proizvodnju u UEL-u (dFUEL). On je biv┼íi saradnik u Zaha Hadid Architects gde je bio odgovoran za dizajn vi┼íe od 40 projekata uklju─Źujuc╠üi najsavremenije zgrade i proizvode. Nedavno je zavr┼íio projektovanje kancelarije u Dubaiju u okviru zgrade Opus koju je dizajnirala pokojna Zaha Hadid i uspe┼íno podneo predlog dizajna za pro┼íirenje MAXXI muzeja u Rimu.

Predavanje Kiumarsa Sharifmoghaddama ─çe se odr┼żati u petak, 9. juna 2023. u 14.30 ─Źasova.

Kiumars je asistent na projektu i doktorant iz tehni─Źke matematike na Tehnolo┼íkom univerzitetu u Be─Źu. Trenutno razvija interaktivne digitalne alate koji omoguc╠üavaju dizajnerima, arhitektama i in┼żenjerima pristup novim geometrijama, kao njegova uloga u multi i interdisciplinarnom projektu pod nazivom ÔÇ×Napredni ra─Źunarski dizajnÔÇť. Sa oko 15 godina iskustva u podu─Źavanju matematike i dizajniranju origamija, oduvek je u┼żivao u konsolidovanju veza izme─Ĺu svojih interesovanja. Izme─Ĺu nauke i umetnosti, istra┼żivanja i obrazovanja, teorije i primene, programiranja i dizajna i u novije vreme, geometrije i arhitekture. U protekle dve godine bio je predava─Ź na kursevima vezanim za parametarski dizajn i digitalnu proizvodnju u Be─Źu, Gracu i Insbruku.

Izlo┼żba studentskih radova sa master studija (sa predmeta Arhitektonska vizuelizacija, Interaktivna vizuelizacija, Digitalna fabrikacija, Digitalni dizajn, Robotika u arhitekturi, Napredno modelovanje gradova, Geometrija i vizuelizacija slobodnih formi) ─çe se odr┼żati u petak, 9. juna 2023. u 15.45 ─Źasova.

Faculty of Technical Sciences
University of Novi Sad
Department of Architecture
Trg Dositeja Obradovi─ça 6
21000 Novi Sad, Serbia

mongeometrija@gmail.com
www.mongeometrija2023.ftn.uns.ac.rs