Connect with us
Enterijer

Inverter klima uređaj za savršen kvalitet vazduha

Inverter klima uređaj zbog brojnih prednosti koje pružaju, sve su češći izbor prilikom odabira rešenja za grejanje i hlađenje. Pored visoke energetske efikasnosti, uz maksimalan komfor i uvek optimalnu temperaturu u prostoru, Gree inverter klima uređaj nove generacije, kao što su Freair i Clivia AI, obezbeđuju čistiji i zdraviji vazduh koji diskretno kruži bez direktnog izduvavanja.

Skoro 2/3 vremena u toku dana provodimo u zatvorenom prostoru. Zato je kvalitet vazduha koji udišemo izuzetno važan. Energy Net rešenja, sa Gree inverter klimama najnovije generacije, pored idealne temperature, nižih troškova i maksimalnog komfora prilikom korišćenja, obezbeđuju i zdraviji vazduh u domovima korisnika.

Inverter klima uređaj

Gree inverter klima uređaji

SVEŽ VAZDUH UZ POTPUNI KOMFOR

Freair je klima uređaj opremljen dvosmernim sistemom ventilacije svežeg vazduha za simulaciju ljudskog disanja, sa preciznim senzorom koncentracije CO2. HEPA filter filtrira spoljašnji vazduh i ubacuje svež vazduh u zatvoreni prostor, dok se u isto vreme, mirisi i ustajao vazduh iz prostorije izbacuju u spoljašnju sredinu, a smanjuje se i koncentracija ugljendioksida u prostoriji.

Nakon što uređaj detektuje povišenu koncentraciju CO2 u vazduhu, znak lista na displeju klima uređaja menja boju u žutu ili crvenu, u zavisnosti od kvaliteta vazduha. Korisnik može da pokrene režim ubacivanja svežeg vazduha u prostoriju i, nakon što dostigne željeni kvalitet, list na displeju će ponovo biti zelen.

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ZA KVALITET U SLUŽBI ZDRAVLJA

Clivia AI je klima uređaj najnovije generacije, koji kombinuje AI tehnologiju sa vrhunskim performansama inverter tehnologije, sa mogućnošću glasovne kontrole i povezivanjem na Google Assistant i Amazon Alexa. Veštačka inteligencija kroz online interakciju „uči“ i analizira kompleksne i promenljive elemente okruženja, koristeći poseban algoritam za dinamičko podešavanje režima rada klima uređaja i odabir optimalne strategije za uštedu energije. Pored inovativne tehnologije, ono što ovaj model izdvaja od drugih su brojne funkcije koje smanjuju mogućnost nastanka zaraznih bolesti, kao i bronhijalnih upala i alergijskih reakcija.

Hladna plazma steriliše i pročišćava vazduh, efikasno uklanjajući bakterije i viruse, a zbog povećane količine negativnih jona koje proizvodi, uklanja neprijatne mirise i smanjuje statički elektricitet, tako da se čestice polena i prašine teže zadržavaju na zavesama i odeći. Multifunkcionalni filteri uz UV-C sterilizaciju, dodatno utiču na čistiji i zdraviji vazduh u prostoriji, dok proces samočišćenja klime sprečava akumulaciju prašine i bakterija unutar samog uređaja. Dodatnu zaštitu i komfor za korisnika obezbeđuje i to što su u jednom uređaju objedinjeni klima i odvlaživač.

Povećan komfor za korisnike oba modela obezbeđuju 3D strujanje vazduha, 7 brzina ventilatora i Wi-Fi kontrola, kao i izuzetno tihi rad uređaja – svega 23-24 dB (A), dok visoka energetska efikasnost A klase donosi značajnu uštedu energije prilikom korišćenja i čini ova dva modela pravim rešenjem za kreiranje idealne atmosfere u domovima korisnika tokom cele godine.

Gree logo
Najveći svetski proizvođač uređaja za klimatizaciju
Kompanija Gree Electric Appliances postoji od 1991. godine i od tada se ustalila kao najveći svetski proizvođač uređaja za klimatizaciju i prečišćavanje vazduha. Vrhunski kvalitet, izvanredne tehničke karakteristike proizvoda, napredna tehnologija, visok nivo stručnosti, korisničkih usluga i pažnja prema detaljima čine ga liderom u ovoj oblasti sa više od 400 miliona zadovoljnih korisnika širom sveta.

Energy Net logo

Temerinska 111, 21000 Novi Sad
Zrenjaninski put 92, 11210 Beograd
M +381 66 090 090
info@energynet.rs
www.energynet.rs