Connect with us
Enterijer

#intervju: Dejan Kojičić, Mega Concept – Posebna pažnja posvećena razvoju sopstvenog koncepta

Uvek je dobar trenutak da uredite svoj stambeni i poslovni prostor i da mu udahnete novi život. Novim komadom nameštaja, zidom u drugačijim tapetama, kombinacijom tepiha i zavesa i Vaš prostor će dobiti novi izgled.

#INTERVJU – Za časopis „grenef – građevinarstvo & energetska efikasnost“ govori Dejan Kojičić gen. direktor Mega Concept-a.

Razgovor sa nama započinje inspirativnim predstavljanjem svoje kompanije: „Mi smo porodična kompanija, profesionalno organizovana, i moj najveći oslonac je moja sjajna supruga Tanja koja daje posebnu moć i potreban šarm ovom projektu, zvani Mega Concept“.

Šta se može naći u prodajnom asortimanu Mega Concept-a i koje brendove zastupate?

Naša ponuda obuhvata širok asortiman tapeta, zavesa, draperija, garnišni, tepiha, nameštaja, rolo i zebra zavesa. Pored uvoza i distribucije imamo i organizovanu sopstvenu proizvodnju zebra i rolo zavesa.

Zastupamo renomirane svetske brendove, kao što su: As Creation, Versace, Atlas, Prestigous Textiles, Coulisse, A house of happines, Designers Guild, Asiatic London, Cole and Sohn, Alberta, Francesco Molon…

Prodajni salon Mega Concept d.o.o.

Prodajni salon Mega Concept d.o.o.

Šta je ono što odvaja Vašu kompaniju od sličnih na našem tržištu?

Od početka poslovanja gledali smo da kompaniju postavimo na zdrave temelje kako bi je sa godinama organizaciono poboljšavali. Sa takvom strategijom i poslovnom politikom uspeli smo uz sve poteškoće, što eksterne, što interne, da kompaniju iz godine u godinu podižemo u organizacionom, financijskom i tržišnom smislu.

Kao rezultat takvog rada, u mogućnosti smo da kupcima udovoljimo na najbrži mogući način, jer posedujemo veliku lagersku kolekciju tapeta sa preko 1000 dezena kao i impresivnu ponudu lagerskih kolekcija zavesa i drapera, zebra zavesa i rolo sistema, što nam pruža mogućnost da brzo, proizvodima i finansijski, ispratimo i najveće investicione projekte.

Mega Concept kolekcija tapeta enterijer

Foto: Mega Concept d.o.o.

Naša sestra firma, logistička kompanija Debox nam omogućava da na vreme i pravi način dopremimo robu do najzahtevnijih kupaca.

S obzirom na užurbani tempo života danas, zahtevi klijenata su često na principu danas – sutra. Da li je Vaš način poslovanja u skladu sa takvim zahtevima?

Naravno, naš celokupan način poslovanja postavljen je tako da zadovoljimo zahteve naših klijenata, da im pružimo uslugu koju sa pravom od nas očekuju. Zadovoljstvo naših klijenata koji nam se stalno vraćaju je najbolja potvrda. U komunikaciji sa potencijalnim klijentima oslanjamo se na sve dostupne kanale komunikacije sa ciljem da dopremo do što šireg spektra budućih klijenata, bilo da su fizička ili pravna lica, arhitekte, dizajneri.

Koliko su kreativnost i inovativnost visoko na lestvici prioriteta u Vašoj kompaniji i na koji način postižete personalizovani pristup svakom kupcu?

„Svi smo za promene, samo nemoj mene menjati” sigurno ste doživeli ovu rečenicu.

Mi se u našoj kompaniji trudimo da postavimo sasvim drugačiju kulturu ponašanja, gde će kreativnost i inovativnost našeg tima biti obrazac ponašanja. Kroz zajedništvo stvaramo kreativnu atmosferu u kolektivu, koja će osloboditi inovativnost svakog pojedinca i doprineti grupnoj sinergiji. Kroz takvo proaktivno delovanje lakše se prilagođavamo pojedinačnim zahtevima naših partnera i klijenata.

Enterijer kuće za odmor u Braničevu

Enterijer kuće za odmor u Braničevu / foto: Milan Marković, e-videostudio

Znamo da nije dovoljno imati samo kvalitetan proizvod. Koji faktori su po Vama najznačajniji za visoko efikasno funkcionisanje i organizovanje poslovanja?

Analiza tržišnih tokova i praćenje potreba naših kupaca, kao i brzo prilagođavanje promenama predstavljaju suštinu povećanja naše konkurentnosti na tržištu.
Kvalitetan proizvod, koji svakako posedujemo, samo je jedna od kockica u sklapanju mozaika naše ponude. Obrazovan kadar naših dizajnerki i arhitekata, iskusnih montera, šnajderki, majstora u proizvodnji, iskustvo u veleprodaji, je tim na koji sam veoma, veoma ponosan.

Zastupate široku paletu proizvoda, a naše čitaoce svakako zanimaju trendovi za 2023. godinu?

Što se tiče trendova, smatram da će se i u sledećoj godini zadržati trendovi povratka prirodi i jakim bojama koje se sreću u prirodi. Isto tako nastaviće se trend da se sve više domovi pretvaraju u radni prostor.

Mi ćemo pratiti svetske trendove i biti tu da našim cenjenim klijentima ponudimo ono najaktuelnije sa tržišta.

Enterijer kuće za odmor u Braničevu

Enterijer kuće za odmor u Braničevu / foto: Milan Marković, e-videostudio

U kom pravcu se razvija Mega Concept i gde vidite Vaš brend za 5 godina?

Od početka poslovanja do danas Mega Concept se postepeno razvijao. Zahvaljujući posvećenosti i nadahnutom entuzijazmu svih zaposlenih, postali smo jedna od vodećih kompanija u opremanju enterijera na ovim prostorima.

Za 5 godina bićemo stariji i pametniji, daleko iskusniji i nadam se dostići nivo kada ćemo moći, zajedno sa našim arhitektama i dizajnerima, kreirati modne trendove u opremanju enterijera. Realizacija ove ideje zahteva vrhunsku organizaciju poslovanja uz permanentno ulaganje i stručno osposobljavanje zaposlenih, uz praćenje novih tehnologija u opremanju enterijera.

Mega Concept logo

Posetite nas u našim prodajnim salonima.

 • Ustanička 83-85, Beograd
  +381 11 3085 405
  +381 69 577 55 48
 • West 65, Omladinskih brigada 86 ž, Novi Beograd
  +381 63 305 508
  +381 63 395 068
 • Zmaj Jovina 1, Zemun
  +381 63 395 849
 • Mačvanska 3, Šabac
  +381 60 345 64 00
 • Dušanova 54, Niš
  +381 69 3171 727

office@megaconcept.rs
www.megaconcept.rs