Connect with us

Enterijer

Beton i njegove mogućnosti u dizajnu

Objavljeno

:

Beton ne prestaje da nas iznenađuje. Hladan, često neugledan materijal poslednje decenije postaje inspiracija dizajnera i oni iznova pranalaze načine da ga učine toplijim i smeštaju ga u svaki deo naših domova bez bojazni da on neće učiniti prostor fantastičnim.

Dror Kaspi, dizajner koji stoji iza brenda ARDOMA Design, ima iza sebe dugu istoriju pomeranja granica kada se radi o mogućnostima betona, a njegova najnovija kolekcija nije izuzetak od te priče. Dror nam predstavlja HELIA rasvetu, koja je viseća i stona rasveta sa jedinstvenim mrežastim strukturama, koje imitiraju tkani beton, a nastala je uz inspiraciju semenki suncokreta i Fibonačijevim spiralama.

Foto: ARDOMA

Dvosmerne spirale semena postavile su se kao jedinstveni izazov koji je morao biti savladan – kako navesti beton da prati ovu delikatnu prirodu i postane njena podjednako delikatna replika? Ljudi iz studija ARDOMA Design kreirali su specijalnu mešavinu betona, zajedno sa novim metodom livenja, kako bi na kraju proizveli rezultate koji dozvoljavaju svetlosti da prodire kroz malene perforacije. Na prvi pogled, teško je poverovati da su ove lampe i lusteri kreirani od betona, zar ne? HELIA kolekcija dostupna je u sivim, tamno sivim, belim, žutim, plavim i crvenim betonskim varijantama.

Izvor: www.luxlife.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno