Connect with us
Enterijer

Beton i njegove mogu─çnosti u dizajnu

Beton ne prestaje da nas iznena─Ĺuje. Hladan, ─Źesto neugledan materijal poslednje decenije postaje inspiracija dizajnera i oni iznova pranalaze na─Źine da ga u─Źine toplijim i sme┼ítaju ga u svaki deo na┼íih domova bez bojazni da on ne─çe u─Źiniti prostor fantasti─Źnim.

Dror Kaspi, dizajner koji stoji iza brenda ARDOMA Design, ima iza sebe dugu istoriju pomeranja granica kada se radi o mogu─çnostima betona, a njegova najnovija kolekcija nije izuzetak od te pri─Źe. Dror nam predstavlja HELIA rasvetu, koja je vise─ça i stona rasveta sa jedinstvenim mre┼żastim strukturama, koje imitiraju tkani beton, a nastala je uz inspiraciju semenki suncokreta i Fibona─Źijevim spiralama.

Foto: ARDOMA

Dvosmerne spirale semena postavile su se kao jedinstveni izazov koji je morao biti savladan ÔÇô kako navesti beton da prati ovu delikatnu prirodu i postane njena podjednako delikatna replika? Ljudi iz studija ARDOMA Design kreirali su specijalnu me┼íavinu betona, zajedno sa novim metodom livenja, kako bi na kraju proizveli rezultate koji dozvoljavaju svetlosti da prodire kroz malene perforacije. Na prvi pogled, te┼íko je poverovati da su ove lampe i lusteri kreirani od betona, zar ne? HELIA kolekcija dostupna je u sivim, tamno sivim, belim, ┼żutim, plavim i crvenim betonskim varijantama.

Izvor: www.luxlife.rs