Connect with us
Arhitektura

Enterijer kuće za odmor u Braničevu

Enterijer kuće za odmor u Braničevu

Enterijer kuće za odmor u Braničevu, u savremenoj interpretaciji tradicionalnog enterijera, sa poštovanjem prirodnih materijala i dobrom organizacijom prostora.

Ova kuća, površine 450 m2 raspoređenih na dve etaže, dizajnirana je tako da pruži potpuni komfor korisnicima. U prizemlju, sa izlazom u dvorište koje je takođe bilo predmet dizajna, nalazi se trpezarija sa svodovima na tavanici izvedenim od opeke, sa velikim kaminom i stolom od masiva posebno izrađenim za ovaj objekat, zamišljenim da okuplja porodicu i prijatelje.

Enterijer kuće za odmor u Braničevu

Trpezarija sa svodovima na tavanici izvedenim od opeke / foto: Milan Marković, e-videostudio

U prizemlju je formiran i vinski podrum sa prostorom za sedenje, kao i veoma komforna kuhinja opremljena najsavremenijom tehnikom. Pored ovih prostorija dizajnirana je i zastakljena terasa. Na spratu se nalazi dnevna soba, kao i četiri spavaće sobe.

Enterijer kuće za odmor u Braničevu

Vinski podrum sa prostorom za sedenje / foto: Milan Marković, e-videostudio

Površine plafona u spavaćim sobama podeljene su poprečnim gredama koje evociraju tradicionalni pristup dizajnu u sadašnjem trenutku. Jedan od značajnih, a često nepomenutih, razloga otvorenosti prema spoljašnjem i zagledanosti u unutrašnji svet, odnosno prema mestu gde se rađa misao jeste kvalitet našeg okruženja – kvalitet teksture, pojavnost repeticije otvorenost prostora, visina zidova, kvalitet mobilijara, i svih drugih pojavnih stvari koje nas okružuju. I pored toga, arhitektura i dizajn se često sa strane posmatraju kao frivolne, pa čak i samo-dovoljne.

Enterijer kuće za odmor u Braničevu

Enterijer kuće za odmor u Braničevu / foto: Milan Marković, e-videostudio

Međutim, ovaj projekat pokušava da takvo mišljenje dekonstruiše. On započinje idejom koja govori o tome da čovek, korisnik, jeste pod uticajem svog okruženja, i da u periodu velike neizvesnosti, kakav je i sadašnji, korisniku reference na poznate materijale i obrade mogu pružiti osećaj sigurnosti. Pažljivo birani materijali primenjeni u ovom enterijeru – drvo, mesing, kamen, opeka, tekstil i draperije – stvaraju ravnotežu i toplinu u kombinaciji sa tonovima boja deluju umirujuće. Utisak protoka i interakcije različitih funkcija oblikuju misao korisnika.

Enterijer kuće za odmor u Braničevu

Enterijer kuće za odmor u Braničevu / foto: Milan Marković, e-videostudio

Natalija Đukić, mast.diz.
Studio Pilastro, Mega Concept doo

Proizvodi na lageru
U mogućnosti smo da udovoljimo idejama i najzahtevnijih kupaca u vrlo kratkom roku zahvaljujući našoj velikoj lagerskoj kolekciji tapeta, koja broji preko 1000 dezena, kao i impresivnoj ponudi lagerskih kolekcija zavesa i drapera, zebra zavesa i rolo sistema, po čemu smo jedinstveni u Srbiji. Na raspolaganju su Vam naši dizajneri, koji će Vam dati savet u odabiru najboljeg dizajna i materijala za Vaš prostor, a tim šnajderki u saradnji sa stručnom ekipom montera zaokružiti kompletnu priču.

Mega Concept logo

Posetite nas u našim prodajnim salonima.

 • Ustanička 83-85, Beograd
  +381 11 3085 405
  +381 69 577 55 48
 • West 65, Omladinskih brigada 86 ž, Novi Beograd
  +381 63 305 508
  +381 63 395 068
 • Zmaj Jovina 1, Zemun
  +381 63 395 849
 • Mačvanska 3, Šabac
  +381 60 345 64 00
 • Dušanova 54, Niš
  +381 69 3171 727

office@megaconcept.rs
www.megaconcept.rs