Connect with us
Arhitektura

Enterijer ku─çe za odmor u Brani─Źevu

Enterijer ku─çe za odmor u Brani─Źevu, u savremenoj interpretaciji tradicionalnog enterijera, sa po┼ítovanjem prirodnih materijala i dobrom organizacijom prostora.

Ova ku─ça, povr┼íine 450 m2 raspore─Ĺenih na dve eta┼że, dizajnirana je tako da pru┼żi potpuni komfor korisnicima. U prizemlju, sa izlazom u dvori┼íte koje je tako─Ĺe bilo predmet dizajna, nalazi se trpezarija sa svodovima na tavanici izvedenim od opeke, sa velikim kaminom i stolom od masiva posebno izra─Ĺenim za ovaj objekat, zami┼íljenim da okuplja porodicu i prijatelje.

Enterijer ku─çe za odmor u Brani─Źevu

Trpezarija sa svodovima na tavanici izvedenim od opeke / foto: Milan Markovi─ç, e-videostudio

U prizemlju je formiran i vinski podrum sa prostorom za sedenje, kao i veoma komforna kuhinja opremljena najsavremenijom tehnikom. Pored ovih prostorija dizajnirana je i zastakljena terasa. Na spratu se nalazi dnevna soba, kao i ─Źetiri spava─çe sobe.

Enterijer ku─çe za odmor u Brani─Źevu

Vinski podrum sa prostorom za sedenje / foto: Milan Markovi─ç, e-videostudio

Povr┼íine plafona u spava─çim sobama podeljene su popre─Źnim gredama koje evociraju tradicionalni pristup dizajnu u sada┼ínjem trenutku. Jedan od zna─Źajnih, a ─Źesto nepomenutih, razloga otvorenosti prema spolja┼ínjem i zagledanosti u unutra┼ínji svet, odnosno prema mestu gde se ra─Ĺa misao jeste kvalitet na┼íeg okru┼żenja ÔÇô kvalitet teksture, pojavnost repeticije otvorenost prostora, visina zidova, kvalitet mobilijara, i svih drugih pojavnih stvari koje nas okru┼żuju. I pored toga, arhitektura i dizajn se ─Źesto sa strane posmatraju kao frivolne, pa ─Źak i samo-dovoljne.

Enterijer ku─çe za odmor u Brani─Źevu

Enterijer ku─çe za odmor u Brani─Źevu / foto: Milan Markovi─ç, e-videostudio

Me─Ĺutim, ovaj projekat poku┼íava da takvo mi┼íljenje dekonstrui┼íe. On zapo─Źinje idejom koja govori o tome da ─Źovek, korisnik, jeste pod uticajem svog okru┼żenja, i da u periodu velike neizvesnosti, kakav je i sada┼ínji, korisniku reference na poznate materijale i obrade mogu pru┼żiti ose─çaj sigurnosti. Pa┼żljivo birani materijali primenjeni u ovom enterijeru – drvo, mesing, kamen, opeka, tekstil i draperije – stvaraju ravnote┼żu i toplinu u kombinaciji sa tonovima boja deluju umiruju─çe. Utisak protoka i interakcije razli─Źitih funkcija oblikuju misao korisnika.

Enterijer ku─çe za odmor u Brani─Źevu

Enterijer ku─çe za odmor u Brani─Źevu / foto: Milan Markovi─ç, e-videostudio

Natalija ─Éuki─ç, mast.diz.
Studio Pilastro, Mega Concept doo

Proizvodi na lageru
U mogu─çnosti smo da udovoljimo idejama i najzahtevnijih kupaca u vrlo kratkom roku zahvaljuju─çi na┼íoj velikoj lagerskoj kolekciji tapeta, koja broji preko 1000 dezena, kao i impresivnoj ponudi lagerskih kolekcija zavesa i drapera, zebra zavesa i rolo sistema, po ─Źemu smo jedinstveni u Srbiji. Na raspolaganju su Vam na┼íi dizajneri, koji ─çe Vam dati savet u odabiru najboljeg dizajna i materijala za Va┼í prostor, a tim ┼ínajderki u saradnji sa stru─Źnom ekipom montera zaokru┼żiti kompletnu pri─Źu.

Mega Concept logo

Posetite nas u našim prodajnim salonima.

 • Ustani─Źka 83-85, Beograd
  +381 11 3085 405
  +381 69 577 55 48
 • West 65, Omladinskih brigada 86 ┼ż, Novi Beograd
  +381 63 305 508
  +381 63 395 068
 • Zmaj Jovina 1, Zemun
  +381 63 395 849
 • Ma─Źvanska 3, ┼áabac
  +381 60 345 64 00
 • Du┼íanova 54, Ni┼í
  +381 69 3171 727

office@megaconcept.rs
www.megaconcept.rs