Connect with us
Arhitektura

Gideon Maasland, direktor MVRDV, klju─Źni panelista na SHARE Belgrade 2022 Forum

Me─Ĺunarodni forum arhitekture i in┼żenjeringa ÔÇô SHARE obele┼żava svoje ─Źetvrto izdanje u Beogradu i fokusira se na dizajn i performanse fasada i njihov uticaj na javne prostore. SHARE Forum Beograd 2022 odr┼żac╠üe se 23. novembra u hotelu Metropol Palace.

┼Żivimo u svetu punom kriza, gde su vi┼íestruki problemi me─Ĺusobno povezani. Mogu li kompaktniji gradovi igrati ulogu u odr┼żivosti? I ako jeste, kako to u─Źiniti na na─Źin da ljudi na─Ĺu svoje pravo mesto za ┼żivot koje je zeleno, otvoreno i socijalno? Kakvu ulogu u tome imaju postojec╠üe zgrade? I kako to tehni─Źki omoguc╠üiti? Kakvi alati su nam potrebni? Gideon Maasland c╠üe stupiti na scenu foruma i odgovoriti na ove ÔÇ×urgencijeÔÇť kroz studije koje su primenjene na projektima Vallei i Tripolis.

Direktor i arhitekta Gideon Masland (NL) pridru┼żio se MVRDV-u 2016. Masland vodi MVRDV-ov Studio 8, koji je odgovoran za velike i kompleksne objekte. On vodi sve projekte u svom studiju u razvoju i izgradnji, uklju─Źujuc╠üi Vallei, Tripolis Park i transformaciju Jaarbeursa u Utrehtu, kao i razne projekte u Ajndhovenu, Poljskoj i Velikoj Britaniji. Poznat po svom detaljnom i posvec╠üenom pristupu, Maslandov rad je prakti─Źan. Da bi osigurao najvi┼íi kvalitet, ─Źesto je na gradili┼ítu i direktno nadgleda procese izgradnje.

ÔÇ×Volim da radim na sjajnim zgradama koje prave razliku za ljude koji ih koriste ili ┼żive blizu njih. Ni┼íta nije nemoguc╠üe uz pomoc╠ü sjajnog tima stru─Źnjaka, potpunu integraciju najnovijih BIM/scripting tehnika i posvec╠üenost upravljanju odnosima. Ali nikada ne mo┼żemo napraviti dobre projekte bez dobrih klijenata.ÔÇŁ Gideon Maasland

De Heuvel, MVRDV

De Heuvel, MVRDV

Nagrade ovog paneliste: The International Architecture Awards, Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design, and The European Centre for Art, Architecture, Design and Urban Studies ÔÇô Winner Valley, Amsterdam, NL ,2020 MIPIM Awards ÔÇô Finalist Valley, Amsterdam, NL, Best Futura Project

Forum SHARE Beograd 2022 organizuje SHARE Architects, najvec╠üa mre┼ża posvec╠üena profesionalcima u arhitekturi i gra─Ĺevinarstvu u Centralnoj i Jugoisto─Źnoj Evropi.

Registracija SHARE Belgrade 2022

Vi┼íe informacija o doga─Ĺaju i registracija na linku https://rs.share-architects.com/