Connect with us
Arhitektura

Gideon Maasland, direktor MVRDV, ključni panelista na SHARE Belgrade 2022 Forum

Gideon Maasland, direktor MVRDV

Međunarodni forum arhitekture i inženjeringa – SHARE obeležava svoje četvrto izdanje u Beogradu i fokusira se na dizajn i performanse fasada i njihov uticaj na javne prostore. SHARE Forum Beograd 2022 održaće se 23. novembra u hotelu Metropol Palace.

Živimo u svetu punom kriza, gde su višestruki problemi međusobno povezani. Mogu li kompaktniji gradovi igrati ulogu u održivosti? I ako jeste, kako to učiniti na način da ljudi nađu svoje pravo mesto za život koje je zeleno, otvoreno i socijalno? Kakvu ulogu u tome imaju postojeće zgrade? I kako to tehnički omogućiti? Kakvi alati su nam potrebni? Gideon Maasland će stupiti na scenu foruma i odgovoriti na ove „urgencije“ kroz studije koje su primenjene na projektima Vallei i Tripolis.

Direktor i arhitekta Gideon Masland (NL) pridružio se MVRDV-u 2016. Masland vodi MVRDV-ov Studio 8, koji je odgovoran za velike i kompleksne objekte. On vodi sve projekte u svom studiju u razvoju i izgradnji, uključujući Vallei, Tripolis Park i transformaciju Jaarbeursa u Utrehtu, kao i razne projekte u Ajndhovenu, Poljskoj i Velikoj Britaniji. Poznat po svom detaljnom i posvećenom pristupu, Maslandov rad je praktičan. Da bi osigurao najviši kvalitet, često je na gradilištu i direktno nadgleda procese izgradnje.

„Volim da radim na sjajnim zgradama koje prave razliku za ljude koji ih koriste ili žive blizu njih. Ništa nije nemoguće uz pomoć sjajnog tima stručnjaka, potpunu integraciju najnovijih BIM/scripting tehnika i posvećenost upravljanju odnosima. Ali nikada ne možemo napraviti dobre projekte bez dobrih klijenata.” Gideon Maasland

De Heuvel, MVRDV

De Heuvel, MVRDV

Nagrade ovog paneliste: The International Architecture Awards, Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design, and The European Centre for Art, Architecture, Design and Urban Studies – Winner Valley, Amsterdam, NL ,2020 MIPIM Awards – Finalist Valley, Amsterdam, NL, Best Futura Project

Forum SHARE Beograd 2022 organizuje SHARE Architects, najveća mreža posvećena profesionalcima u arhitekturi i građevinarstvu u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi.

Registracija SHARE Belgrade 2022

Više informacija o događaju i registracija na linku https://rs.share-architects.com/