Connect with us
Materijali

Stigao je novi, unapre─Ĺeni Tondach Biberfalc!

Jedan od omiljenih oblika glinenog crepa sti┼że u unapre─Ĺenom izdanju! Jo┼í ja─Źi, ─Źvr┼í─çi i kvalitetniji u fenomenalnoj paleti nijansi za sva─Źiji ukus! Potpuno prirodan i o─Źaravaju─çe lep, Tondach Biberfalc ─çe trajati decenijama i ukra┼íavati krov va┼íeg doma!

Klasika nikada ne izlazi iz mode! Jo┼í kao deca smo imali obi─Źaj da na krovovima ku─çica na crte┼żima iscrtavamo oblik Biber crepa. Taj obi─Źaj bio nam je usa─Ĺen od malena. Da li je to tako zato ┼íto ┼żivimo u podneblju koje je vekovima unazad negovalo tradiciju pokrivanja krovova Biber crepom, ili pak zbog u─Źestale upotrebe ovog modela crepa zbog lepote i elegancije; Biber crep je zaista jedan od najstarijih i najvi┼íe upotrebljavanih modela crepa u istoriji gra─Ĺevinarstva.

Razvojem gra─Ĺevinske prakse i tehnolo┼íkih procesa do┼ílo je i do razvoja gra─Ĺevinskih materijala. Inovativni proizvodi i re┼íenja postajali su sve zastupljeniji. Tako je nastao crep Biberfalc u kompaniji Wienerberger. ┼Żelja da se kupcima ponudi omiljeni oblik crepa u unapre─Ĺenom izdanju pretvorila se u jedan odli─Źan, kvalitetan i trajan proizvod.

Zbog svog ┼żleba, ovaj crep je veoma ekonomi─Źan jer je potrebna manja koli─Źina komada u kvadratnom metru. Tako─Ĺe, njegova optimalna te┼żina od 2,9 kg po komadu ne─çe opteretiti krovnu konstrukciju previ┼íe.

Ovaj crep je omiljen me─Ĺu izvo─Ĺa─Źima zbog brzine pokrivanja; potrebno je manje komada po kvadratnom metru a posti┼że se vrlo sli─Źan vizuelni izgled kao da je krov pokriven Biber crepom.

Neosporna je njegova pritisna ─Źvrsto─ça pa se po krovu, pokrivenom ovim modelom, vrlo lako mo┼że hodati. Poseduje visoku otpornost na vremenske neprilike a zbog engobe (me┼íavina oksida i gline koja stvara nijansu crepa u procesu pe─Źenja) je izuzetno otporan na UV zra─Źenje i gubitak nijanse (ne bledi vremenom kao neki oblici krovnih pokriva─Źa koji se farbaju).

Upotrebom preporu─Źene originalne Tondach sistemske opreme sti─Źete pravo na pisanu Tondach garanciju od 33 godine. Time obezbe─Ĺujete stabilan, trajan i siguran dom za vas i va┼íu porodicu!

Paleta nijansi je zaista impresivna. Od prirodno crvene, koja se savršeno uklapa u tradicionalnu arhitekturu , pa sve do antracit, crnih i braon nijansi koje su idealan izbor za modernu gradnju.

Porodi─Źne ku─çe ali i vi┼íestambeni objekti dobi─çe neverovatnu ─Źar postavljanjem ovog modela glinenog crepa na krov. Ovaj crep je pravi izbor za VA┼á DOM IZ SNOVA!

Vi┼íe informacija o ovom modelu crepa potra┼żite klikom na slede─çi LINK