Connect with us
Gra─Ĺevina

Ako ste se zapitali… otvaranje Sava Centra u novembru 2023.

Rekonstrukcija Sava Centra odvija se po planu i njegovo otvaranje planirano je za ta─Źno godinu dana, u novembru 2023. Tada ─çe biti otvoren kongresni deo sa 40 sala, ┼íoping zonom i kancelarijskim prostorom.

Pasarela, Sava Centar

Pasarela, Sava Centar / 3D vizualizacija

O radovima na ovom objektu novinare iz Srbije i regiona danas su upoznali ─Źelni ljudi Sava Centra, kompanije Delta Real Estate i firme PlanRadar, ─Źiji digitalni alat predstavlja jednu od inovacija u renoviranju kongresnog centra.

ÔÇťDo sada smo realizovali radove na sanaciji konstrukcije objekta, peskarenje, impregnaciju i sanaciju betonskih povr┼íina na fasadi, a po─Źela je i monta┼ża fasadnih stakala sa visokim stepenom energetske efikasnosti. Po─Źeli smo radove i na Plavoj dvorani, ┼íto ─çe biti jedan od najsofisticiranijih segmenata u rekonstrukciji Sava CentraÔÇŁ, rekla je Katarina Gaji─ç, direktor projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate.

Rekonstrukcija Sava Centra

Radovi na rekonstrukciji Sava Centra / foto: Delta Real Estate

ÔÇ×Pored solarlnih panela na krovu, LED rasvete, ozelenjavanja objekta, nastojimo da sertifikujemo objekat, jer smatramo da ─çemo na taj podsta─çi ostale u─Źesnike u kongresnoj industriji da nas prate. Samo nekolicina kongresnih centara u Evropi poseduje neki od sertifikata, a Sava Centar zaslu┼żuje da se na─Ĺe me─Ĺu najboljimaÔÇŁ, rekla je Kristina Milin─Źi─ç, generalni direktor Sava Centra, podse─çaju─çi jo┼í jednom da ─çe ─Źuveni kongresni centar i posle renoviranja zadr┼żati svoju osnovnu namenu.

Rekonstrukcija Sava Centra

Radovi na rekonstrukciji Sava Centra / foto: Delta Real Estate

ÔÇ×Sava Centar je jedan od najzna─Źajnijih projekata ne samo za na┼íu kompaniju Delta Real Estate, Delta Holding, ve─ç i za na┼í grad i dr┼żavu. Sava Centar je brend i spomenik kulture i njegova rekonstrukcija za nas kao investitore nije nimalo laka. Me─Ĺutim, okupili smo tim, partnere i saradnike na projektu koji ─Źvrsto veruju da vrednost Sava Centra dose┼że mnogo dalje od granica na┼íe zemlje. Pripremili smo koncept koji ─çe vratiti poslovanje, zabavu i ┼żivot u ovaj objekat, ali i istovremeno postati jak pokreta─Ź kongresne industrije u regionuÔÇŁ, izjavila je Angelina Neki─ç, potpredsednik Delta Holdinga i generalni direktor Delta Real Estate grupe.

Rekonstrukcija Sava Centra

Radovi na rekonstrukciji Sava Centra / foto: Delta Real Estate

Kako bi radove na renoviranju objekta sprovela u zadatim rokovima, a sa maksimalnim kvalitetom, kompanija Delta Real Estate koristi i najsavremenije digitalne alate, kao ┼íto je PlanRadar. ÔÇ×Isplativost i odr┼żivost nije mogu─ça bez savremenih aplikacija. Za nas je na ovom projektu logi─Źan izbor bio PlanRadar jer smo ve─ç sara─Ĺivali na projektima, kao ┼íto su hotel Indigo, Delta House, i Delta Planet Ni┼íÔÇŁ, naglasila je Katarina Gaji─ç.

Parking, Sava Centar

Parking, Sava Centar / 3D vizualizacija

Kompanija Delta Holding kupila je Sava Centar na javnom konkursu za 17,5 miliona evra, uz obavezu investiranja 50 miliona evra u njegovo renoviranje. S obzirom na trenutnu situaciju na tr┼żi┼ítu, procena je da ─çe obnavljanje ovog va┼żnog objekta ko┼ítati vi┼íe od 100 miliona evra i Delta je spremna da obezbedi odgovaraju─çe finansiranje, kako bi Sava Centar ponovo bio ono ┼íto Beograd od njega o─Źekuje: presti┼żni kongresni centar u Srbiji i regionu.