Connect with us
Gra─Ĺevina

Uplivajte u svet bazena – ALFA d.o.o.

Pri pomisli na kupovinu i izgradnju bazena ─Źesto se name─çu razne zablude ili mitovi, kako u domenu ekonomi─Źnosti tako i ┼íto se ti─Źe prakti─Źnosti i same upotrebe.

Ljudi jo┼í uvek veruju da je ovaj u┼żitak samo ÔÇťza odabraneÔÇŁ. Ipak, kao i kod ve─çina ustaljenih zabluda, istina je malo druga─Źija. Nekada, dodu┼íe, bazen jeste predstavljao luksuz iz vi┼íe razloga kao sto su: cena izrade, dostupnost na tr┼żi┼ítu, jednoli─Źnost materijala (beton, hidroizolacija, plo─Źice) i sl.

Tako─Ĺe, zbog nedovoljno znanja o novim metodama izgradnje mnogi su odustajali od ovakvih, samo na prvi pogled komplikovanih, poduhvata. Tako je usled oskudnog znanja o odr┼żavanju vode dolazilo do pote┼íko─ça u vidu slabijeg kvaliteta vode u bazenu, a povrh svega su korisnici bazena gubili svoje dragoceno vreme za u┼żivanje u samom procesu pripreme bazena za kori┼í─çenje.

Novije vreme i tehnologije donele su nam odgovore na neka od ovih pitanja i rešenja za gore navedene probleme.

ALFA d.o.o. bazeni

ALFA d.o.o. bazeni

Pojavile su se uskospecijalizovane kompanije koji se bave isklju─Źivo i jedino ovom granom industrije i kao takvi nalaze re┼íenja za svaki problem kupca i korisnika bazena. ┼átavi┼íe, pojavile su se specijalizovane firme (od kojih jednu i prezentujemo u na┼íem glasilu) koje se trude da svojim radom i zalaganjem iza─Ĺu u susret svojim korisnicima, ne samo pri kupovini, ve─ç i nakon kupovine, odnosno izgradnje bazena.

ALFA d.o.o. bazeni

ALFA d.o.o. bazeni

Usled pojave novih materijala za bazensku industriju vreme izgradnje je skra─çeno, a tro┼íkovi ni┼żi i dostupni ┼íiroj populaciji. Ne moraju bazeni vi┼íe biti samo ÔÇťbetonskiÔÇŁ ve─ç se koriste materijali kao ┼íto je ─Źeli─Źni pocinkovani lim ili styropool kako bi se zid bazena formirao.

Sami zidovi vi┼íe ne moraju biti sa─Źinjeni od plo─Źica ve─ç su se pojavili ÔÇťlajneriÔÇŁ ili specijalne folije raznih boja, dezena, debljina pa i kontura, a me─Ĺu kojima ─çe i naizbirljiviji na─çi re┼íenje za izgled svog bazena. Kori┼í─çenjem navedenih obloga za zidove umnogome se pove─çava bezbednost u bazenu, jer nema pojave o┼ítrih ivica, a podovi i zidovi nisu konstantno hladni kao sto je to slu─Źaj sa bazenima oblo┼żenim plo─Źicama.

Manuelno odr┼żavanje vode vi┼íe ne mora biti komplikovano. Nakon razli─Źitih istra┼żivanja nastale su hemije specijalizovane za bazen koje usled pravilnog i pravovremenog kori┼í─çenja kao rezultat daju najkvalitetniju vodu za kupanje. Na tr┼żi┼ítu su se pojavili i proizvodi za automatizovano odr┼żavanje vode (elektroliza ,ta─Źnije, slana voda). Ovi proizvodi automatski mere, a nakon merenja i doziraju komponente kako bi voda u svakom momentu bila kristalno ─Źista i pH ispravna. Kori┼í─çenjem ovih proizvoda minimalizuje se upotreba hemije ┼íto je vrlo bitno za porodice sa decom, a korisnik u svakom momentu ima spreman bazen za upotrebu.

Ukoliko je okolno ure─Ĺenje bazena formirano od drve─ça i drugih biljaka mo┼że do─çi do fizi─Źkog prljanja vode, ipak, razvoj tehnologije se pobrinuo da i za to postoje adekvatna re┼íenja. Re─Ź je o automatskim usisiva─Źima tzv. robotima. Ovi roboti poseduju programe po kojima rade i automatski ─Źiste podove i zidove bazena.

ALFA d.o.o. bazeni

ALFA d.o.o. bazeni

Zna─Źajno je napomenuti da se voda pri pravilnom tretmanu ne mora menjati i do 5 godina. Zimi se pri konzerviranju ispusti voda iz bazena do odre─Ĺenog nivoa ispod skimera (15-20cm) i iz instalacije zbog zamrzavanja iste. Posle toga sledi hemijski tretman vode. Kada je sve spremno bazen se prekrije i na prole─çe se posle otkrivanja dosipa tih 20cm, tretira hemijom i bazen je spreman za kori┼í─çenje.

Nadamo se da smo vam makar malo pribli┼żili ovu oblast i vrstu u┼żivanja u Va┼íem domu. Ako ni┼íta drugo, barem ne biste trebali vi┼íe da budete u zabludi. Detaljnije ─çemo se baviti ovom temom i u narednim izdanjima na┼íeg ─Źasopisa.

ZAŠTO ALFA BAZENI?

  • Zato ┼íto su ve─ç 25 godina u bazenskoj industiji
  • Zato ┼íto su jedna od prvih kompanija na ovim prostorima specijalizovanih za bazene
  • Zato ┼íto imaju impresivnih 300 realizovanih projekata
  • Zato ┼íto su zastupnici najboljih svetskih brendova

www.alfabazeni.com

ALFA d.o.o.
Novosadskog sajma 25, 21000 Novi Sad
Admirala Vukovica 2, lokal 1, 11000 Beograd
T +381 21 6300 225
M +381 65 300 2230
M +381 63 500 106
alfabazeni@gmail.com
www.alfabazeni.com

FB stranica: alfabazeni
Instagram: alfabazeni