Connect with us
Enterijer

Feng shui saveti za uređenje vašeg kupatila

Činjenica je da kupatila generalno imaju loš ugled po feng shuiju. Međutim, tu lošu reputaciju možete promeniti uz samo malo truda.

Primenite jednostavne savete feng shui stručnjaka, istražujte i prestanite da brinete o lošoj energiji u svom kupatilu. Dizajn i lokacija su izuzetno važni, jer kako navode, kupatila odnose lošu energiju, ali i lako akumuliraju niže vibracije.

Ukoliko ste u fazi izrade projekta kuće, najbolje bi bilo da od samog početka smanjite lošu energiju kupatila. Loš feng shui je direktno poravnanje vrata kupatila sa ulaznim vratima. Tačnije, nijedno direktno poravnanje vrata u kući ili kancelariji nije dobro.

Jedna od briga koju biste mogli da imate kod nove ili postojeće kuće je kupatilo iznad glavnog ulaza koje je veoma važno za feng šui. Kupatilo u centru kuće obično se smatra lošim feng šuijem. Centar kuće je srce prostora po feng šuiju, koji se nazivaju jin-jang.

Evo nekoliko jednostavnih feng šui saveta za uređenje kupatila:

Ogledalo u kupatilu

Ogledalo sa spoljašnje strane vrata kupatila se smatra dobrim jer ogledalo gura energiju dalje od ulaza u kupatilo, tako da se sprečava da energija iscuri.

Ogledalo u kupatilu

Ogledala ubrzavaju protok energije Chi u kupatilu

Rasveta

Po feng shuiju je idealno prirodno svetlo u prostoriji jer sunčeva svetlost stimuliše protok Chi energije. Cela prostorija mora biti dobro osvetljena, pa obratite pažnju da rasvetu postavite i po uglovima.

Prozor u kupatilu

Prirodno svetlo je najbolje

Kupatilski elementi

Nemojte preterivati sa nameštajem u kupatilu jer previše objekata stvara stagnaciju u atmosferi. Sve površine treba da lako održive i suve. Sjajne površine, kao što su hrom, keramičke pločice, polirani mermer i staklo su jang i stimulišu protok chi energije.

Kupatilo po feng shuiju

Nameštaj u kupatilu svesti na minimalno

Vrata

Ako su vrata vašeg kupatila direktno okrenuta prema krevetu u spavaćoj sobi, važno je da napravite  nevidljivu (ili vidljivu) podelu između kupatila i spavaće sobe.

Feng Shui kupatila

Kupatila imaju dominantnu energiju elementa vode

Biljke u kupatilu

Lisnato bilje čini da prostor bude svež i živ, a osim toga i pomaže Chi energiji da stagnira u uglovima. Biljke apsorbuju višak vlage i smanjuju paru u kupatilu.

Biljke u kupatilu

Biljke čine da prostor bude svež i živ

 

Foto: Pixabay.com