Connect with us
Enterijer

Feng shui saveti za uređenje vaÅ”eg kupatila

Činjenica je da kupatila generalno imaju loÅ” ugled po feng shuiju. Međutim, tu loÅ”u reputaciju možete promeniti uz samo malo truda.

Primenite jednostavne savete feng shui stručnjaka, istražujte i prestanite da brinete o loŔoj energiji u svom kupatilu. Dizajn i lokacija su izuzetno važni, jer kako navode, kupatila odnose loŔu energiju, ali i lako akumuliraju niže vibracije.

Ukoliko ste u fazi izrade projekta kuće, najbolje bi bilo da od samog početka smanjite loÅ”u energiju kupatila. LoÅ” feng shui je direktno poravnanje vrata kupatila sa ulaznim vratima. Tačnije, nijedno direktno poravnanje vrata u kucĢi ili kancelariji nije dobro.

Jedna od briga koju biste mogli da imate kod nove ili postojecĢe kucĢe je kupatilo iznad glavnog ulaza koje je veoma važno za feng Å”ui. Kupatilo u centru kucĢe obično se smatra loÅ”im feng Å”uijem. Centar kucĢe je srce prostora po feng Å”uiju, koji se nazivaju jin-jang.

Evo nekoliko jednostavnih feng Å”ui saveta za uređenje kupatila:

Ogledalo u kupatilu

Ogledalo sa spoljaŔnje strane vrata kupatila se smatra dobrim jer ogledalo gura energiju dalje od ulaza u kupatilo, tako da se sprečava da energija iscuri.

Ogledalo u kupatilu

Ogledala ubrzavaju protok energije Chi u kupatilu

Rasveta

Po feng shuiju je idealno prirodno svetlo u prostoriji jer sunčeva svetlost stimuliŔe protok Chi energije. Cela prostorija mora biti dobro osvetljena, pa obratite pažnju da rasvetu postavite i po uglovima.

Prozor u kupatilu

Prirodno svetlo je najbolje

Kupatilski elementi

Nemojte preterivati sa nameŔtajem u kupatilu jer previŔe objekata stvara stagnaciju u atmosferi. Sve povrŔine treba da lako održive i suve. Sjajne povrŔine, kao Ŕto su hrom, keramičke pločice, polirani mermer i staklo su jang i stimuliŔu protok chi energije.

Kupatilo po feng shuiju

NameŔtaj u kupatilu svesti na minimalno

Vrata

Ako su vrata vaÅ”eg kupatila direktno okrenuta prema krevetu u spavaćoj sobi, važno je da napraviteĀ  nevidljivu (ili vidljivu) podelu između kupatila i spavacĢe sobe.

Feng Shui kupatila

Kupatila imaju dominantnu energiju elementa vode

Biljke u kupatilu

Lisnato bilje čini da prostor bude svež i živ, a osim toga i pomaže Chi energiji da stagnira u uglovima. Biljke apsorbuju viŔak vlage i smanjuju paru u kupatilu.

Biljke u kupatilu

Biljke čine da prostor bude svež i živ

 

Foto: Pixabay.com