Connect with us
Arhitektura

Daelia luksuzne vile

Vile Daelia bacaju svetlo na evoluciju stambenih objekata u Plomariju na Lesbosu. Istovremeno, isti─Źu Aluminco-ovo liderstvo i njegove aluminijumske sisteme u kreiranju destinacija svetske klase koje nude jedinstven na─Źin ┼żivota. Inspirisani suncem i snagom njegove toplote, koja kao homerovsko sunce preplavljuje na┼í svaki dan, svetlo je ba─Źeno na tri kuc╠üe iz snova na Plomariju na Lesbosu.

Daelia Villas kombinuje modernu estetiku sa prirodnim okru┼żenjem. Nalaze se u naselju Agia Varvara Plomari Lesvos, u oblasti sa intenzivnim reljefom i mediteranskom vegetacijom, udaljenom 250 metara od mora. U celini, otvori intenziviraju kontakt izme─Ĺu eksterijera i unutra┼ínjosti, omoguc╠üavajuc╠üi moru i pejza┼żu da u─Ĺu u unutra┼ínjost. Kompleks Daelia Villas je udaljen 4 km od grada Plomari i 45 km od aerodroma Mitilene.

Izazov

Izgradnja tri rezidencije visokih funkcionalnih i estetskih zahteva, sa glavnom karakteristikom ─Źistoc╠üe forme, koja proisti─Źe iz detalja u projektovanju i realizaciji. Daelia vile su dizajnirane da funkcioni┼íu potpuno i nezavisno, kao i va┼í dom, unutar privatnog i za┼ític╠üenog prostora jedinstvenog mediteranskog okru┼żenja. Vizija investitora je uspe┼íno ostvarena kombinacijom modernih objekata sa gr─Źkim vrednostima, stvarajuc╠üi intimnu toplinu. U pogledu svog okru┼żenja, rezidencije postaju jedno s njim kao dva stabla maslina zagrljena pod sun─Źevom svetlo┼íc╠üu. Inspirisana tradicionalnom arhitekturom i jednostavnom delikatesom, stvorena je destinacija koja je inspirisana okolinom i istovremeno udahnjuje ┼żivot svojim posetiocima.

Eksterijer vile sa bazenom

Eksterijer vile sa bazenom / foto: Aluminco

Rezultat

Vile Daelia o─Źaravaju svojom prefinjenom, nepretencioznom estetikom, a obec╠üavaju mirne trenutke u miru prirode. Okru┼żeni mediteranskom vegetacijom, samo 250 metara od mora, savr┼íeno su dizajnirani i opremljeni da pru┼że nenadma┼ínu udobnost. U dizajnu prostora poseban akcenat je stavljen na izbor prirodnih materijala kao ┼íto su kamen, metal, drvo, platnene tkanine, pamu─Źne tkanine, sa modernim detaljima kako bi prostori bili topli i prijatni. Veliki otvori na fasadi svake zgrade ostavljaju neometan pogled na plavetnilo mora i plavetnilo neba naspram sivo-zelenih maslinjaka, dok istovremeno vode do privatnog dvori┼íta kuc╠üa sa njegov prostrani otvoreni prostor.

Jo┼í jednom, Aluminco, sa svojom izvrsno┼íc╠üu, inovativno┼íc╠üu, estetikom i dizajnerskom kreativno┼íc╠üu, prednja─Źi, podi┼żuc╠üi letvicu arhitekture u Plomariju na Lesbosu jo┼í vi┼íe.

SL2450 ÔÇó Podizno-klizni termoizolacioni sistem.

Minimalne širine lica

Napredni sistem SL2450 nudi sve funkcionalne prednosti minimalnog sistema podizanja i klizanja sa impresivnim performansama. Sistem kombinuje najsavremeniju arhitektonsku estetiku i izuzetnu funkcionalnost uz visoku izdr┼żljivost. Parametri dizajna na kojima je sistem konstruisan su arhitektonska estetika, funkcionalnost u kombinaciji sa izdr┼żljivo┼íc╠üu i performansama bez presedana, dok su fleksibilnost i lakoc╠üa konstrukcije va┼żne prednosti za savremenog profesionalca.

Enterijer vile

Enterijer vile / foto: Aluminco

V450 ÔÇó Nagibno-okretni termoizolacioni sistem.

Maksimalna ušteda energije

V450 je kompletan sistem toplotne izolacije visokih performansi koji zadovoljava potrebe za savremenom energetskom efikasno┼íc╠üu, smanjenjem buke, estetikom i bezbedno┼íc╠üu. ┼áiroka paleta profila ove linije nudi brojna inovativna re┼íenja, od ravnih do zakrivljenih profila, kao i moguc╠ünost primene slo┼żenih tipologija kao ┼íto su ÔÇ×aller-retourÔÇť vrata, rotirajuc╠üi prozori i okviri za otvaranje sa skrivenim krilom kako bi se postigao visok kvalitet i nivo estetike.

Eksterijer vile

Eksterijer vile / foto: Aluminco

  • Arhitektonski biro: Panos Tatakis & saradnici
  • Izgradnja: Prakis SA Construction
  • Projektovanje konstrukcije: Konos Mihalis, gra─Ĺevinski in┼żenjer
  • Aluminco Sistems: Kostas Filipidis
  • Fotograf: Manos Koukakis

Aluminco logo

ALUMINCO SRB d.o.o.
29. Novembra bb, 11460 Beograd – Barajevo SRBIJA
╬Ą: +381 11 787 5530
F: +381 11 787 5540
E: aluminco.sar@aluminco.com
W: www.aluminco.com