Connect with us
Enterijer

Aluminijumski radijatori – modeli i cene

Za razliku od nekada┼ínjih livenih, gusenih radijatora, daleko bolji estetski do┼żivljaj pru┼żaju aluminijumski radijatori. Kao ┼íto samo ime i ka┼że, napravljeni su od aluminijuma, koji je daleko lak┼íi materijal, te su i sami radijatori dosta lak┼íi, ba┼í kao i njihova monta┼ża.

Pored estetike i lake monta┼że, velika prednost aluminijumskih radijatora ogleda se pre svega ┼íto oni emituju dovoljnu koli─Źinu toplotne energije uz znatno manje tro┼íkove u odnosu na akumulacione radijatore. Aluminijumski radijatori imaju veliku toplotnu provodljivost i znatno br┼że osloba─Ĺaju toplotu, ┼íto je veoma bitno kada je za kratko vreme potrebno br┼że zagrejati prostoriju.

Najve─ça prednost po kojima su aluminijumski radijatori prepoznatljivi, jeste njihova energetska efikasnost. Naime, oni predaju pet do osam puta vi┼íe energije u odnosu na gusane radijatore, ─Źime je potrebno znatno manje vremena za zagrevanje prostorije, kao i manja povr┼íina samih radijatora. Drugim re─Źima, aluminijumski radijatori su veoma ekonomi─Źno re┼íenje, kada je grejanje u pitanju. A, ukoliko dodamo da su otporni na vodu, onda slobodno mo┼żemo re─çi i da pru┼żaju dug vek kori┼í─çenja.

Aluminijumski radijatori cena

Veoma zanimljiva informacija, kada su aluminijumski radijatori u pitanju, jeste ─Źinjenica da su sastavljeni od vi┼íe, me─Ĺusobno povezanih rebara. To prakti─Źno zna─Źi da njihova cena zavisi od njihove veli─Źine, odnosno od broja rebara. Neretko, cena se tako i formira. Cena po rebru kre─çe se od deset eura pa navi┼íe. Krajnja cena zavisi od broja rebara, ali i od brenda, zavr┼íne obrade i same povr┼íine radijatora. Drugim re─Źima, ┼íto su premazi kvalitetniji i sama povr┼íina radijatora ve─ça, vi┼ía je i cena.

Aluminijumski radijatori sa termostatom

Aluminijumski radijatori sa termostatom

Danas se na tr┼żi┼ítu mogu na─çi razli─Źiti modeli, koji se me─Ĺusobno razlikuju po samom kvalitetu izrade, dimenzijama, ali i cenovnom rangu. U zavisnosti od potrebe i svojih mogu─çnosti, svoj primerak aluminijumskog radijatora mo┼że prona─çi svaki zainteresovani kupac i potencijalni korisnik.

Dimenzije aluminijumskih radijatora

Aluminijumski radijatori su, pored svih svojih korisnih osobina i veoma prakti─Źni. Naime, oni su sastavljeni od vi┼íe ili manje povezanih rebara, ┼íto je veoma korisno jer mo┼żete odrediti ta─Źnu dimenziju radijatora koja vama odgovara. Slo┼żi─çete se da┬á nije isto da li aluminijumski radijator postavljate u kupatilo ili dnevnu sobu. Tako─Ĺe, nakon monta┼że postoje─çih radijatora, ukoliko u toku sezone grejanja zaklju─Źite da vam treba ve─çi radijator, gre┼íku mo┼żete ispraviti, istina na prole─çe, dodavanjem odgovaraju─çeg broja rebara, za koje mislite da ─çe biti dovoljni.

Modeli aluminijumskih radijatora

Na tr┼żi┼ítu danas imamo obilje razli─Źitih modela i brendova, a kada su dimenzije u pitanju, one se kre─çu od 44cm do 89cm, kada je visina u pitanju, odnosno 35cm do 80 cm, ┼íto se ti─Źe ┼íirine, za Vox model ─Źuvenog italijanskog proizvo─Ĺa─Źa aluminijuma Global, preko modela Oskar gde su dimenzije za visinu od 94,6cm do 2 m, odnosno 90cm do 2m ┼íirine. Dimenzije samih rebara, u zavisnosti od modela, kre─çu se od 60-80mm ┼íirine, preko dubine od 75-95-160mm dubine.

Crni aluminijumski radijator

Crni aluminijumski radijator

Kada donesete odluku da u svoj stambeni ili poslovni prostor ugradite aluminijumske radijatore, budite sigurni da ste na pravom putu da, prema svojim potrebama, obezbedite komforno, estetski neodoljivo, energetski efikasno grejanje na duge staze i uz male troškove. Ništa vam više i nije potrebno, zar ne?