Connect with us
Arhitektura

Budi inicijator promene u svom stambenom objektu

Nacionalna asocijacija zelenih krovova Srbije je zapo─Źela aktivnu komunikaciju o neophodnosti zelene infrastrukture za odr┼żivi razvoj na┼íih gradova. NAZ ima za cilj da gra─Ĺane, investitore, organizacije i sve relevantne aktere koji u─Źestvuju u procesu dono┼íenja odluka u ime gradova Srbije, inspiri┼íe na preispitivanje dosada┼ínjeg pristupa u svom profesionalnom domenu, ali i u svakodnevnom ┼żivotu. Ideja je da zajedni─Źkim snagama doprinesemo da priroda bude deo na┼íih gradova, a samim tim i kreiranju humanijih uslova ┼żivota.

Poziv za POJEDINCE

U dana┼ínje vreme postajemo sve svesniji ─Źinjenice da koli─Źina zelenih povr┼íina u gradu direktno uti─Źe na zdravlje stanovnika, a posebno onih grupa koje imaju pote┼íko─çe sa disanjem i alergijama. Poslednje procene pokazuju da u Srbiji svako sedmo ┼íkolosko dete i svaki deseti boluje od astme.

U cilju smanjenja zaga─Ĺenosti vazduha i smanjenja bolesti disajnih organa, a prema preporukama EU svaki grad treba da ima izme─Ĺu 20% i 25% zelenih povr┼íina u odnosu na ukupnu povr┼íinu grada.

Sa aspekta raspolo┼żivosti ─Źistog vazduha za svoje stanovnike, na┼íi gradovi su neefikasni jer ne dosti┼żu ove procente i odnose izme─Ĺu zelenih povr┼íina i ukupne urbane povr┼íine.

POSTANI DEO NAZA I AKTIVNO DOPRINESI ┼áIRENJU SVESTI O VA┼ŻNOSTI ZELENILA U GRADOVIMA!

Podeli─çemo sa tobom iskustvo u implementaciji Zelenog koncepta stanovanja

Nacionalna asocijacija Zelenih krovova Srbije logo

Bulevar Oslobo─Ĺenja 66b, 21000 Novi Sad
Tel: +381 (0)21 654 63 39
Tel: +381 (0)63 521 818
info@nazk.org
www.nazk.org