Connect with us

Arhitektura

Budi inicijator promene u svom stambenom objektu

Objavljeno

:

Nacionalna asocijacija Zelenih krovova Srbije

Nacionalna asocijacija zelenih krovova Srbije je započela aktivnu komunikaciju o neophodnosti zelene infrastrukture za održivi razvoj naših gradova. NAZ ima za cilj da građane, investitore, organizacije i sve relevantne aktere koji učestvuju u procesu donošenja odluka u ime gradova Srbije, inspiriše na preispitivanje dosadašnjeg pristupa u svom profesionalnom domenu, ali i u svakodnevnom životu. Ideja je da zajedničkim snagama doprinesemo da priroda bude deo naših gradova, a samim tim i kreiranju humanijih uslova života.

Poziv za POJEDINCE

U današnje vreme postajemo sve svesniji činjenice da količina zelenih površina u gradu direktno utiče na zdravlje stanovnika, a posebno onih grupa koje imaju poteškoće sa disanjem i alergijama. Poslednje procene pokazuju da u Srbiji svako sedmo školosko dete i svaki deseti boluje od astme.

U cilju smanjenja zagađenosti vazduha i smanjenja bolesti disajnih organa, a prema preporukama EU svaki grad treba da ima između 20% i 25% zelenih površina u odnosu na ukupnu površinu grada.

Sa aspekta raspoloživosti čistog vazduha za svoje stanovnike, naši gradovi su neefikasni jer ne dostižu ove procente i odnose između zelenih površina i ukupne urbane površine.

POSTANI DEO NAZA I AKTIVNO DOPRINESI ŠIRENJU SVESTI O VAŽNOSTI ZELENILA U GRADOVIMA!

Podelićemo sa tobom iskustvo u implementaciji Zelenog koncepta stanovanja

Nacionalna asocijacija Zelenih krovova Srbije logo

Bulevar Oslobođenja 66b, 21000 Novi Sad
Tel: +381 (0)21 654 63 39
Tel: +381 (0)63 521 818
info@nazk.org
www.nazk.org

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno