Connect with us
Energetska efikasnost

Ministarstvo rudarstva i energetike dodeljuje bespovratna sredstva doma─çinstvima kao meru energetske sanacije

Projekat „─îista energija i energetska efikasnosti za gra─Ĺane“ (SURCE) omogu─çava bespovratna sredstva doma─çinstvima u lokalnim jedinicama samouprave, sa kojima je Ministarstvo rudarstva i energetike potpisalo ugovor sufinansiranja Programa energetske sanacije. Projekat i akcija se sprovode u saradnji sa Svetskom Bankom.

Ko vodi projekat, a ko mo┼że u─Źestvovati

Ova sredstva ─çe se dodeljivati putem javnih poziva koje ─çe raspisati lokalne samouprave, a na koje mogu da se prijave svi zainteresovani gra─Ĺani, kao i privredna dru┼ítva. Poziv va┼żi sve dok se ne potro┼íe sredstva predvi─Ĺena za realizaciju ovog projekta.

Cilj projekta

Glavni cilj ovog projekta je podsticanje ulaganja u pobolj┼íanje energetske efikasnosti, kori┼í─çenje ─Źistih izvora energije, kao i podizanje svesti o potrebi racionalnog upravljanja energijom kao uslovom odr┼żivog razvoja. Izuzetno je va┼żno i tome se posve─çuje velika pa┼żnja, a to je transparentnost, upu─çenost i pravovremeno informisanje svih potencijalnih korisnika i zainteresovanih strana za ovaj vid podizanja energetske efikasnosti.

Slu┼żba za dodatne informacije

Kako bi se postiglo najbolje mogu─çe informisanje i pru┼żila dodatna podr┼íka potencijalnim korisnicima ovih sredstava, objavljuju se spiskovi lokalnih samouprava i op┼ítinskih jedinica koje su deo ovog projekta. Na spiskovima se nalaze internet adrese na kojima su objavljeni javni pozivi za ovaj projekat, kao i mesta na kome se mogu dobiti sve dodatne informacije ili podneti ┼żalbe, ukoliko se uka┼że takva potreba.

Sva eventualna pitanja, dodatne informacije, ┼żalbe neophodno je dostaviti pisanim, elektronskim putem ili pozivom na telefon lokalne samouprave. Obrasci, neophodna dokumenta, kao i kontakt telefoni nalaze se ovde kao Lista lokalnih samouprava i op┼ítinskih jedinica koje u─Źestvuju u realizaciji ovog projekta.

Usled nedobijanja odgovora od lokalne samuprave ili ukoliko stranka smatra da je isti neodgovaraju─çi, dodatne informacije ili ┼żalbu mo┼że uputiti centralnom┬á pultu za informacije i ┼żalbe.Kontakt podaci se nalaze u dokumentu ┼Żalbeni mehanizam za projekat.

Sve dodatne informacije nalaze se na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike .