Connect with us
Intervju

Reč urednice: Sigurnim koracima u 2021. godinu

Verujem da niko od nas, na početku godine, nije slutio da će svet bukvalno stati i da će to biti naša nova realnost. Godina je počela za nas tako uobičajno, a opet pompezno. Imali smo milion planova i ideja i mislili smo da nam je nebo granica. Onda je došao mart – prvi slučaj zaraze virusom Korona u Srbiji, pa drugi, treći… Nakon toga je uvedeno vanredno stanje, a mi smo radili od kuće ne sluteći da će nem ovaj ludi virus „organizovati“ celu godinu. Scenario se promenio u trenutku, na svu sreću svi smo se nekako prilagodili.

Međutim, ne kaže se džabe da sve u životu zavisi od nas, isključivo! I presrećni smo što smo se upravo tom vizijom vodili mi u redakciji, od marta 2020.godine. Napravili smo naš scenario i živeli svoj film. Pazili smo jedni na druge, radili vredno, punom parom i rezultat naše odgovornosti i predanosti je i ovo januarsko izdanje časopisa.

U novu 2021. godinu ulazimo sigurnim koracima na čak rekordnih 156 stranica, nikada većim brojem klijenata i sa još kvalitetnijim sadržajem koji su prepoznali naši čitaoci i klijenti. GRENEF koji je pred vama „puca“ koliko je dobar i to zahvaljujući sve većem broju stručnjaka koji pišu za nas, klijentima kojih iz broja u broj ima sve više, kao i našem sjajnom timu koji sve to na kraju sa uživanjem pakuje između korica.

NOVO izdanje časopisa GRENEF možete čitati i online klikom na LINK

U ovom broju čitaćete intervju sa prof.dr Goranom Mladenović, dipl.inž. sa Građevinskog fakulteta iz Beograda koji je govorio o kvalitetu asfalta i stanju puteva u Srbiji, tekst prof. dr Miomira Mijića stručnjak za akustiku, prof. dr Dragan Škobalj je pisao o Ekorobotu koji je izuzetno važan za trenutnu situaciju u Srbiji, ali i svetu, a tu je i intervju sa Borisom Antonijevićem, stručnjakom za fasade iz kompanije „Baumit Serbia” d.o.o., tekst od dipl.inž.arh Nataše Komljenović u kojem objašnjava šta sve treba da znate pre kupovine placa. Marija Milošević je pisala o solarnim panelima, a odgovore na vaša pitanja o grejnim kablovima je dao Stig-Eikadel Andersen iz kompanije Nexans iz Norveške. Za nas u ovom broju pišu i arhitekta Danica Laćarac iz Nacionalne asocijacije zelenih krovova Srbije, Ranko Tomić – arhitekta koji je predstavio Gornji Milanovac, kao i arhitekta Aleksandar Popović i Tamara Grujić ispred humanog projekta „S Tamarom u akciji“.

GRENEF

GRENEF – br.12 – januar 2021. godine

Predstavili smo i dva sjajna projekta realizovana u Srbiji – porodična kuća u Rakovcu, studia Modelart Arhitekti, kao i jedinstveni koncept Showroom-a u Novom Sadu, arhitekte Sandre Luković iz Expansion Studia.

Zakoračili smo u 2021. godinu, sa željom da nam se „vrati život“ i sa snovima da zadržimo titulu najboljeg časopisa iz ove oblasti, koju nam je „dodelio“ dobar deo stručne javnosti. Verujemo da će nam okolnosti to dozvoliti da ispunimo naše snove, bez restriktivnih i bilo kakvih drugih mera. To želimo i Vama dragi prijatelji, saradnici i čitaoci.

Januar je savršen mesec za novi početak, pa neka tako i bude svuda oko nas.

Srećna Vam 2021. godina!

Dragana Rajkov, urednik izdanja

Dragana Rajkov potpis