Connect with us
Arhitektura

Baumit Life Challenge: Stručni žiri dodelio nagradu za najbolju fasadu Evrope

Baumit Life Challenge je takmičenje na kojem se svake druge godine dodeljuju nagrade za najbolje Baumit fasade u Evropi. Pored javnog glasanja, sve projekte iz 26 zemalja ocenjuje stručni žiri koji bira nominovane za finalni događaj.

Finale Life Challenge 2020/2021 takmičenja ove godine mogli ste da pratite putem Baumit sajta. Stručni žiri je dodelio Life Challenge nagradu za najbolju fasadu Evrope, kao i nagrade za pobedničke projekte u 6 kategorija!

Nagradu za najbolju fasadu Evrope osvojio je MO Muzej iz Litvanije, projekat ā€œStudio Libeskindā€ i ā€œDo Architectsā€, sa upečetljivom strukturom fasade u belim nijansama iz Baumit Life palete, u kombinaciji sa staklenim panelima.

Vlasnik Baumita gospodin Rober Å mid, izrazio je posebnu zahvalnost partnerima, saradnicima, kao i predstavnicima međunarodnog žirija, Å”to su uprkos izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, omogućili da se Baumit Life Challenge takmičenje održi uz rekordno učeŔće čak 386 projekata iz 26 zemalja Evrope!

Za Baumit u Srbiji, bila je posebna čast Å”to su se među prijavljenim projektima naÅ”li i mnogi domaći projekti, kao i to Å”to je projekat M3 odabran za finalstu u kategoriji Termalna obnova. Radujemo se sledećem Life Challenge takmičenju i prilici da na međunarodnom nivou istaknemo kreativnost domaćih arhitektonskih reÅ”enja.

Life Challenge

Life Challenge pobednik u kategoriji porodična kuća

Murgle Apartman

Murgle Apartments / Life Challange pobednik u kategoriji Stambena zgrada

Courtyards

The Courtyard / Life Challange pobednik u kategoriji Nestambeni objekat

Vivienda Alcoba

Vivienda Alcoba / Life Challange pobednik u kategoriji Termalna obnova

Secession

Secession / Life Challange pobednik u kategoriji Istorijska obnova

Rue Curial

Rue Curial / Life Challange pobednik u kategoriji Zadivljeni teksturom

www.baumit.com
BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs