Connect with us
Materijali

Austrotherm Uniplatte┬« – plo─Źa za zavr┼íne radove u mokrim ─Źvorovima

Srpski lider u proizvodnji i u prometu termoizolacionih plo─Źa od EPS-a (stiropor) i XPS-a (ekstrudirani polistiren) nudi u svojoj distributivnoj paleti i ovaj specifi─Źan proizvod.

Idealan proizvod za ugradnju u kupatilima i kuhinjama

Austrotherm Uniplatte┬« je plo─Źa izra─Ĺena na bazi ekstrudiranog polistirena (XPS), obostrano oblo┼żena tankim povr┼íinskim slojem (malterska sme┼ía) ve─ç armiranim tekstilno-staklenom mre┼żicom. Re─Ź je o vi┼íenamenskoj plo─Źi koja se primarno ugra─Ĺuje u ÔÇ×mokre ─ŹvoroveÔÇť u objektu ÔÇô u kupatila i kuhinje ÔÇô s obzirom da ona, osim ┼íto dobro zaptiva vlagu, predstavlja istovremeno i nose─çi sloj za kerami─Źku oblogu (kerami─Źke plo─Źice).

Austrotherm Uniplatte┬« je plo─Źa izra─Ĺena na bazi ekstrudiranog polistirena (XPS)

Austrotherm Uniplatte┬« je plo─Źa izra─Ĺena na bazi ekstrudiranog polistirena (XPS)

Austrotherm Uniplatte┬« se isporu─Źuje u debljinama od 4 mm pa sve do 120 mm. Tanje plo─Źe (4 mm i 6 mm) su dimenzija 1300 mm x 600 mm, a sve ostale su dimenzija 2600 mm x 600 mm. Osim klasi─Źnih plo─Źa postoje i ugaoni profili (ÔÇ×LÔÇť ili ÔÇ×UÔÇť) razli─Źitih dimenzija stranica profila, a svi su visine 2600 mm, ┼íto je uobi─Źajena visina eta┼że u stambeno-poslovnim objektima.

Ovaj proizvod se koristi za oblaganje zidova i podova u novogradnji ili pri sanaciji, zatim za izradu pregradnih zidova, ormari─ça, regala ili stepenica u kuhinjama ili kupatilima, za oblaganje cevi i instalacija itd.

Plo─Źe su idealno ravne i preciznih dimenzija, odlikuju se visokom pritisnom ─Źvrsto─çom i kvalitetnim zaptivanjem vlage, sjajnim termoizolacionim svojstvima (kao i svaka plo─Źa od XPS-a), postojane su na smrzavanje, a s obzirom na malu te┼żinu i na jednostavno isecanje i oblikovanje vrlo su lagane za manipulaciju.

Austrotherm Uniplatte┬« se jo┼í uvek ne proizvodi u Srbiji, ve─ç se uvozi iz XPS-fabrike u Austriji. Proizvod je detaljno predstavljen na kompanijskoj veb stranici www.austrotherm.rs, a osim odgovaraju─çe bro┼íure posve─çene ovom proizvodu (koja se pronalazi u rubrici ÔÇ×DownloadÔÇť), tu su i dva video priloga (u rubrici ÔÇ×Info-zonaÔÇť) u kojima je predstavljena ┼íiroka prakti─Źna primena ovog proizvoda.

AUSTROTHERM d.o.o. predstavni┼ítvo za Beograd (kancelarija za marketin┼íko-tehni─Źku podr┼íku)
Ar─Źibalda Rajsa 27, 11030 Beograd
T. +381 11 2369 280
office-beograd@austrotherm.rs
www.austrotherm.rs