Connect with us

Materijali

Austrotherm Uniplatte® – ploča za završne radove u mokrim čvorovima

Objavljeno

:

Austrotherm Uniplatte® - ploča za završne radove u mokrim čvorovima

Srpski lider u proizvodnji i u prometu termoizolacionih ploča od EPS-a (stiropor) i XPS-a (ekstrudirani polistiren) nudi u svojoj distributivnoj paleti i ovaj specifičan proizvod.

Idealan proizvod za ugradnju u kupatilima i kuhinjama

Austrotherm Uniplatte® je ploča izrađena na bazi ekstrudiranog polistirena (XPS), obostrano obložena tankim površinskim slojem (malterska smeša) već armiranim tekstilno-staklenom mrežicom. Reč je o višenamenskoj ploči koja se primarno ugrađuje u „mokre čvorove“ u objektu – u kupatila i kuhinje – s obzirom da ona, osim što dobro zaptiva vlagu, predstavlja istovremeno i noseći sloj za keramičku oblogu (keramičke pločice).

Austrotherm Uniplatte® je ploča izrađena na bazi ekstrudiranog polistirena (XPS)

Austrotherm Uniplatte® je ploča izrađena na bazi ekstrudiranog polistirena (XPS)

Austrotherm Uniplatte® se isporučuje u debljinama od 4mm pa sve do 120mm. Tanje ploče (4 mm i 6 mm) su dimenzija 1300 mm x 600 mm, a sve ostale su dimenzija 2600 mm x 600 mm. Osim klasičnih ploča postoje i ugaoni profili („L“ ili „U“) različitih dimenzija stranica profila, a svi su visine 2600 mm, što je uobičajena visina etaže u stambeno-poslovnim objektima.

Ovaj proizvod se koristi za oblaganje zidova i podova u novogradnji ili pri sanaciji, zatim za izradu pregradnih zidova, ormarića, regala ili stepenica u kuhinjama ili kupatilima, za oblaganje cevi i instalacija itd.

Ploče su idealno ravne i preciznih dimenzija, odlikuju se visokom pritisnom čvrstoćom i kvalitetnim zaptivanjem vlage, sjajnim termoizolacionim svojstvima (kao i svaka ploča od XPS-a), postojane su na smrzavanje, a s obzirom na malu težinu i na jednostavno isecanje i oblikovanje vrlo su lagane za manipulaciju.

Austrotherm Uniplatte® se još uvek ne proizvodi u Srbiji, već se uvozi iz XPS-fabrike u Austriji. Proizvod je detaljno predstavljen na kompanijskoj veb stranici www.austrotherm.rs, a osim odgovarajuće brošure posvećene ovom proizvodu (koja se pronalazi u rubrici „Download“), tu su i dva video priloga (u rubrici „Info-zona“) u kojima je predstavljena široka praktična primena ovog proizvoda.

AUSTROTHERM d.o.o.
predstavništvo za Beograd
(kancelarija za marketinško-tehničku podršku)
Arčibalda Rajsa 27, 11030 Beograd
T. +381 11 2369 280
office-beograd@austrotherm.rs
www.austrotherm.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno