Connect with us

Enterijer

Brend redefiniše prostor – SQUARE AFFAIR

Objavljeno

:

Jovan Milivojević,

INTERVJU: JOVAN MILIVOJEVIĆ, direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

GOSPODINE MILIVOJEVIĆU, U PROTEKLOM PERIODU UPOZNALI STE NAS SA FENOMENALNIM REZULTATIMA KOJI SU OBELEŽILI 2017. GODINU. ONO ŠTO NAS ZANIMA JESTE ŠTA STE PRIPREMILI ZA 2018. GODINU I SA KOJIM NOVITETIMA ULAZITE U NOVU SEZONU?

Rekordni poslovni rezultati koje smo postigli tokom 2017. godine za nas su samo jedan stepenik više, i podsećanje na to da uvek moramo biti bolji, pre svega od sebe samih. Postavili smo visoke standarde u svim segmentima poslovanja, i pred nama je sada zadatak da opravdamo lidersku poziciju i popnemo se za još jednu lestvicu više.

Upravo je zato Keramika Kanjiža u 2018. godinu ušla sa brojnim novitetima. Pre svega, u redovnu proizvodnju uveli smo nove mašine, od kojih smo posebno ponosni na dve prese jačine 5.000 tona, kojima se može pohvaliti samo nekolicina proizvođača u Evropi. Zahvaljujući njima, na tržište u 2018. godini izlazimo sa pločicama čuvenog Gres Porcelain kvaliteta i velikih dimenzija. Naš prodajni asortiman se proširio, i sada u našem portfoliju imamo atraktivne dimenzije među kojima su za pod 20×80, 30×60, 15×60, 60×60, 45×45 i za zid 20×60.
Osim novog kvaliteta i dimenzija, dodatno smo razvili naše dekore i dizajn, među kojima su apsolutne zvezde naše replike prirodnih i građevinskim materijala.

Sve ovo je dodatno unapređeno optičko laserskom kontrolom kvaliteta, koja detektuje i najmanje imperfekcije. Zahvaljujući tome, mi danas klijentima isporučujemo isključivo savršenstvo.

JOVAN MILIVOJEVIĆ direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

JOVAN MILIVOJEVIĆ, direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

OSIM NOVIH DIMENZIJA I DIGITALIZOVANE PROIZVODNJE, PRIMETILI SMO I DA SU VAŠI DIGITAL PROFILI PROŠLI FAZU RENOVIRANJA. SVI SMO IŠČEKIVALI DA VIDIMO O ČEMU SE RADI. RECITE NAM NEŠTO VIŠE O TOME?

Nov proizvodni portfolio, unapređen dizajn i kvalitet, doveli su do toga da smo postavili i nove poslovne ciljeve. Ideja nam je da povećamo prodaju, zadržimo procenat izvoza od 50% i otvorimo nova tržišta sa akcentom na zapadnu Evropu. Sve ovo je pratilo i ozbiljno istraživanje domaćih i evropskih potrošača. Došli smo do zaključka da se zahvaljujući rapidnoj ekspaniziji društvenih mreža i protoka informacija online, domaći potrošači ni najmanje ne razlikuju od inostranih. Svi oni podrazumevaju kvalitet proizvoda, tržišta su puna najrazličitije ponude. Ono što žele jeste pametna kupovina, osećaj posebnosti, kao i da proizvodi budu fokusirani na njihove potrebe, životni stil i navike.

Različite namene novih formata i dezena, i širokim spektrom njihovog kombinovanja, brend postaje pouzdan partner ličnih potreba kupaca i njihovog životnog stila. Brend je evoluirao prateći svetske trendove u svim segmentima i otvorio nove mogućnosti za redefinisanje prostora. Tako je nastalo i novo ime – Square Affair.

Novo ime brenda sada kupcima obećava avanturu uređenja prostora i beskrajne mogućnosti iskazivanja ličnih afiniteta. Sa druge strane, engleski naziv daje prizvuk internacionalnog brenda, što je postalo važno kako domaćem potrošaču tako i kupcima širom Evrope.

Sa ponosom mogu da kažem da smo naišli na veliki broj pozitivnih reakcija. Sada nastavljamo dalje i krećemo u aktivnu kampanju promocije, kako novog imena tako i novih proizvoda.

JOVAN MILIVOJEVIĆ direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

JOVAN MILIVOJEVIĆ, direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

VI STE OVE SEZONE „NAPALI“ TRŽIŠTE SVIM SNAGAMA – OTVARATE I SHOWROOM U BEOGRADU. KOJI SU VAŠI CILJEVI I ŠTA OČEKUJETE OD OVE AKTIVNOSTI?

Nov proizvodni portfolio za nas znači i nove mogućnosti i ciljeve. Pre svega, u domenu projekata, za koje do ove godine nismo imali adekvatan proizvod. Sada, kada proizvodimo pločice gres kvaliteta, želimo da pokažemo arhitektama i investitorima šta sve možemo da im ponudimo, ali i na koji način možemo da personalizujemo proizvodnju za njihove potrebe.

Veliku ulogu u ovom poduhvatu ima i dizajnerski tim – novi dizajn proizvoda su razvili besprekorno, pažljivo prateći inpute našeg komercijalnog sektora, i sada imamo mnogo veću ponudu dekora, pogotovo onih koji su namenjeni projektima kako za stambene tako i za poslovne objekte. Showroom je bio logičan sledeći korak jer se pokazala potreba za mestom gde ćemo ugostiti arhitekte, investitore i naše najveće kupce i partnere. Ovde će im biti omogućeno da na licu mesta pogledaju kompletan asortiman, raspitaju se o tehničkim karakteristikama, atestima, ali i personalizaciji proizvoda za određen projekat. Uz to, uvek će moći da dožive virtuelnu turu kroz našu fabriku, a pripremamo i posebnu aplikaciju koja će dosta pomoći u odabiru pločica za određene vrste prostora.

OSIM USPEŠNOG POSLOVANJA, VI STE KOMPANIJA POZNATA PO TOME ŠTO BRINETE O ZAJEDNICI U KOJOJ POSLUJETE. MOŽETE LI NAM REĆI NEŠTO VIŠE O TOME?

Osim što smo u proteklih nekoliko godina posebnu pažnju posvetili društveno-odgovornom poslovanju i donacijama, dodatno smo se fokusirali na energetsku efikasnost proizvodnog pogona i zaštitu životne sredine. Značajna finansijska sredstva su uložena u sisteme za prečišćavanje otpadne vode u fabrici i njeno ponovno vraćanje u proizvodni pogon kao tehničku vodu. Uz to, postavili smo i sistem za korišćenje viška toplotne energije koju emituju peći pri proizvodnji, pa se tako svi delovi fabrike greju, koristeći već postojeću „otpadnu“ toplotu, koja ne ide u atmosferu, već je mi vraćamo u upotrebu.

Upravo zato smo postali prvi proizvođač pločica koji je dobio IPPC integrisanu dozvolu poslovanja Sekretarijata za Urbanizam i zaštitu životne sredine. Osim toga, svi naši proizvodi su ekološki što potvrđuje i eko znak „Prijatelj životne sredine“, na koji smo veoma ponosni.

Kompanija će nastaviti da se razvija u ovom pravcu, jer smatramo da su zajednica i okolina u kojoj poslujemo jednako važan segment kao poslovni rezultati i prihodi.

KERAMIKA KANJIŽA doo
Horgoški put BB, 24420 Kanjiža, Srbija
Tel: +381 (0) 24 874-211
E: kontakt@keramikakanjiza.com
W: www.keramikakanjiza.com
FB: Keramika Kanjiža

Advertisement
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Enterijer

Sajam nameštaja u Beogradu – utisci posetilaca

Objavljeno

:

Od

Sajam nameštaja u Beogradu

57. Sajam nameštaja u Beogradu počeo je 5. i traje do nedelje, 10. novembra 2019.

Šestodnevni regionalni i evropski događaj koji okuplja poslovne ljude, kompanije posvećene inovacijama, vrhunskom dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja, ali i mlade dizajnere koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu – Sajam je mesto koje postaje bitna tačka susreta svih koji su povezani sa industrijom nameštaja, ali i onih koji su zainteresovani za nju. Beogradski Sajam je manifestacija na kojoj posetioci mogu da vide najbolja i najsavremenija rešenja u oblasti industrije nameštaja.

Štand Belgrade Waterfront

Štand Belgrade Waterfront

Najbitniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja – 57. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 57. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije – biće mesto susreta proizvođača nameštaja i distributera, dizajnera, inženjera, arhitekata i šire javnosti. Ovogodišnje izdanje stavlja u fokus proizvođače i kompanije okrenute proverenim vrednostima, kao i mlade snage u usponu.

Tim časopisa GRENEF-GRAĐEVINARSTVO I ENERGETSKA EFIKASNOST od samog početka svog nastanka, svoja izdanja promoviše upravo na ovom mestu i prati rad ovog sajma, kao i komentare ljudi koji isti posećuju. Ono što smo odmah primetili je definitivno veći broj izlagača i, svakako, veći broj onih koji su odlučili da baš na ovom mestu da pokažu svoje mogućnosti što se tiče dizajna. Tako se i na ovom sajmu mogao videti veliki broj kreveta, dušeka, komoda i uopšte svega onoga čime biste mogli oplemeniti svoj životni prostor. Neretko ćete videti već decenijama ponovljene dezene i idejna rešenja – do danas ti neautentični, rogobatni i neprivlačnih boja komadi imaju svoje kupce koji, pretpostavljamo, isti predmet uzimaju motivisani lakim uklapanjem u postojeći enterijer. Ipak, oni koji su u mogućnosti da svoj dom urede ili renoviraju po sopstvenoj želji, na sajmu zaista mogu da dobiju inspiraciju i da odaberu neke od komada od kojih zastaje dah – bilo da je reč o interesantnim, po visini podesivnim stočićima, neobičnoj rasveti ili čupavim tabureima koji, osim što su funkcionalni i ne zauzimaju mnogo prostora, mogu potpuno da promene izgled prostorije i momentalno unesu notu neočekivanog i nesvakidašnjeg.

Sajam nameštaja Beograd

Sajam nameštaja, Beograd, 57. po redu

Tako smo na samom Sajmu anketirali naše sugrađane koji su iz raznoraznih razloga odlučili da baš na ovom mestu kupe neki novi komad nameštaja, ili barem dobiju ideju kako bi mogli da srede svoj prostor kada to bude došlo na red.

Beograđanka Milica Janjušević bila je naš sledeći sagovornik i evo šta nam je ona rekla o ovom Sajmu: „Većina izlagača koja proizvodi u Srbiji nameštaj izvozi i prodaje u nekim drugim zemljama. Kvalitet ponude imamo i u dizajnu i u materijalima i tehnikama proizvodnje, ali svaki komad izgleda nedostižno kupiti i uneti u stan. Garniture su prevelike, trpezariski stolovi predimenzionisani… razlike između proizvođača i njihovih stilove su ogromne, ima nameštaja za svačiji ukus. Međutim, ono što se meni dopalo je bilo preskupo za moj džep.“

Sreli smo arhitektu iz Novog Sada, Milana Novakovića, koji nam je rekao svoje utiske o Sajmu i uporedio ga sa onima iz ranijih godina. Ono što je naš sagovornik primetio je tendencija da se stavi akcenat na prirodne materijale, drvo i gvožđe i da je njihova kombinacija dala tu notu unikatnosti svakom komadu. Ipak, ono što je registovao kao zamerku je popust koji bi imao svoju pravu svrhu da je dat na nameštaj koji je u trendu, a ne na komade koji su ostali na lageru. Retki su oni koji na ovom Sajmu, po zaista povoljnijom ceni, nude novitete.

Jedan od štandova na Sajmu nameštaja u Beogradu

Jedan od štandova na Sajmu nameštaja u Beogradu

Dragana Kuzmanović, studenkinja iz Niša, rekla nam je svoj doživljaj Sajma nameštaja s obzirom da je ona isti posetila prvi put. „Ono što bih navela kao glavni nedostatak jeste to što se mnogi izlagači nisu usudili da kreiraju vizuelno efektan nameštaj, te na istom nedostaje broj onih koji su angažovali talentovanog i iskusnog dizajnera koji bi mogao da ponudi kupcima novine koje bi bile u svemu suprotne od onoga što smo do sada imali prilike da vidimo. Verujem da je to, bar jednim delom, posledica ekonomske situacije u našoj zemlji. Naime, kako smo čuli od nekoliko izlagača koji imaju vrhunski nameštaj i čije su cene daleko iznad prosečnih, problem nastaje kada je potrebno objasniti iz kog razloga je stolica koju nude čak 5 puta skuplja u odnosu na stolicu konkurenta, a u oba slučaja je reč o istom predmetu. Izgleda da kod nas još uvek vlada uverenje da je stolica prosto samo stolica, te samim tim, nažalost, dobar deo stanovništva naše zemlje nije ni spreman na nešto novo, drugačije, ekskluzivnije, pa i skuplje. Ipak, primetan je zaokret ka inovacijama i autentičnim notama, stoga bismo svim izlagačima poželeli da pronađu hrabrost i motivaciju i uspuste se u poduhvate koji će nas naredne godine naprosto očarati – jer ja znam i verujem da oni to i mogu da urade.“

Nastavi sa čitanjem

Arhitektura

Restoran italijanskog šmeka u Beogradu – The pijaca

Objavljeno

:

Restoran italijanskog šmeka u Beogradu - The pijaca

THE PIJACA
Autor: A4 STUDIO
Lokacija: Vojvode Dovezenskog 4, Beograd
Površina: 220m2
Godina: 2019.
Fotografije: Miloš Martinović

Restoran bi trebalo da bude oaza, iliti mirno mesto na koje smo došli da pobegnemo od hladnih i formalnih prostorija u kojima zbog posla obitavamo i više nego što bismo želeli. U skladu sa ovim postulatom A4 studio je projektovao jedno takvo mesto u glavnom gradu koje odgovara na potrebe savremenog poslovnog čoveka koji želi da bude okružen prirodnim materijalima uz raznolikost pojedinih delova restorana.

Sam restoran se sastoji iz dve etaže – suterena i visokog prizemlja. Dok su u suterenu smešteni kuhinja, toaleti i tehničke prostorije, visoko prizemlje mesto je na kojem se nalazi restoran.

Prostor restorana sastoji se iz dva segmenta koji su funkcionalno objedinjeni. Ipak, u nameri da što bolje iskoriste prostor koji im je bio na raspolaganju, tim A4 studija uneo je određene promene koje su dodale još jedan prostor za goste restorana koji bi im bi na raspolaganju tokom cele godine. Naime, u zatečenom stanju, prvi manji deo bio je predviđen za restoran, dok je drugi bio samo delimično natkrivena bašta. Upravo taj prostor predviđen za baštu bio je veoma insprativan i kvalitetan pa je uz pomoc investitora pomenuti tim odlučio da i tu napravi prostor koji će funkcionisati preko cele godine, a ne samo u sezonskom periodu.

Sam projekat imao je u startu određene limite u smislu zatečenog stanja – obradom zidova, plafona, elektroinstalacijama i podom (liveni teraco) koji je zadržan jer se uklapao u samu ideju. Ostali segmenti enterijera su “upakovani” u “scenografiju” koju je zamislio tim A4 studija s tim da je osmišljeno tako da u svakom trenutku investitor može da vrati prvobitno stanje.

Restoran italijanskog šmeka u Beogradu - The pijaca

Restoran italijanskog šmeka u Beogradu – The pijaca / foto: Miloš Martinović

Enterijer je moderan, sa elementima industrijskog dizajna i ležernog šmeka italijanskih restorana. Velika visina, puno svetlosti i zelenila u drugom delu restorana daje osećaj velike staklene bašte, dok kružni kamin, na kojem se može sedeti dodatno doprinosi atraktivnosti celokupnog prostora. Sve ovo zajedno – više tipova sedenja, različiti ambijenti, kao i različiti nivoi rasvete omogućavaju da restoran bude i dnevnog i noćnog tipa.

Površina zatvorenog prostora restorana je 205m2 (cela etaža u visokom prizemlju), površina kuhinje, tehničkih prostorija i sanitarnih čvorova je 205m2 (cela etaža u suterenu) i površina otvorene bašte je 40m2. Materijali koji su korišteni su drvo i čelik u najvećem procentu, a ima i dosta stakla.

Prilikom projektovanja tim A4 studija želeo je da ostvari fluidnost prostora, kao i mogućnost da stvori jedinstven enterijer kroz različite ambijente uz mogućnost da se u svakom trenutku i na svakoj poziciji gost oseća prijatno. Svi upotrebljeni materijali su visoko kvalitetni, zanatski vrhunski obrađeni, a sve tekstilne površine napravljene isključivo od prirodnih materijala.

Nastavi sa čitanjem
Advertisement

Fasade

Izdvajamo

Popularno

Instagram - pratite nas