Connect with us
Enterijer

Brend redefiniše prostor – SQUARE AFFAIR

INTERVJU: JOVAN MILIVOJEVIĆ, direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

GOSPODINE MILIVOJEVIĆU, U PROTEKLOM PERIODU UPOZNALI STE NAS SA FENOMENALNIM REZULTATIMA KOJI SU OBELEŽILI 2017. GODINU. ONO ŠTO NAS ZANIMA JESTE ŠTA STE PRIPREMILI ZA 2018. GODINU I SA KOJIM NOVITETIMA ULAZITE U NOVU SEZONU?

Rekordni poslovni rezultati koje smo postigli tokom 2017. godine za nas su samo jedan stepenik više, i podsećanje na to da uvek moramo biti bolji, pre svega od sebe samih. Postavili smo visoke standarde u svim segmentima poslovanja, i pred nama je sada zadatak da opravdamo lidersku poziciju i popnemo se za još jednu lestvicu više.

Upravo je zato Keramika Kanjiža u 2018. godinu ušla sa brojnim novitetima. Pre svega, u redovnu proizvodnju uveli smo nove mašine, od kojih smo posebno ponosni na dve prese jačine 5.000 tona, kojima se može pohvaliti samo nekolicina proizvođača u Evropi. Zahvaljujući njima, na tržište u 2018. godini izlazimo sa pločicama čuvenog Gres Porcelain kvaliteta i velikih dimenzija. Naš prodajni asortiman se proširio, i sada u našem portfoliju imamo atraktivne dimenzije među kojima su za pod 20×80, 30×60, 15×60, 60×60, 45×45 i za zid 20×60.
Osim novog kvaliteta i dimenzija, dodatno smo razvili naše dekore i dizajn, među kojima su apsolutne zvezde naše replike prirodnih i građevinskim materijala.

Sve ovo je dodatno unapređeno optičko laserskom kontrolom kvaliteta, koja detektuje i najmanje imperfekcije. Zahvaljujući tome, mi danas klijentima isporučujemo isključivo savršenstvo.

JOVAN MILIVOJEVIĆ direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

JOVAN MILIVOJEVIĆ, direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

OSIM NOVIH DIMENZIJA I DIGITALIZOVANE PROIZVODNJE, PRIMETILI SMO I DA SU VAŠI DIGITAL PROFILI PROŠLI FAZU RENOVIRANJA. SVI SMO IŠČEKIVALI DA VIDIMO O ČEMU SE RADI. RECITE NAM NEŠTO VIŠE O TOME?

Nov proizvodni portfolio, unapređen dizajn i kvalitet, doveli su do toga da smo postavili i nove poslovne ciljeve. Ideja nam je da povećamo prodaju, zadržimo procenat izvoza od 50% i otvorimo nova tržišta sa akcentom na zapadnu Evropu. Sve ovo je pratilo i ozbiljno istraživanje domaćih i evropskih potrošača. Došli smo do zaključka da se zahvaljujući rapidnoj ekspaniziji društvenih mreža i protoka informacija online, domaći potrošači ni najmanje ne razlikuju od inostranih. Svi oni podrazumevaju kvalitet proizvoda, tržišta su puna najrazličitije ponude. Ono što žele jeste pametna kupovina, osećaj posebnosti, kao i da proizvodi budu fokusirani na njihove potrebe, životni stil i navike.

Različite namene novih formata i dezena, i širokim spektrom njihovog kombinovanja, brend postaje pouzdan partner ličnih potreba kupaca i njihovog životnog stila. Brend je evoluirao prateći svetske trendove u svim segmentima i otvorio nove mogućnosti za redefinisanje prostora. Tako je nastalo i novo ime – Square Affair.

Novo ime brenda sada kupcima obećava avanturu uređenja prostora i beskrajne mogućnosti iskazivanja ličnih afiniteta. Sa druge strane, engleski naziv daje prizvuk internacionalnog brenda, što je postalo važno kako domaćem potrošaču tako i kupcima širom Evrope.

Sa ponosom mogu da kažem da smo naišli na veliki broj pozitivnih reakcija. Sada nastavljamo dalje i krećemo u aktivnu kampanju promocije, kako novog imena tako i novih proizvoda.

JOVAN MILIVOJEVIĆ direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

JOVAN MILIVOJEVIĆ, direktor prodaje i marketinga kompanije “Square Affair Keramika Kanjiža”

VI STE OVE SEZONE „NAPALI“ TRŽIŠTE SVIM SNAGAMA – OTVARATE I SHOWROOM U BEOGRADU. KOJI SU VAŠI CILJEVI I ŠTA OČEKUJETE OD OVE AKTIVNOSTI?

Nov proizvodni portfolio za nas znači i nove mogućnosti i ciljeve. Pre svega, u domenu projekata, za koje do ove godine nismo imali adekvatan proizvod. Sada, kada proizvodimo pločice gres kvaliteta, želimo da pokažemo arhitektama i investitorima šta sve možemo da im ponudimo, ali i na koji način možemo da personalizujemo proizvodnju za njihove potrebe.

Veliku ulogu u ovom poduhvatu ima i dizajnerski tim – novi dizajn proizvoda su razvili besprekorno, pažljivo prateći inpute našeg komercijalnog sektora, i sada imamo mnogo veću ponudu dekora, pogotovo onih koji su namenjeni projektima kako za stambene tako i za poslovne objekte. Showroom je bio logičan sledeći korak jer se pokazala potreba za mestom gde ćemo ugostiti arhitekte, investitore i naše najveće kupce i partnere. Ovde će im biti omogućeno da na licu mesta pogledaju kompletan asortiman, raspitaju se o tehničkim karakteristikama, atestima, ali i personalizaciji proizvoda za određen projekat. Uz to, uvek će moći da dožive virtuelnu turu kroz našu fabriku, a pripremamo i posebnu aplikaciju koja će dosta pomoći u odabiru pločica za određene vrste prostora.

OSIM USPEŠNOG POSLOVANJA, VI STE KOMPANIJA POZNATA PO TOME ŠTO BRINETE O ZAJEDNICI U KOJOJ POSLUJETE. MOŽETE LI NAM REĆI NEŠTO VIŠE O TOME?

Osim što smo u proteklih nekoliko godina posebnu pažnju posvetili društveno-odgovornom poslovanju i donacijama, dodatno smo se fokusirali na energetsku efikasnost proizvodnog pogona i zaštitu životne sredine. Značajna finansijska sredstva su uložena u sisteme za prečišćavanje otpadne vode u fabrici i njeno ponovno vraćanje u proizvodni pogon kao tehničku vodu. Uz to, postavili smo i sistem za korišćenje viška toplotne energije koju emituju peći pri proizvodnji, pa se tako svi delovi fabrike greju, koristeći već postojeću „otpadnu“ toplotu, koja ne ide u atmosferu, već je mi vraćamo u upotrebu.

Upravo zato smo postali prvi proizvođač pločica koji je dobio IPPC integrisanu dozvolu poslovanja Sekretarijata za Urbanizam i zaštitu životne sredine. Osim toga, svi naši proizvodi su ekološki što potvrđuje i eko znak „Prijatelj životne sredine“, na koji smo veoma ponosni.

Kompanija će nastaviti da se razvija u ovom pravcu, jer smatramo da su zajednica i okolina u kojoj poslujemo jednako važan segment kao poslovni rezultati i prihodi.

KERAMIKA KANJIŽA doo
Horgoški put BB, 24420 Kanjiža, Srbija
Tel: +381 (0) 24 874-211
E: kontakt@keramikakanjiza.com
W: www.keramikakanjiza.com
FB: Keramika Kanjiža