Connect with us
Arhitektura

653 Bergen Street – još jedan fenomenalni objekat u Njujorku

653 Bergen Street, Prospect Heights, Bruklin

Kao jedna od najbrže rastućih, progresivnih četvrti njujorka, Bruklin sve više postaje centar razvoja eksluzivnih rezidencijalnih projekata namenjenih savremenom životu i smeštaju turista. Trenutno najsnažnija tačka alternativnog talasa i središte sastajanja ispunjen je malim prodavnicama, galerijama, pabovima, barovima i poznatim coffee shopovima.

Deo četvrti Bruklina koji je tokom prethodne dve decenije doživeo pravu renesansu, ali i ostao poznat po zelenilu, sa bogatom kulturnom scenom, šarmantnom mešavinom fasada od opeke i savremenih luksuznih kondominijuma, kao i po prihvatanju različitog svakako je Prospect Heights.

Predstavljanje projekta
653 Bergen Street, Prospect Heights, Bruklin

Pored fantastičnih, svetlih enterijera, pažnju svakako privlači i spoljni izgled koji svojim dizajnom izdvaja ovaj objekat od okolnih. Izveden je u modernom, avantgardnom stilu posebno naglašenim Aluminik CS55 aluminijumskom ostakljenom fasadom kombinovanom sa LINEAL prozorskim elementima, što posebno dolazi do izražaja na uličnoj strani kojom preovlađuju svedene, jasne geometrijske forme.

Dizajn enterijera ovog prestižnog objekta koji se sastoji od svega 7 rezidencija potpisao je renomirani studio CL-OTH Design Studio iz Bruklina, poznat po kreiranju toplih, modernih prostora za udoban život. Svaka stambena jedinica prostire se preko cele etaže sa direktnim pristupom liftom, pokrivenom terasom i 2 privatna balkona.

Enterijeri su preplavljeni prirodnom svetlošću zahvaljujući LINEAL prozorima i balkonskim vratima velikih dimenzija, koji pored optimalnog prodora svetlosti obezbeđuju i izuzetnu izolaciju od buke, koja je od esencijalnog značaja u centralnim gradskim zonama koje su uvek pune života i bučne u svako doba dana i noći.

LINEAL sistemi za izradu energetski efikasnih prozora i vrata

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahteve savremene arhitekture-od čisto aluminijumskih sistema, preko BLOCK sistema sa skrivenim krilom do luksuznih aluminijum-drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude. Kao i svi Tehnomarket proizvodi, LINEAL sistem profila za proizvodnju prozora i vrata u potpunosti je dizajniran i proizveden u Tehnomarketu.

653 Bergen Street, Prospect Heights, Bruklin

Gotovi elementi u LINEAL THERM 77 sistemu, uz odličnu toplotnu izolaciju / foto: Tehnomarket d.o.o.

Gotovi elementi u LINEAL THERM 77 sistemu, uz odličnu toplotnu izolaciju i koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput Njujorka.

Pored početnih šest sistema u LINEAL grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gde ne postoji vizuelna razlika između fiksnih i otvorivih polja u elementu.

653 Bergen Street, Prospect Heights, Bruklin

INEAL sistem profila za proizvodnju prozora i vrata / foto: Tehnomarket d.o.o.

Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijumska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi sa dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslojnih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

Tehnomarket svojom serijom LINEAL i kapacitetom da odgovori na posebne zahteve klijenata sigurno je učvrstio poziciju na dinamičnom, zahtevnom njujorškom tržištu. Tim Tehnomarketa napominje da je ovo izuzetan uspeh, s obzirom da ne uvoze strane sisteme profila, već sa domaćim

stručnjacima u Srbiji razvijaju i proizvode sopstvene, dajući tako šansu mladom, motivisanom timu pokaže svoju kompetitivnost na svetskom tržištu.

 

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com