Connect with us
Arhitektura

653 Bergen Street ÔÇô jo┼í jedan fenomenalni objekat u Njujorku

Kao jedna od najbr┼że rastu─çih, progresivnih ─Źetvrti njujorka, Bruklin sve vi┼íe postaje centar razvoja eksluzivnih rezidencijalnih projekata namenjenih savremenom ┼żivotu i sme┼ítaju turista. Trenutno najsna┼żnija ta─Źka alternativnog talasa i sredi┼íte sastajanja ispunjen je malim prodavnicama, galerijama, pabovima, barovima i poznatim coffee shopovima.

Deo ─Źetvrti Bruklina koji je tokom prethodne dve decenije do┼żiveo pravu renesansu, ali i ostao poznat po zelenilu, sa bogatom kulturnom scenom, ┼íarmantnom me┼íavinom fasada od opeke i savremenih luksuznih kondominijuma, kao i po prihvatanju razli─Źitog svakako je Prospect Heights.

Predstavljanje projekta
653 Bergen Street, Prospect Heights, Bruklin

Pored fantasti─Źnih, svetlih enterijera, pa┼żnju svakako privla─Źi i spoljni izgled koji svojim dizajnom izdvaja ovaj objekat od okolnih. Izveden je u modernom, avantgardnom stilu posebno nagla┼íenim Aluminik CS55 aluminijumskom ostakljenom fasadom kombinovanom sa LINEAL prozorskim elementima, ┼íto posebno dolazi do izra┼żaja na uli─Źnoj strani kojom preovla─Ĺuju svedene, jasne geometrijske forme.

Dizajn enterijera ovog presti┼żnog objekta koji se sastoji od svega 7 rezidencija potpisao je renomirani studio CL-OTH Design Studio iz Bruklina, poznat po kreiranju toplih, modernih prostora za udoban ┼żivot. Svaka stambena jedinica prostire se preko cele eta┼że sa direktnim pristupom liftom, pokrivenom terasom i 2 privatna balkona.

Enterijeri su preplavljeni prirodnom svetlo┼í─çu zahvaljuju─çi LINEAL prozorima i balkonskim vratima velikih dimenzija, koji pored optimalnog prodora svetlosti obezbe─Ĺuju i izuzetnu izolaciju od buke, koja je od esencijalnog zna─Źaja u centralnim gradskim zonama koje su uvek pune ┼żivota i bu─Źne u svako doba dana i no─çi.

LINEAL sistemi za izradu energetski efikasnih prozora i vrata

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahteve savremene arhitekture-od ─Źisto aluminijumskih sistema, preko BLOCK sistema sa skrivenim krilom do luksuznih aluminijum-drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude. Kao i svi Tehnomarket proizvodi, LINEAL sistem profila za proizvodnju prozora i vrata u potpunosti je dizajniran i proizveden u Tehnomarketu.

653 Bergen Street, Prospect Heights, Bruklin

Gotovi elementi u LINEAL THERM 77 sistemu, uz odli─Źnu toplotnu izolaciju / foto: Tehnomarket d.o.o.

Gotovi elementi u LINEAL THERM 77 sistemu, uz odli─Źnu toplotnu izolaciju i koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m┬▓K, nude i izuzetnu za┼ítitu od buke (40dB), ┼íto je od posebnog zna─Źaja u urbanim sredinama poput Njujorka.

Pored po─Źetnih ┼íest sistema u LINEAL grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gde ne postoji vizuelna razlika izme─Ĺu fiksnih i otvorivih polja u elementu.

653 Bergen Street, Prospect Heights, Bruklin

INEAL sistem profila za proizvodnju prozora i vrata / foto: Tehnomarket d.o.o.

Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijumska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi sa dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslojnih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

Tehnomarket svojom serijom LINEAL i kapacitetom da odgovori na posebne zahteve klijenata sigurno je u─Źvrstio poziciju na dinami─Źnom, zahtevnom njujor┼íkom tr┼żi┼ítu. Tim Tehnomarketa napominje da je ovo izuzetan uspeh, s obzirom da ne uvoze strane sisteme profila, ve─ç sa doma─çim

stru─Źnjacima u Srbiji razvijaju i proizvode sopstvene, daju─çi tako ┼íansu mladom, motivisanom timu poka┼że svoju kompetitivnost na svetskom tr┼żi┼ítu.

 

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com