Connect with us
Enterijer

Enterijer kupatila i renoviranje – 6 „must have“ elemenata

Nedavni trend u dizajnu kupatila koji smo primetili da je enterijer kupatila skrenuo sa prakti─Źnijeg pristupa na vec╠üi naglasak ka osec╠üaju i estetici. Ljudi vi┼íe razmi┼íljaju o svojim kupatilima u smislu prostora ne samo da bi se pripremili za dan koji je pred nama, vec╠ü i kao o prostoru za opu┼ítanje – uto─Źi┼íte da pobegnemo od na┼íeg u┼żurbanog ┼żivota. Kao rezultat toga, vidimo da renoviranje kupatila dobija sve vi┼íe luksuzni osec╠üaj. Dana┼ínja moderna kupatila ne bi bila potpuna bez upadljivih zavr┼ínih obrada, modernih elemenata i dodataka poput spa sa savr┼íenom ravnote┼żom izme─Ĺu forme i funkcije.

U ovom tekstu predstavljamo vrhunske stvari za kupatilo koje su vam potrebne da biste renovirali kupatilo koje je prakti─Źno ali izgleda kao luksuzno uto─Źi┼íte. Sledec╠üi predmeti za kupatilo c╠üe u─Źiniti da se va┼íe kupatilo osec╠üa vi┼íe kao opu┼íteni raj, a da c╠üe i dalje pru┼żati funkcionalnost koja je potrebna svakom kupatilu.

Enterijer kupatila sa dekorativnim tapetama

Širok spektar proizvoda za opremanje enterijera / foto: Mega Concept d.o.o.

Enterijerski dodatak

Uklju─Źivanje dodatka u enterijer va┼íeg kupatila, bilo preko umivaonika ili kade, odli─Źan je na─Źin da utkate malo luksuza u sobu. Privezak za kupatilo mo┼że dodati notu li─Źnosti, kao i podr┼żati va┼í op┼íti stil kupatila ili temu i predstavlja jednostavan na─Źin da a┼żurirate izgled kupatila.

Savet za dizajn: Dekorativno osvetljenje iako je lak dodatak, ali mora biti dobro osmi┼íljeno i planirano u smislu bezbednosti. Preporuka je da svu rasvetu uvek mora da instalira licencirani elektri─Źar.

Moderno i elegantno kupatilo

Moderno i elegantno kupatilo / foto: Lisa Cohen

Kupatilski ormari─ç po meri i police

Ne postoji zamena za ormare i police ra─Ĺene po meri u renoviranju i enterijeru kupatila. Stolarija po meri c╠üe vam dati priliku da prilagodite sve svoje zahteve za odlaganje i skladi┼ítenje. Sa toliko li─Źnih dodataka za negu za ─Źuvanje, od pegle za ispravljanje kose do va┼íih omiljenih soli za kupanje i elektri─Źnih brija─Źa, va┼żno je da kreiratete pametna re┼íenja za skladi┼ítenje koja c╠üe vam pomoc╠üi da sve ┼íto koristite u svom kupatilu bude lako dostupno i van vidokruga. Ovo c╠üe pomoc╠üi da kreirate renovirano kupatilo koje je nenatrpano, ─Źisto i privla─Źno.

Enterijer kupatila u beloj boji

foto: Elouise Van Riet-Gray Photography

Tako─Ĺe mo┼żete da prilagodite svoje ormare i police tako da podr┼żavaju va┼í stil kupatila – od drveta prirodnog izgleda, klasi─Źnog ┼íejker stila do o┼ítrih belih minimalisti─Źkih vrata i polica – sa prilago─Ĺenom stolarijom izbor je va┼í. Uklju─Źite prilago─Ĺenu ni┼íu za tu┼íiranje ili ormari─ç za uredno sme┼ítanje predmeta za tu┼íiranje i kupanje koji se koriste svakodnevno, poput ┼íampona ili sredstva za pranje tela. Uvedite otvorene police za dodatno skladi┼ítenje i za prikaz predmeta za dekoraciju kupatila poput va┼íe omiljene biljke.

Savet za dizajn: Prilago─Ĺena zidna polica ne samo da c╠üe obezbediti preko potrebno skladi┼íte, vec╠ü c╠üe pomoc╠üi da se stvori iluzija prostora tako ┼íto ne zauzima dragoceni podni prostor u va┼íem kupatilu.

foto: James Geer Photography

foto: James Geer Photography

Tuš glava za kišne tuševe

S obzirom da kupatila postaju mesto za povla─Źenje i tra┼żenje mira, a ne mesto za ÔÇ×pranje i odlazakÔÇť, slavine i ure─Ĺaji koji nude iskustvo poput ÔÇ×banjeÔÇť su veoma tra┼żeni. Jedna od njih je glava ki┼ínog tu┼ía postavljena na plafon. Potpuno impresivno iskustvo, sve vi┼íe i vi┼íe vlasnika kuc╠üa se odlu─Źuje za ovu vrstu tu┼í glave za renoviranje kupatila.

Savet za dizajn: Glave za ki┼íne tu┼íeve imaju vec╠üi pre─Źnik i mnogo su ┼íire od standardne glave tu┼ía. To zna─Źi da morate da imate odgovarajuc╠üu koli─Źinu prostora za plafonsku glavu ki┼ínog tu┼ía u smislu visine i ┼íirine kako biste omoguc╠üili vi┼íak prskanja od tu┼íiranja.┬á

Fotografija preuzeta sa Domain.com

Fotografija preuzeta sa Domain.com

Zagrejani peškiri

Umotavanje u mekani topli zagrejani pe┼íkir nakon tu┼íiranja ili kupanja sada je ne┼íto u ─Źemu svako mo┼że da u┼żiva uz ┼íiroku lepezu grejanih tela za pe┼íkire dostupne za svaki bud┼żet. Ne samo da su odli─Źno re┼íenje za u┼ítedu prostora za skladi┼ítenje pe┼íkira, vec╠ü dolaze u ┼íirokom spektru dizajna i zavr┼ínih obrada koje odgovaraju svakom stilu kupatila.

Enterijer kupatila, ormari─ç sa kru┼żnim ogledalom

foto: Maree Homer Photography

Tehni─Źki aksesoari za enterijer kupatila

Pa┼żljivo planirano renoviranje enterijera kupatila c╠üe vam omoguc╠üiti da uklju─Źite strate┼íki postavljene punja─Źe i ┼ítekere za svoju tehniku i elektri─Źni pribor za kupatilo. Predmeti kao ┼íto su skriveni prekida─Źi i ┼ítekeri c╠üe ukloniti ru┼żne kablove i u─Źiniti da se va┼í prostor u kupatilu osec╠üa netrpan i da je rad u njemu zadovoljstvo.

Savet za dizajn: npr. iPad dr┼ża─Ź se mo┼że strate┼íki instalirati tako da mo┼żete bezbedno da strimujete svoju omiljenu emisiju dok se kupate ili pu┼ítate muziku u pozadini dok se spremate za svoj dan. Pametno ogledalo c╠üe tako─Ĺe upotpuniti va┼íe moderno renoviranje kupatila. Ogledalo koje ima funkciju odmagljivanja, infracrveni senzor za uklju─Źivanje/isklju─Źivanje i LED dimer funkciju pomo─çi ─çe u stvaranju raspolo┼żenja u va┼íem kupatilu.

foto: Kristina Soljo Photography

foto: Kristina Soljo Photography

Trendovi u kupatilu

Pobrinite se da enterijer kupatila i osnovne stavke budu u trendu. Ovo c╠üe osigurati da renoviranje va┼íeg kupatila ne zastari tako brzo. Samostojec╠üe kade se sada koriste kao delovi za izjave. Kori┼íc╠üenje samostojec╠üe kupke mo┼że vam pomoc╠üi da stvorite luksuznu ┼żari┼ínu ta─Źku za enterijer va┼íeg kupatila i pove┼żete svoj izgled. Toalet sa le─Ĺima do zida je manje glomazan od tradicionalnog toaleta i mo┼że pomoc╠üi u stvaranju iluzije prostora ─Źistim linijama i manjim otiskom.

foto: Lloyd Hartley Architects

foto: Lloyd Hartley Architects