Connect with us
Novosti

5 razloga zašto su kuće od kontejnera odlično rešenje

Ukoliko ste ikada pomislili da li su kontejneri dobar izbor kao određeni stambeni prostor, onda nastavite sa čitanjem, jer ćete shvatiti da pored pet navedenih, ima još mnogo razloga zašto su kuće od kontejnera jedan od najboljih izbora dostupnih danas na tržištu.

Svoj nastanak kontejneri vezuju za građevinu i gradilišta, u najvećoj meri, kao i za transportni saobraćaj, uglavnom brodski. Kako su u ovim nesvakidašnjim situacijama i okolnostima kontejneri pokazali veoma visok nivo kvaliteta, izdržljivosti, dugotrajnosti i sigurnosti, tako se njihova primena i raširila, pa ne postoje samo jedni, već nekoliko različitih vrsta kontejnera. Pored toga, uvek možete i konstruisati i osmisliti kontejner prema svojim potrebama, zahtevima i željama, posebno kada se radi o stambenim jedinicama, što u okviru svojih ponuda nude i Ekonomik kontejneri.

Ali, zašto su to kuće od montažnih kontejnera toliko dobre?

Brza izrada i postavljanje

Iako nije najvažniji razlog, vremenski faktor je često nešto što osobe nagoni na određene odluke u momentu. Kuće od kontejnera se vrlo brzo izrađuju, transportuju i montiraju. Od momenta kada dogovorite veličinu, opremu koju će kuća iamti, dodatne prostorije, pa do momenta kada se ona montira na adresi na kojoj to i želite, prolazi veoma kratak period. Period koji nije zamisliv kada govorimo o postavljanju montažnih kuća, a tek ne kada su u pitanju izgradnje bilo koliko velikih ili malih zidanih objekata.

Sve što je potrebno pripremiti jeste teren za postaavljanje, obezbediti priključke za struju i vodu i to je sve.

Princip „ključ u ruke“

Kada govorimo o vremenskim faktorima, ovo je još jedna ogromna prednost. Nakon postavljanja i potpunog montiranja, kao vlasnik dobijate ključ u ruke i kontejner je spreman za završno opremanje, čišćenje, odnosno za useljavanje. Nema dodatnih radova, nema unutrašnjih radova, jer je to sve montiranjem i završeno.

Da li je potrebna građevinska dozvola za kontejner?

Jedna od najvažnijih strana i prednosti u celokupnom procesu jeste ta što građevinska dozvola za kontejner nije potrebna. Zakoni koji se tiču gradnje i postavljanja objekata, kontejnere posmatraju kao privremene objekte, bez obzira na to da li planirate da na mestu kuća od kontejnera bude kratko vreme ili jako dug period. Zato dozvola za izgradnju nije potrebna nikada. Ono šta može da bude potrebno jeste dozvola za postavljanje kuće od kontejnera. Međutim, ona se vrlo jednostavno i brzo dobija, te ne predstavlja nikakvu problematiku, kakva jeste kada je u pitanju građevinska dozvola.

Lako održavanje kuće od kontejnera

Jedan od uslova savremenog načina života jeste korišćenje stvari koje ne zahtevaju previše pažnje, vremena, niti ulaganja bilo kakvih sredstava. Kuće od kontejnera je bitno s vremena na vreme održavati, kada govorimo o farbanju, promeni određenih šrafova, proveri instalacija… Sve je daleko jednostavnije od održavanja kuće, stana, izgrađene vikendice, pa je to prednost koja u velikoj meri utiče da ne samo vikendice budu od kontejnera, već i stalni stambeni prostori.

Moderan izgled

I za kraj, poslednje ali ne i najmanje važno, jeste izgled. Kuće od kontejnera izgledaju vrlo moderno, uredno, mogu se prilagoditi sredini u kojoj se nalaze, a to je i te kako prednost kojoj svi teže.