Connect with us
Energetska efikasnost

Za┼ítita ┼żivotne sredine u celom lancu vrednosti: REHAU prozori

REHAU prozori pove─çavaju energetsku efikasnost zgrada i samoodr┼żivo su proizvedeni.┬áZahvaljuju─çi materijalima visokih performansi i inovativnim re┼íenjima kao ┼íto su instalacija sistema provetravanja i izmenjiva─Źa toplote, REHAU prozori polimernog stru─Źnjaka dugoro─Źno smanjuju potro┼ínju energije u zgradama.

Od ekstrudiranja prvog prozorskog PVC profila 1958. godine, polimerni stru─Źnjak REHAU postavio je ambiciozne ciljeve u stalnom razvoju materijala i proizvoda i optimizaciji procesa du┼ż celog lanca vrednosti.

Reciklirani plasti─Źni materijali

Od 1988. REHAU osigurava povratak ostataka profila u proizvodnju. REHAU ve─ç proizvodi do 25 procenata svojih profila sa recikliranim jezgrom u evropskim fabrikama, a 2020. bi to trebalo da bude i do 50 procenata. Svojstva recikliranih materijala uvek ostaju ista kao i karakteristike novoproizvedenih materijala.

REHAU prozori pove─çavaju energetsku efikasnost

REHAU prozori pove─çavaju energetsku efikasnost

Obrada materijala na najvišem nivou

Vlastita postrojenja za recikla┼żu poma┼żu u daljem pove─çanju upotrebe takozvanih reciklata u proizvodnji. REHAU je prera─Ĺivao vi┼íe od 40.000 tona recikliranog granulata u 2016. godini, od toga vi┼íe od 11.000 tona u proizvodnji prozora. Moderni sistem preciznog sortiranja, modifikovan posebno za REHAU, odvaja, ─Źisti i drobi razli─Źite materijale, stvaraju─çi tako ─Źiste sirovine koje se zatim vra─çaju u proizvodnju modernih, odr┼żivih i energetski efikasnih prozorskih sistema.

Ciljevi su uvek pod nadzorom

REHAU se dr┼żi svojih obaveza u uskoj saradnji sa svojim dobavlja─Źima, koji su svi posve─çeni konceptu odr┼żivosti. Zajedni─Źki cilj je razviti ekolo┼íki prihvatljiva re┼íenja i ispitati nove metode za smanjenje potro┼ínje energije, vode i CO2.

www.rehau.com

REHAU grupa je specijalista za polimere sa godi┼ínjom prodajom od preko 3,5 milijardi evra. Nezavisna i stabilna kompanija u porodi─Źnom vlasni┼ítvu. Vi┼íe od 20.000 zaposlenih ┼íirom sveta radi za kompaniju na vi┼íe od 170 lokacija. ┼áirom Evrope oko 12.000 zaposlenih radi u REHAU-u. Ve─ç vi┼íe od 70 godina, REHAU radi na tome da plasti─Źni proizvodi postanu jo┼í lak┼íi, udobniji, sigurniji i efikasniji, kao i da isporu─Źuje inovativne proizvode zemljama ┼íirom sveta.

REHAU d.o.o.
Stra┼żilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com