Connect with us
Građevina

Koliko će energije trošiti vaša kuća?

Svaka kuća odiše posebnom, sebi svojstvenom energijom. U pitanju je osobenost ukućana koja ispunjava prostor jedinstvenom i dragocenom energijom, čineći ga domom. Međutim, ovde je reč o drugoj vrsti energije – energiji za grejanje i hlađenje doma, koja zbog konstantnih kolebanja na tržištu postaje sve skuplja i dragocenija.

KOLIKO ĆE ENERGIJE TROŠITI VAŠA BUDUĆA KUĆA?

Kada kupujemo auto, potpuno je uobičajeno da se u samom startu raspitamo kolika će biti njegova potrošnja goriva. Ovo je često i odlučujuća stavka prilikom odabira određenog modela. Ali da li ste se ikada zapitali koliko će energije trošiti vaša buduća kuća?

Tvoja kuća, tvoja energija!

Tvoja kuća, tvoja energija! foto: Xella

Kuća je takođe potrošač, baš poput automobila, sa razlikom što je kuća nešto što traje i najčešće se gradi za više generacija. Upravo zato je od izuzetne važnosti predvideti i dugoročno planirati njenu potrošnju.

Na potrošnju energije za zagrevanje i hlađenje objekta utiče niz činilaca, a među najvažnijim je svakako materijal za gradnju i temoizolaciju kuće.

YTONG – IDEALAN MATERIJAL ZA GRADNJU ENERGETSKI EFIKASNIH KUĆA

Ytong je spojio i gradnju i izolaciju u samo jednom bloku, tzv. Ytong Termo blok. Ytong Termo je građevinski materijal sa izuzetnim termoizolacionim svojstvima, koji vam omogućava da izgradite kuću u samo jednom sloju zida, bez ikakve dodatne termoizolacije. Ytong Termo blok ispunjava sve aktuelne zakonske propise po pitanju termoizolacije, pa čak i više od toga ukoliko se opredelite za Ytong Termo blok debljine 37,5 cm.

Ytong je kreirao celokupan sistem gradnje u kome se svi elementi idealno dopunjuju i znatno olakšavaju i ubrzavaju proces izgradnje doma. Ytong sistem gradnje raspolaže sa protivpotresnim blokovima za izradu vertikalnih serklaža (stubova), gotovih elemenata koji ostaju u konstrukciji za izradu nadprozornika i nadvratnika, kao i međuspratnom i krovnom konstrukcijom.

Energetski efikasna kuća

Energetski efikasna kuća / foto: Xella

Upotrebom Ytong sistema gradnje možete izgraditi energetski efikasan dom za vas i vašu porodicu.

ZDRAVO STANOVANJE UZ YTONG

Ytong je potpuno prirodan materijal i zahvaljujući tome obezbeđuje izuzetnu paropropusnost Ytong Termo bloka i daje mu apsolutnu prednost u odnosu na druge građevinske materijale.

Drugim rečima zidovi izgrađeni od Ytong-a „dišu“, nema kondenzacije vlage u prostorijama, što omogučava zdravu i kvalitetnu mikroklimu za vas i vašu porodicu!

Ytong istovremeno ujednačava kolebanja temperature i reguliše vlažnost vazduha, pa se u objektu ne osećaju velike razlike u oscilacijama spoljne temperature, odnosno vremenskih uslova.

Gradnja kuće Ytong sistemom gradnje obezbediće kvalitetno, zdravo i ekonomično stanovanje uz minimalnu potrošnju energije!

Xella Srbija d.o.o.
Diše Đurđevića bb, 11560 Vreoci
+381 11 4427 405
ytong-serbia@xella.com
www.xella.rs
www.lakodokuce.rs