Connect with us
Energetska efikasnost

Otvoren sajam RENEXPO┬« Water&Energy. U Beogradu vi┼íe od 80 izlaga─Źa

Beograd je od danas do 26. aprila doma─çin stru─Źnjacima za odr┼żivi energetski razvoj i ┼żivotnu sredinu ÔÇô obavezno posetite RENEXPO┬« Water & Energy

Zvani─Źno otvaranje odr┼żano je ne┼íto posle 11 sati, a na istom su govorile kompetentne figure od strane organizatora ovog sajma, kao i ministarstva za energetiku Republike Srbije.

Otvaranje je po─Źelo govorom gospodina Johanna Georg Roehma, koji je i CEO REECO Grupe, organizatora ovog sajma, odnosno konferencije. Kako je rekao, jako mu je drago ┼íto je Srbija, kao zna─Źajna zemlja iz ovog regiona, pokazala toliki interes za energetsku efikasnost i odr┼żivi razvoj. RECCO Group je to interesovanje ispratio i pre 5 godina odlu─Źio da u na┼íoj zemlji organizuje ovakve doga─Ĺaje. Po svemu sude─çi, dodao je on, ova odluka je bila dobra jer se svake godine pove─çava kako broj u─Źesnika, tako i broj onih koji su zainteresovani za ove zna─Źajne, svetske, teme. Ove godine, podsetio je, ima preko 80 izlaga─Źa, od toga je ─Źak 60posto onih koji dolaze iz drugih zemalja.

Johann Georg Roehm, CEO REECO Grupe

Ispred Republike Srbije prisutnima se obratio Ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Anti─ç. Na samom po─Źetku svog govora, Anti─ç je rekao da mu je drago ┼íto su se relevantne figure iz ove sfere i ove godine pojavile na ovoj odli─Źno organizovanoj, stru─Źnoj konferenciji na kojoj ─çe biti re─Źi o tehnologijama zna─Źajnim pre svega za razvoj na┼íeg energetskog sistema: „Zahvaljujem organizatoru REECO Group u ime javnog sektora jer svake godine rezultat ovog doga─Ĺaja su novi kontakti i inovacije iz oblasti ┼żivotne sredine“.

Naravno, resorni ministar se zahvalio i dr┼żavama-gostima koje su dale svoj doprinos da se jedna ovakva konferencija odr┼żi. Koliko se broj u─Źesnika iz godine u godinu pove─çava govori i ┼íala koju je Anti─ç uputio prisutnima i rekao da je prostor mali i da ─çe uskoro morati da bude „pove─çan“. Ovo pove─çanje uporedio je sa odlukom Republike Srbije da iz Ministarstva poljoprivrede, zbog zna─Źaja teme, organizuje posebno ministarstvo koje ─çe biti zadu┼żeno samo za za┼ítitu ┼żivotne sredine. Osvrnuo se na svoju posetu Berlinu i Sofiji i prisustvu Srbije na konferencijama o energetici i odr┼żivoj energiji i rekao da Evropa puno ula┼że da se ove teme razrade i da se postave novi, jasni ciljevi u ovoj oblasti.

Aleksandar Anti─ç, ministar rudarstva i energetike Republike Srbije

RENEXPO┬« WATER & ENERGY, najve─çi internacionalni sajam i konferencijski program u regionu o odr┼żivom energetskom razvoju, energetskoj efikasnosti, za┼ítiti ┼żivotne sredine, upravljanju vodama i otpadom i e-mobilnosti odr┼ża─çe se po peti put u Beogradu od 24. do 26. aprila.

Časopis GRENEF na sajmu RENEXPO® WATER & ENERGY

─îasopis GRENEF – Gra─Ĺevinarstvo & Energetska Efikasnost svoj prvi broj promovi┼íe upravo na ovom sajmu, kao jedini ─Źasopis iz ove sfere i kao budu─ça jaka komponenta koja ima za cilj da informi┼íe javnost o ovoj zaista va┼żnoj temi. Vi┼íe o na┼íem ─Źasopisu mo┼żete saznati na ┼ítandu J20, gde ─çe na┼í tim iz redakcije odgovoriti na sva va┼ía pitanja.