Connect with us
Arhitektura

„Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove“

Konferencija “Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove“ počinje sutra, 24.10.2018. i trajat će dva dana u Mostaru. Iz kompanije Sfera d.o.o. koja je organizator, ističu da je zainteresovanost i ovaj put premaÅ”ila očekivanja, te se nadaju da će konferencija rezultirati odličnim uspjehom. Pored interaktivnih predavanja, dijaloga i debate, gosti će moći posjetiti Å”tandove kompanija koje su sponzori i parnteri.

Inače, sponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa, Terrasit i Strojegradnja Sas. Partneri konferencije su: Bramac, Tondach, Fiko Commerc, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, Rockwool, Marex, Velux, Geff, te Nexe crijep.Ā  U sklopu konferencije govorit će se o tehnoloÅ”kim dostignućima i inovacijama u proizvodnji sistema izrade krovova, savremenim načinima ugradnje i montaže, osnovnim svojstvima supstanci u sistemima, sigurnosnim sistemima, recikliranim materijalima, održivom gradnjom, obnovljnim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, te legistlativama i propisima.

Učesnici će uživati u predavanjima nekih od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Tomislav Ćurković, Arhitektonski studio “Dva arhitekta“ Zagreb; Krsto Radovanović, ModeLart arhitekti studio za prostorni dizajn Novi Sad; Dujmo Žižić, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Split; Nihad HarbaÅ”, Tehnički ekspert za WB GEFF; Amira Salihbegović, Arhitektonski fakultet Sarajevo; Jasmina Katica, Federalno ministarstvo prostornog uređenja FBiH; Maja popovac, Građevinski fakultet “Univerzitet Džemal Bijedić“ Mostar; Miron IbrahimpaÅ”ić, IN/OUT Arhitektonski studio d.o.o.; te Merima Å ahinagić Isović, Građevinski fakultet “Univerzitet Džemal Bijedić“ Mostar.

Konferenciju će svečano otvoriti gradonačelnik grada Mostara, Ljubo BeÅ”lić, te će se pored njega prisutnima obratiti i rektor Univerziteta “Džemal Bijedić“ Mostar, dr. sc. Elvir ZlomuÅ”ica, kao i savjetnica federalne ministrice obrazovanje i nauke, Sanela Kuko.

Organizatori navode da se u organizaciji svake konferencije trude ponuditi neÅ”to novo. Tako će ovaj put, u sklopu programa biti predstavljeni prvi B2B susreti na kojima će učestvovati svi izglagači konferencije. Cilj organiziranja susreta jeste da se učesnicima osigura ambijent za kvalitetno održavanje poslovnih sastanaka, razgovora i prezentacija, a sve u cilju unaprijeđenja poslovanja.

Konferencija je regionalnog karaktera, i njen cilj je okupiti struku i nauku, te im ponuditi mogućnost razmjene znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.

UčeŔće na konferenciji je beslatno, te ukoliko se niste stigli online prijaviti, svakako posjetite TehnoloÅ”ki park Intera, 24. i 25.10. i uživajte u programu.

Cjelokupni program pogledajte na linku: http://sfera.ba/2018/program/

www.sfera.ba

SFERA d.o.o. Mostar
Tel. +387 36 578 259
Email:Ā marketing@sfera.ba
Web:Ā www.sfera.ba