Connect with us
Arhitektura

ÔÇ×ZanatskaÔÇŁ arhitektura za zanatsku radnju

SOFI Natural Cosmetics je mala porodi─Źna zanatska radnja koja se bavi proizvodnjom i prodajom prirodne kozmetike. Prva saradnja SOFI brenda i arhitektonskog studia AUTORI zapo─Źeta je u Novom Sadu 2016. godine kada su anga┼żovani na projektu enterijera prodavnice za ovaj brend. Posle ─Źetiri godine saradnja se nastavlja, ovog puta kreiraju─çi projekat za njihov prodajni objekat u Beogradu.

prirodna kozmetika

Foto: Relja Ivani─ç / SOFI prodajni objekat u Beogradu

Vo─Ĺen filozofijom SOFI-a u kojoj je fokus na potpuno transparentnom prikazu prirodnih sastojaka proizvoda, Studio AUTORI bira nekoliko sirovih i upe─Źatljivih elemenata nepravilnih formi kako bi stvorio sveukupno uravnote┼żeno iskustvo.

SOFI prirodna kozmetika

Foto: Relja Ivani─ç / Podno┼żje izlo┼żbenog elementa je kreirano slaganjem komadnog mermera

Ve─ç neko vreme je postojala ┼żelja za eksperimentisanjem sa kamenom i ovaj projekat je u potpunosti pogodovao takvom nesvakida┼ínjem arhitektonskom pristupu.

SOFI prirodna kozmetika

Foto: Relja Ivani─ç / Police i radne povr┼íine u potpunosti su podre─Ĺeni mermernim skulpturama

Podno┼żje izlo┼żbenog elementa je kreirano slaganjem komadnog mermera koji je izabran u dvori┼ítu lokalnog kamenoresca. Mermer (hrvatski planit i maljat iz Crne Gore) koji je kamenorezac odbacio kao ┼íkart zbog nedostataka, Studio AUTORI je sa zadovoljstvom izabrao odgovaraju─çe komade koje je majstor minimalno obradio i na taj na─Źin im je dao novu svrhu.

mermerna skulptura

Foto: Relja Ivani─ç / Akcenat na mermernim skulpturama

Svi ostali elementi poput polica i radne povr┼íine, u potpunosti su podre─Ĺeni mermernim skulpturama. Da bi u enterijeru postigli ravnote┼żu i spokoj, ugra─Ĺuju se mekani, ne┼żni materijali poput providnih zavesa i SOFI logotipa (tretirani vi┼íe kao lagana instalacija nego puko brendiranje). I ovog puta studio je kreirao prilago─Ĺenu rasvetu za radnju u obliku suptilnih crnih / led lukova.

Uz potpuno slobodu eksperimentisanja, rad na ovom projektu bio je pravi lek.

prirodna kozmetika

Foto: Relja Ivani─ç / SOFI prodajni objekat u Beogradu

SOFI enterijer

Foto: Relja Ivani─ç / SOFI enterijer Studio Autori

enterijer

Foto: Relja Ivani─ç / SOFI prodajni objekat u Beogradu

Naziv projekta: SOFI prodavnica prirodne kozmetike
Arhitektonska firma: Studio AUTORI
Godina završetka: 2020
Površina: 30 m2
Lokacija: Beograd, Srbija
Fotografija: Relja Ivani─ç
Klijenti: SOFI prirodna kozmetika

Autori projekta: Studio Autori
www.autori.rs