Connect with us
Novosti

Zaga─Ĺenje bukom i mogu─çe re┼íenje

BUKA PREDSTAVLJA SVAKI NE┼ŻELJENI ZVUK, KOJI INTENZITETOM ILI TRAJANJEM NANOSI ┼áTETU LJUDIMA ILI ┼ŻIVOM SVETU. NA SAMOM VRHU MOGU─ćIH IZVORA BUKE NALAZI SE AUTOMOBILSKI TRANSPORT. U URBANIM ─îETVRTIMA GDE JE ┼ŻIVOT BRZ, A PROSE─îNA PORODICA POSEDUJE BAREM DVA AUTOMOBILA, ZAGA─ÉENJE BUKOM PREDSTAVLJA JEDAN OD NAJVE─ćIH PROBLEMA.

Na na┼íim prostorima se o tome jo┼í uvek ne raspravlja, a mere za po┼ítovanje Pravilnika koji reguli┼íu dozvoljeni nivo buke uglavnom nisu sprovedene u praksi. Slo┼żi─çete se da je problem, me─Ĺutim sve prisutniji. Probajte da otvorite prozor posle 16:00h i poku┼íajte da se odmorite u isto vreme. Uticaj buke na psiholo┼íki sistem i poja- vu stresa tek je od nedavno ispitivan.

Pri tome je utvr─Ĺeno da fiziolo┼íki efekti buke po─Źinju izme─Ĺu 80 i 90 dB, dok buka izme─Ĺu 120 i 150 dB izaziva te┼íke poreme─çaje.

Jedan od na─Źina odbrane od ove nove vrste zaga─Ĺenja je izolacija prijemnika buke, tj. kvalitetna izolacija Va┼íeg prostora. Tehnomarket kroz primenu novih tehnologija doprinosi pobolj┼íanju ┼żivota svojih klijenata, te je ve─ç razvio pristupa─Źne sisteme prozora i vrata Lineal Therm 77 koji pored termo izolacije sa koeficijentom termo provodljivosti (Uw) od 0,96 W/m┬▓K nude i izuzetnu za┼ítitu od buke (40 dB), ┼íto je od posebnog zna─Źaja za ┼żivot u urbanim sredinama. Drugim re─Źima ovi prozori i balkonska vrata smanjuju nivo buke za 40 dB.
Recimo kod buke od 75 dB, nivo zaga─Ĺenja ─çe biti smanjen za 40, pa ─çe nivo buke iznositi samo 35 dB u va┼íem prostoru, ┼íto omogu─çava prijatan odmor ili neometan san va┼íih najmla─Ĺih u doma─çinstvu.

Foto: Tehnomarket / Uz Lineal prozore i vrata dostupna je kompletna linija aksesoara i prate─çeg materijala

Pored ovog modela u ponudi je i luksuzniji energetsko efikasni sistem Lineal W-Therm 104, koji je sa unutra┼ínje strane oblo┼żen drvetom, ┼íto omogu─çava jo┼í vi┼íu za┼ítitu od zaga─Ĺenja bukom za 43 dB. Ovaj sistem nudi i izvrsnu toplotnu izolaciju sa naro─Źito niskim koeficijentom termo provodljivosti od 0,79 W/m┬▓K, svrstavaju─çi W-Therm 104 u kategoriju prozora pogodnih za ugradnju u pasivne ku─çe.
Lineal Therm 77 je test za za┼ítitu od buke pro┼íao na ┼íest objekata u Njujorku, koji se nalaze u novoj naj┼żivljoj ─Źetvrti ovog grada, Bruklinu. Pogledajte kako Lineal Therm 77 izgleda ugra─Ĺen na objektima u 11th Street i Bedfordu.

Svi Lineal prozori i vrata atestirani su na ift Rosenheim institutu u Nema─Źkoj i nose CE znak, dostupni su u vi┼íe opcija povr┼íinske za┼ítite: eloksirani, plastificirani u bilo koju boju po RAL ton karti ili plastificirani posebnim procesom u drvene dezene.
Za Lineal prozore u kombinaciji aluminijum-drvo, unutra┼ínje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i fini┼ía, dok se po posebnom zahtevu mogu ugraditi razli─Źite vrste drveta prema ┼żelji kupca (hrast, bukva, jasenÔÇŽ).

Foto: Tehnomarket / Svi Lineal prozori i vrata atestirani su na ift Rosenheim institutu u Nema─Źkoj

Tako─Ĺe, uz Lineal prozore i vrata dostupna je kompletna linija aksesoara i prate─çeg materijala: roletni, fiksnih i pokretnih komarnika, ┼íalukatri, sun─Źanih zavesa, sa opcijama za elektri─Źni pogon i automatizaciju.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com