Connect with us
Novosti

Rekonstrukcija Sava Centra uz savremene digitalne alate – PlanRadar

Digitalizacija je ve─ç neko vreme prisutna u gra─Ĺevinskoj industriji ┼íirom sveta, gde, kao i u drugim granama industrije, doprinosi istovremeno olak┼íavanju svakodnevnog poslovanja, u┼ítedama i efikasnijem upravljanju. Me─Ĺutim, prema nedavno objavljenom istra┼żivanju kompanije PlanRadar o stepenu digitalizacije gra─Ĺevinskih kompanija u Srbiji, skoro ┬ż kompanija (74%) jo┼í uvek koristi tradicionalne tehnologije za komunikaciju i izradu projekata, dok se vi┼íe od tre─çine (36%) u svom poslovanju oslanja samo na olovku i papir. Ipak, isto istra┼żivanje pokazalo je i da je 76% ispitanika iz gra─Ĺevinskog sektora spremno da koristi digitalne tehnologije u budu─çnosti, od ─Źega velika ve─çina o─Źekuje da ─çe im one pre svega pomo─çi u pobolj┼íanju efikasnosti i boljoj komunikaciji.

Iako savremeni digitalni alati za gra─Ĺevinsku industriju omogu─çavaju efikasnu primenu i na manjim projektima, ─Źinjenica je da u procesu digitalizacije prednja─Źe velike kompanije. Aplikaciju PlanRadar, namenjenu komunikaciji i pra─çenju nedostataka na gra─Ĺevinskim i projektima odr┼żavanja nekretnina u ovom trenutku u svetu koristi vi┼íe od 13.000 korisnika iz 55 dr┼żava ┼íirom sveta, a me─Ĺu najpoznatijim imenima su i Strabag, Porr, CBRE, Siemens, Vinci, Rewe ili Cushman & Wakefield. Kada je re─Ź o Srbiji broj korisnika PlanRadara tako─Ĺe raste, a me─Ĺu najzna─Źajnijima svakako je i kompanija Delta Real Estate, jedna je od vode─çih regionalnih kompanija u oblasti nekretnina koja je za digitalno pra─çenje izgradnje na svojim projektima izabrala PlanRadar. Najva┼żniji investicioni projekti Delta Real Estate-a su izgradnja hotela, poslovnih prostora i ┼íoping-molova. Proteklih godina in┼żenjerski tim ove kompanije prepoznao je prednosti koje nudi PlanRadar.

Delta Holding

Sedište kompanije Delta Holding

Prvobitno su ovaj softver primenili na izgradnji Hotela Indigo u centru Beograda, da bi potom savremeno re┼íenje upotrebili na projektu ┼íoping-mola Delta Planet Ni┼í, ali i na izgradnji nove poslovne zgrade Delta House, koja je sedi┼íta kompanije Delta Holding. Nakon uspe┼íne realizacije dosada┼ínjih projekata PlanRadar ─çe uskoro svoju primenu prona─çi i u novom biznisu ove poznate kompanije. Naime, kompanije Delta Real Estate je kupovinom Sava centra, najve─çeg kongresnog centra u ovom delu Evrope, pro┼íirila svoj portfolio i usvojila jasne ciljeve za renoviranje objekta koji se prostire na skoro 100.000m┬▓. Kako bi olak┼íali komunikaciju unutar tima, ali i sa izvo─Ĺa─Źima, na ovako velikom gradili┼ítu plan kompanije je da ponovo upotrebi softver koji ─çe im olak┼íati taj posao.

ÔÇ×Utvrdili smo da je PlanRadar jedna velika baza podataka u kojoj mo┼żete prona─çi sve informacije sa terena. Pru┼ża nam mogu─çnost da jako brzo obradimo podatke iz projektne dokumentacije, kao i da u svakom trenutku, na bilo kom mestu, znamo ko je za ┼íta odgovoran, koji je stepen realizacije, proverimo rokove i fotodokumentaciju koja sve to prati, a najva┼żnije je ┼íto zna─Źajno ┼ítedimo vreme za formiranje izve┼ítaja. Smatramo da su to veliki benefiti softvera PlanRadar i iz tog razloga je on o─Źekivano re┼íenje u na┼íem daljem poslovanju.ÔÇť

ÔÇ×Veliko nam je zadovoljstvo ┼íto su korisnici zadovoljni PlanRadar aplikacijom, kao i da vidimo da je koriste na vi┼íe projekata istovremeno. Trudimo se da uvek iza─Ĺemo u susret zahtevima korisnika, i istovremeno radimo na unapre─Ĺenju aplikacije kako bi omogu─çili jo┼í efikasnije povezivanje izme─Ĺu svih u─Źesnika na gra─Ĺevinskim projektima i razmenu informacijaÔÇť ÔÇô dodao je Bojan Petkovi─ç, regionalni direktor kompanije PlanRadar za Jugoisto─Źnu Evropu.

Prema izjavama korisnika, nedeljna u┼íteda vremena kori┼í─çenjem PlanRadar aplikacije iznosi oko sedam sati sedmi─Źno po korisniku, pre svega na aktivnostima upravljanja dokumentacijom i komunikacije, ┼íto dalje vodi do uve─çanja produktivnosti, sni┼żavanja tro┼íkova arhiviranja papirnih nacrta, smanjenja gre┼íaka, boljeg po┼ítovanja postavljenih rokova, kao i bolje procene i planiranja tro┼íkova.