Connect with us
Novosti

Wienerbegrer nagrada Brick Award 22

Brick Award je me─Ĺunarodno priznata nagrada i predstavlja nagradu za izvanrednu arhitekturu od opeke. Za nagradu Brick Award 2022, Wienerberger poziva arhitekte, kriti─Źare arhitekture i novinare arhitekture iz ─Źitavog sveta da prijave svoje objekte.

Nagrada Wienerberger Brick, koja je prvi put uvedena 2004. godine, je arhitektonska nagrada koja se dodeljuje svake dve godine za izvanredne primere modernih i inovativnih arhitektonskih re┼íenja u kojima se koristi opeka. Prijave projekata putem on line alata mogu podneti arhitekte, kriti─Źari i novinari arhitekture.

Kako u─Źestvovati

Prijave za Brick 2022 su ve─ç po─Źele. Arhitekte, me─Ĺunarodni kriti─Źari arhitekture i novinari mogu prijaviti svoje projekte od 11. januara do 8. aprila 2021. Projekti koji u─Ĺu u u┼żi krug nominacija ─çe biti objavljeni na web stranici, kao i Facebook, Instagram i LinkedIn dru┼ítvenim mre┼żama. Pobednici konkursa ─çe biti predstavljeni na ceremoniji Brick Award 2022.

Va┼żan kriterijum za podno┼íenje prijava je da se zna─Źajan deo projekta mora sastojati od glinenog gra─Ĺevinskog materijala i mora biti aktuelni projekat, koji je zavr┼íen 2018. ili nakon te godine.

Projekti ne moraju striktno biti sagra─Ĺeni Wienerberger glinenim materijalima, to nije preduslov za konkurisanje. Mogu se prijaviti projekti kod kojih je upotrebljena nova ili ve─ç kori┼í─çena opeka.

Nakon zavr┼íetka faze podno┼íenja prijava, ┼żiri novinara i kriti─Źara arhitekture odabra─çe 50 projekata koji ulaze u u┼żi izbor za ovo priznanje. Ovi projekti prona─çi─çe svoje mesto u knjizi Brick 22 u prole─çe 2022. Nakon toga me─Ĺunarodni ┼żiri ─çe odabrati pobednike.

Pobednike o─Źekuju vredne nagrade.

Vi┼íe informacija i formular za prijavu mo┼żete potra┼żiti OVDE.

WIENERBERGER doo KANJI┼ŻA
Suboti─Źki put 57,24420 Kanji┼ża
T. +381 24873303
office.rs@wienerberger.com
www.wienerberger.rs