Connect with us
Novosti

Wienerbegrer nagrada Brick Award 22

Wienerberger Brick Award

Brick Award je međunarodno priznata nagrada i predstavlja nagradu za izvanrednu arhitekturu od opeke. Za nagradu Brick Award 2022, Wienerberger poziva arhitekte, kritičare arhitekture i novinare arhitekture iz čitavog sveta da prijave svoje objekte.

Nagrada Wienerberger Brick, koja je prvi put uvedena 2004. godine, je arhitektonska nagrada koja se dodeljuje svake dve godine za izvanredne primere modernih i inovativnih arhitektonskih rešenja u kojima se koristi opeka. Prijave projekata putem on line alata mogu podneti arhitekte, kritičari i novinari arhitekture.

Kako učestvovati

Prijave za Brick 2022 su već počele. Arhitekte, međunarodni kritičari arhitekture i novinari mogu prijaviti svoje projekte od 11. januara do 8. aprila 2021. Projekti koji uđu u uži krug nominacija će biti objavljeni na web stranici, kao i Facebook, Instagram i LinkedIn društvenim mrežama. Pobednici konkursa će biti predstavljeni na ceremoniji Brick Award 2022.

Važan kriterijum za podnošenje prijava je da se značajan deo projekta mora sastojati od glinenog građevinskog materijala i mora biti aktuelni projekat, koji je završen 2018. ili nakon te godine.

Projekti ne moraju striktno biti sagrađeni Wienerberger glinenim materijalima, to nije preduslov za konkurisanje. Mogu se prijaviti projekti kod kojih je upotrebljena nova ili već korišćena opeka.

Nakon završetka faze podnošenja prijava, žiri novinara i kritičara arhitekture odabraće 50 projekata koji ulaze u uži izbor za ovo priznanje. Ovi projekti pronaćiće svoje mesto u knjizi Brick 22 u proleće 2022. Nakon toga međunarodni žiri će odabrati pobednike.

Pobednike očekuju vredne nagrade.

Više informacija i formular za prijavu možete potražiti OVDE.

WIENERBERGER doo KANJIŽA
Subotički put 57,24420 Kanjiža
T. +381 24873303
office.rs@wienerberger.com
www.wienerberger.rs