Connect with us
Novosti

Uskoro „Delta haus“ u Beogradu

Beograd ─çe uskoro biti bogatiji za jo┼í jednu kompaniju. Naime, kompanija Delta Holding, nakon vi┼íegodi┼ínjeg najavljivanja i ─Źekanja, dobila je gra─Ĺevinsku dozvolu za izgradnju svoje poslovne zgrade „Delta haus“ i to u novobeogradskom bloku 19. Kako saznajemo, dozvola je dobijena pre dve nedelje, a planira se da izgradnja po─Źne 2. decembra. Ova investicija vredna je oko 40 miliona evra.

┼Żivorad Vasi─ç, vi┼íi potpredsednik Delta Holdinga, izjavio je da se o─Źekuje da ─çe radovi trajati 12 do 15 meseci, a da ─çe se zgrada nalaziti na mestu sada┼ínje zgrade „Impuls hol“, u blizini hotela „Krown plaza“. „U vrednost investicije ne ra─Źunamo zemlju“ – naglasio je Vasi─ç i nastavio: „Kada smo kupovali to zemlji┼íte, za ceo kompleks je dato 150 miliona evra. Izvo─Ĺa─Ź radova ─çe biti Energoprojekt. O─Źekujemo da nastavimo i dalje saradnju sa Gradom Beogradom. I da tokom slede─çe godine dobijemo gra─Ĺevinske dozvole za izgradnju hotela „Interkontinental“ i ┼íoping mola na Autokomandi.“

Na zvani─Źnom sajtu kompanije saznajemo da je ovu zgradu projektovao Ami Mur, ─Źuveni svetski arhitekta koji je osmislio gra─Ĺevinski projektat A klase, sertifikovan prema LEED standardu, ┼íto je garancija najvi┼íih ekolo┼íkih standarda, u domenu gradnje. Povr┼íina objekta iznosi 22.314 metara kvadratnih, od kojih je 11.514 kvadrata namenjeno za izdavanje.

Nadamo se da je ovo samo prva u nizu lepih novosti koje se ti─Źu odobrenih gra─Ĺevinskih dozvola za nove poslovne objekte u glavnom gradu.

Izvor: J. Subin | Novosti