Connect with us
Novosti

Uskoro „Delta haus“ u Beogradu

Procedura za izdavanje građevinske dozvole

Beograd će uskoro biti bogatiji za još jednu kompaniju. Naime, kompanija Delta Holding, nakon višegodišnjeg najavljivanja i čekanja, dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju svoje poslovne zgrade „Delta haus“ i to u novobeogradskom bloku 19. Kako saznajemo, dozvola je dobijena pre dve nedelje, a planira se da izgradnja počne 2. decembra. Ova investicija vredna je oko 40 miliona evra.

Živorad Vasić, viši potpredsednik Delta Holdinga, izjavio je da se očekuje da će radovi trajati 12 do 15 meseci, a da će se zgrada nalaziti na mestu sadašnje zgrade „Impuls hol“, u blizini hotela „Krown plaza“. „U vrednost investicije ne računamo zemlju“ – naglasio je Vasić i nastavio: „Kada smo kupovali to zemljište, za ceo kompleks je dato 150 miliona evra. Izvođač radova će biti Energoprojekt. Očekujemo da nastavimo i dalje saradnju sa Gradom Beogradom. I da tokom sledeće godine dobijemo građevinske dozvole za izgradnju hotela „Interkontinental“ i šoping mola na Autokomandi.“

Na zvaničnom sajtu kompanije saznajemo da je ovu zgradu projektovao Ami Mur, čuveni svetski arhitekta koji je osmislio građevinski projektat A klase, sertifikovan prema LEED standardu, što je garancija najviših ekoloških standarda, u domenu gradnje. Površina objekta iznosi 22.314 metara kvadratnih, od kojih je 11.514 kvadrata namenjeno za izdavanje.

Nadamo se da je ovo samo prva u nizu lepih novosti koje se tiču odobrenih građevinskih dozvola za nove poslovne objekte u glavnom gradu.

Izvor: J. Subin | Novosti